Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο δημοτικός μηχανισμός καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ακραίων καιρικών φαινομένων, από την Κυριακή (05/02/2023), με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φαινομένου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα είναι σε αυξημένη ετοιμότητα και 24ωρη επιφυλακή. Συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας έχουν προχωρήσει έγκαιρα στον προληπτικό καθαρισμό των φρεατίων και ρεμάτων από φερτά υλικά και σκουπίδια, έχουν προμηθευτεί επαρκή ποσότητα αλατιού, ενώ όλα τα οχήματα και οι αλατιέρες είναι πλήρως εξοπλισμένα και έτοιμα να συνδράμουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.
 
Για τους πολίτες, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν προστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ενδέχεται να επικρατήσουν, θα διατίθεται θερμαινόμενος χώρος στο Κοινωνικό Ξενώνα Ενηλίκων (Λητούς 20, Δ.Ε. Βουλιαγμένης, ΤΚ. 16671) από το Σάββατο 04/02/2023 09:00 το πρωί μέχρι την Τρίτη 07/02/2023 στις 10:00 το πρωί. Σε περίπτωση που παραταθεί η κακοκαιρία, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τη λειτουργία του θερμαινόμενου χώρου.
 
Τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης
- Πολιτική Προστασία:
2132020192, για θέματα Πολιτικής Προστασίας όπως πτώση δέντρου, παγετός στο οδόστρωμα κ.α.
- Κοινωνική Υπηρεσία: 6938425140
- ΕΚΑΒ 166
- Πυροσβεστική 199
 
 
Στο Δήμο Ραφήνας
- Πικερμίου
 
O Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι αρχικά από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου νωρίς το απόγευμα θα υπάρχει διαθέσιμο αλάτι για τους πολίτες στο «κάτω περίπτερο» του Ντραφίου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της Πολιτικής Προστασίας:
 
 Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 guests και κανένα μέλος