Η εμπορευματοποίηση του νερού αποτελεί τεράστια απειλή για όλο τον υδρολογικό κύκλο

 Συνάντηση συλλογικοτήτων για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του κύκλου του νερού την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, 6.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Παπαρρηγόπουλου, Νομική Σχολή

Στo πλαίσιo εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) οργανώνουμε συνάντηση συλλογικοτήτων, κινημάτων και πολιτών για να συζητήσουμε για το νερό, τη διαχείριση και εκμετάλλευσή του και ειδικότερα για την ιδιωτικοποίηση του κύκλου του νερού.

Τα τελευταία 50 χρόνια είναι σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο η οργανωμένη προσπάθεια κρατών και ιδιωτικών επιχειρήσεων για τον πλήρη έλεγχο των υδάτινων αποθεμάτων, επίγειων και υπόγειων, με σκοπό την κερδοσκοπική τους «αξιοποίηση».

Η κερδοσκοπική εκμετάλλευση του νερού στο όνομα της «ανάπτυξης», εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον και την κοινωνία. Ραγδαία είναι η παγκόσμια αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που στερούνται την πρόσβαση σε καθαρό νερό επαρκές για τις ανάγκες τους.

Το νερό είναι φυσικό αγαθό και η απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτό κοινωνικό δικαίωμα. Δεν μπορεί να αποτελεί εμπόρευμα με σκοπό την κερδοφορία.

Πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της δημόσιας διαχείρισης του νερού

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 292 guests και κανένα μέλος