diastaurosi-voula-1.jpgΕρώτηση στη Βουλή και  στον αρμόδιο Υπουργό κατέθεσε  ο βουλευτής Περιφέρειας Βασίλης Οικονόμου, ευαισθητοποιημένος από την έκκληση του δημάρχου Βούλας, για φανάρι στη διασταύρωση της οδού Ηρας με την παραλιακή, που για να τη διασχίσεις πρέπει να τάξεις σ’ άγιο...

Κυκλοφοριακά προβλήματα στη Βούλα

ερώτηση του βουλευτή Βασιλη Οικονόμου


Ερώτηση στη Βουλή και  στον αρμόδιο Υπουργό κατέθεσε  ο βουλευτής Περιφέρειας Βασίλης Οικονόμου, ευαισθητοποιημένος από την έκκληση του δημάρχου Βούλας, για φανάρι στη διασταύρωση της οδού Ηρας με την παραλιακή, που για να τη διασχίσεις πρέπει να τάξεις σ’ άγιο...

Ο βουλευτής στην ερώτησή του επισημαίνει:

diastaurosi-2.jpgΟι κυκλοφοριακοί φόρτοι της παραλιακής λεωφόρου έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει συνεχώς η διέλευση πεζών και αυτοκινήτων, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στις παραλίες. Προβλήματα εντοπίζονται επίσης και σε άλλες οδούς του Δήμου Βούλας, καθώς πρόκειται για μια περιοχή η οποία γνωρίζει πολύ μεγάλη οικιστική ανάπτυξη.                      Συνέχεια στη σελ. 9

Ο Δήμος Βούλας σας έχει ενημερώσει για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή ευθύνης του. Σας έχει μάλιστα καταθέσει και σχετικές μελέτες με όλες τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν και θα κάνουν λιγότερο επικίνδυνους τους δρόμους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο βουλευτής απαριθμεί κάποιες παρεμβάσεις  που προτείνονται όπως:

l Στον κόμβο Λ. Βουλιαγμένης – Σωκράτους – Πειραιώς, ρύθμιση στους φωτεινούς σηματοδότες ώστε να επιτρέπονται οι αριστερές στροφές από Σωκράτους προς Λ. Βουλιαγμένης και από Πειραιώς προς Λ. Βουλιαγμένης.

l Στον κόμβο της Λ. Καραμανλή – Ήρας – Διός, εγκατάσταση φωτεινού σηματοδότη (αίτημα που έχει κατατεθεί στο υπουργείο κατ’ επανάληψη και από τους κατοίκους της περιοχής ήδη από το 1999).

l Παράλληλα να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας παράλληλης οδού κατά μήκος της Λ. Καραμανλή, στο τμήμα μεταξύ πλατείας Κρήτης και της οδού Νηρέως.

l Διαμόρφωση της οδού Πρ. Πέτρου στην πλατεία Κρήτης, όπου μετά τη διέλευση του ΤΡΑΜ έχει γίνει παγίδα για τους διερχόμενους.

l Στον κόμβο Αθηναΐδος – Καλύμνου, τροποποίηση του φωτεινού σηματοδότη ώστε να επιτρέπονται οι αριστερές στροφές από Αθηναΐδος προς Καλύμνου και προς τις δυο κατευθύνσεις.

l Στον κόμβο Σερρών – Λ. Βάρης, εγκατάσταση φωτεινού σηματοδότη δύο φάσεων για την έξοδο από Σερρών, για την ασφαλή αριστερή στροφή από Σερρών προς Λ. Βάρης σε συντονισμό  με τον παρακείμενο σηματοδοτούμενο κόμβο Λ. Βάρης – Αθηναΐδος.


Και καταλήγει ο βουλευτής ότι: πρόκειται για απλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες   δεν πρόκειται να κοστίσουν κάτι το ιδιαίτερο. Καθώς μάλιστα  όλες οι απαραίτητες μελέτες έχουν γίνει και σας έχουν κοινοποιηθεί από τον Δήμο δεν κατανοούμε τους λόγους της καθυστέρησης υλοποίησης των ρυθμίσεων.

 

 

Συγκοινωνιολόγοι οι ...Δήμαρχοι


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους ΟΤΑ δυστυχώς, καταλήγουν σε ένα αλαλούμ, αφού τη μία ημέρα εφαρμόζονται και την επομένη αρχίζει το ξήλωμα των σημάτων. Οχι από “περίεργους” δημότες αλλά από τα ίδια όργανα της Δημοτικής Αρχής, που σίγουρα έχουν εντολές από τους Δημάρχους.

Εχουμε αμέτρητα παραδείγματα να παρουσιάσουμε για πολλούς Δήμους, όπου ο Δήμαρχος γίνεται ...συγκοινωνιολόγος.

Η κυκλοφοριακή μελέτη είναι ντόμινο όμως, και όταν πειράξεις τη σηματοδότηση μιας οδού, ακυρώνεις όλη την μελέτη.

Στην οδό Οδυσσέως π.χ. στη Βούλα που μονοδρομήθηκε με κατεύθυνση προς Γλυφάδα, από τον ίδιο το Δήμο, αφαιρέθηκε η σηματοδότηση σε τμήμα της ενός τετραγώνου!! Ποιους εξυπηρέτησε ο Δήμαρχος, άγωστον ή πολύ γνωστόν.

Αλλά έγινε καρμανιόλα στη γωνία της με την Ιπποκράτους, που νομίζοντας ότι δεν εξέρχονται οχήματα πέφτεις πάνω σε φορτηγά, Ι.Χ. και άλλα, κινδυνεύοντας να σκοτωθείς.


Ο καλύτερος γνώστης ενός δρόμου είναι εκείνος που τον διασχίζει καθημερινά. Ρωτήστε λοιπόν και τους εξωραϊστικούς συλλόγους που γνωρίζουν τη γειτονιά τους.

 


Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 682 guests και κανένα μέλος