Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς ο καθαρισμός των ρεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου.

Αυτό είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει και ευτυχώς προχωράει, γιατί κάθε Νοέμβριο έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα με καταστροφικά αποτελέσματα, λόγω των κλειστών ρεμάτων από μπάζα και φερτά υλικά.

Αντικείμενο της παροχής υπηρεσιών είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων και των οχετών σε άνοιγμα μέχρι 3μ., δηλαδή η απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων προκειμένου να απελευθερωθεί η διατομή για την απρόσκοπτη ροή των ομβρίων υδάτων στα ρέματα των περιοχών αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, και συγκεκριμένα στους Δήμους Ωρωπού, Μαραθώνα, Ραφήνας – Πικερμίου, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης, Παιανίας, Σπατών – Αρτέμιδας, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Βάρης – Βούλα – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Οι εργασίες καθαρισμού έχουν ξεκινήσει και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στα ρέματα:

1. Μέγα ρέμα Ραφήνας με προτεραιότητα το τμήμα του 7ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλλήνης στο Λουτρό, στην τάφρο πίσω από το 4ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης στις εργατικές κατοικίες, στις εκβολές του στο ύψος της οδού Ευβοϊκού.
2. Σε τμήματα του ρέματος της Εσχατιάς του Δήμου Αχαρνών.
3. Σε τμήματα του ρέματος Ροκφέλερ της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος.
4. Σε τμήματα του Ασωπού ποταμού του Δήμου Ωρωπίων.

Η παροχή αυτή υπηρεσιών έχει διάρκεια 12 μήνες.

Παράλληλα, όπου ζητηθεί λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων, γίνεται άμεση παρέμβαση όπως συνέβη και με τις πρόσφατες πλημμύρες στις Αχαρνές.

Εργασίες άρσης καταπτώσεων πρανών ρεμάτων στην Ανατ. Αττική

rema-2Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής προχώρησε στη σύνταξη μελέτης και δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου: «Εργασίες άρσης καταπτώσεων πρανών ρεμάτων Περιφερειακής ενότητας Ανατ. Αττικής».

Η εργολαβία αυτή αφορά προσωρινές επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα στα πρανή των ρεμάτων αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Ανατ. Αττικής, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της διάβρωσης κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Το κύριο υλικό που προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί είναι λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια. Θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της κοίτης των ποταμών ή των ρεμάτων από απορρίμματα ή φερτά υλικά που δημιουργούν νησίδες κεντρικά της κοίτης με αποτέλεσμα το νερό να οδηγείται προς τα πρανή, ευνοώντας την διάβρωσή τους.

Τέλος θα γίνει όπου απαιτηθεί εκτροπή και έλεγχος των υδάτων του ποταμού ή του ρέματος σε περίπτωση που εμποδίζουν τις εργασίες κατασκευής των συρματοκιβωτίων.

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 29-10-2014 συνολικού προϋπολογισμού 480.000,00€ με προθεσμία εκτέλεσης δώδεκα (12) μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 107 guests και κανένα μέλος