“Μόνο με διαπλάτυνση της Λεωφόρου μπορεί να λυθεί το πρόβλημα» απαντά ο δήμαρχος

Ένα πολύ δύσκολο σημείο στη λεωφόρο Αθηνών - Λαυρίου, που παρατηρούνται συχνά τροχαία ατυχήματα, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αθ. Αυγερινός ζητώντας την παρέμβαση της αρμόδιας Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Κεντρικής Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών Λ. Καρελλά με την Λ. Λαυρίου, στο Κορωπί, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο οι οδηγοί να στρίβουν αριστερά (παράνομα) και από τις δύο οδούς (Λ. Καρελλά και Αιγαίου Πελάγους) προς τη Λ. Λαυρίου, ενώ αυτό κανονικά απαγορεύεται αφού υπάρχει διπλή διαγράμμιση στη Λ. Λαυρίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα συχνά ατυχήματα με υλικές και ανθρώπινες απώλειες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, επισημαίνει την αναγκαιότητα της παρέμβασης, με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας στο σημείο αυτό, το οποίο εκ των πραγμάτων έχει επιβαρυμένη κίνηση, καθώς εκτός από τους οικισμούς που εξυπηρετεί, αποτελεί και βιομηχανική περιοχή.

Στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη απάντησε η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Κεντρικής Περιφέρειας, την οποία κοινοποίησε και στο Δήμο Κρωπίας αφού βρίσκεται στα όρια του Δήμου, αλλά και στην Τροχαία της περιοχής, εξηγώντας ότι η άμεση κατάργηση της διπλής διαγράμμισης στο συγκεκριμένο σημείο θα μείωνε την οδική ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και ότι ο Δήμος Κρωπίας θα πρέπει να καταθέσει μελέτη κυκλοφοριακής οργάνωσης στην Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την καθοδήγηση της τοπικής κυκλοφορίας προς ασφαλείς κόμβους και ότι, μέχρι το πρόβλημα να επιλυθεί, η Τροχαία θα πρέπει να επιληφθεί για την αστυνόμευση των σημείων που εμπλέκονται.

 

“Μόνο με διαπλάτυνση της Λεωφόρου μπορεί να λυθεί το πρόβλημα", υποστηρίζει ο Δήμαρχος Κρωπίας

Ο δήμαρχος Κορωπίου Δημ. Κιούσης, απάντησε άμεσα στο έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη, με ανακοίνωσή του στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:

«H εθνική οδός Λεωφ. Αθηνών-Λαυρίου ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα στη Διεύθυνση Μητροπολιτών Υποδομών. Είναι γνωστά τα προβλήματα με την σήμανση της διπλής διαχωριστικής γραμμής σε όλες τις διασταυρώσεις της Λεωφόρου στον Καρελλά Δήμου Κρωπίας και τις παραβάσεις που γίνονται. Το πρόβλημα αυτό είναι προφανές ότι μόνο η Περιφέρεια Αττικής με την αρμόδια Διεύθυνσή της μπορεί να το αντιμετωπίσει καθότι ελέγχει τα κυκλοφοριακά μεγέθη και τις δυνατότητες ρύθμισής τους.

Το αίτημα των κατοίκων της περιοχής μεταβιβάστηκε και στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής ο οποίος ενήργησε αρμοδίως.

Ωστόσο ο Δήμος Κρωπίας με έγγραφό του (Αρ. Πρωτ.: 20908, 17.12.2019 το οποίο επιδόθηκε  στις 20.12.2019 στο γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφεριάρχη Αν.Αττικής) ζητάει, μέσω του αντιπεριφερειάρχη, την εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων-σημάνσεων από τη Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής  λόγω έλλειψης συγκοινωνιολόγων τους οποίους διαθέτει η αρμόδια Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών.

Με τον τρόπο αυτό η όλη διαδικασία θα επισπευθεί με αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση των πολιτών και την μείωση του κινδύνου πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Επίσης, για προφανείς λόγους συντόμευσης των διαδικασιών, για να μην προκληθούν τροχαία ατυχήματα, η αρμόδια Διεύθυνση Μ.Υπ. μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορούν να προχωρήσουν το έργο της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Λαυρίου, αφού έχουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που πρέπει να επεξεργαστούν,  ώστε να είναι δυνατή και αποτελεσματική κάθε ρύθμιση για την άρση της επικινδυνότητας και της εξάλειψης του φαινομένου των παράνομων αριστερών στροφών.

Για όλα αυτά πρέπει να φροντίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Αθανάσιος Αυγερινός και τον οποίο καλούμε, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, της αρμοδιότητάς του και της ισότιμης καταστατικής θέσης των δύο θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να πράξει.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 70 guests και κανένα μέλος