Σωσίβιο από τη Ν.Δ. ζητά εναγωνίως ο Γρ. Κασιδόκωστας, ενώ προσπαθεί να προσεταιριστεί τα δύο γερά «δεκανίκια» του Γρηγόρη Κωνσταντέλου στη Βούλα και του Δημ. Αναστασιάδη στη Βάρη, για ν’ αντιπαρατεθεί στον σκληρό αντίπαλο Άγγελο Αποστολάτο, που έχει δέσει γερά «παλαμάρια» σε Βάρη (Μπαγλατζής) και Βουλιαγμένη (Ράπτης).

Στην προσπάθειά του αυτή ο Κασιδόκωστας προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι έχει τη στήριξη της Ν.Δ. (του το χρωστάνε, λέει, γιατί δεν άφησαν μόνο του το Δήμο Βουλιαγμένης)!

Εν τω μεταξύ, ενώ ο Αναστασίου κρατά με περίσκεψη στάση αναμονής, γιατί να βιαστεί άλλωστε, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι αμετάπειστα αποφασισμένος. Έχει χαράξει ρότα, έχει βάλει τον αυτόματο πιλότο και πετάει με στόχο τον τελικό προορισμό, τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ελπίζοντας να βρεθεί στο δύδημο της πρωτιάς.

 

Παρά τις πολύπλευρες πιέσεις που ασκεί ο Γρ. Κασιδόκωστας να λάβει στήριξη από τη Ν.Δ., μπορούμε να υποστηρίξουμε βάσιμα ότι η Ν.Δ. στον τρίΔημο Βούλα – Βάρη – Βουλιαγμένη, ΔΕΝ πρόκειται να δώσει στήριξη σε κανέναν. Στη βεβαιότητα αυτή καταλήγουμε αφού και η ανάλυση των δεδομένων οδηγεί σ’ αυτό το συμπέρασμα και η εγκυρότατη πληροφόρηση που διαθέτουμε, αποκλείει τη στήριξη οποιουδήποτε και φυσικά του Κασιδόκωστα που την επιδιώκει εναγωνίως, ενώ ο Κωνσταντέλος δεν την επιθυμεί και ο Αποστολάτος την αποκλείει.

Γιατί λοιπόν η Ν.Δ. να δώσει στήριξη σε κάποιον, όταν σε οποιαδήποτε περίπτωση – πλην επισήμου υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, που δεν τον έχουμε δει ακόμη – θα πιστωθεί τη νίκη, ενώ αν δώσει στήριξη, σε περίπτωση ήττας θα την χρεωθεί.

 

Αμφίρροπος ο αγώνας

Κωνσταντά – Ζούτσου στην Παλλήνη

 

Στον διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Παλλήνης με έδρα τον Γέρακα τα πράγματα δείχνουν να χαμογελάνε στο Δήμαρχο Γέρακα Αθ. Ζούτσο, εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ, μετά και την αποχώρηση του Ν. Εξαρχου.

Η κομματική δυναμική, όμως, σε συνάρτηση και με την αυτοδιοικητική διείσδυση ενός έμπειρου δημάρχου όπως ο Σπύρος Κωνσταντάς της Παλλήνης, προδιαγράφουν ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα, αν και η αριθμητική γέρνει προς την πλευρά του Κωνσταντά, που έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

 

Κιούσης πιθανότατα στο Κορωπί

 

Μετά την απόσυρση απ’ τον εκλογικό στίβο, του δημάρχου Θ. Αθανασόπουλου, που αποχωρεί αφήνοντας ένα σημαντικό έργο και ιδιαίτερα αυτό της αποχέτευσης, που δημοπρατείται εντός του Σεπτεμβρίου, ο δρόμος για τη Δημαρχία καθίσταται πιο βατός για τον Δημήτρη Κιούση, που διεκδικεί για τρίτη φορά το αξίωμα του Δημάρχου, ενώ τη δεύτερη έχασε κυριολεκτικά με «διαφορά στήθους». Αντίπαλός του, είναι ο Αρ. Γκίκας, της “Αναγέννησης”.

 

Η «μάχη» του Σαρωνικού

Στο νέο καλλικρατικό Δήμο

 

Στον πολυδύναμο καλλικρατικό Δήμο Σαρωνικού, θα δώσουν μια μεγάλη μάχη το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεοδ. Πάγκαλος, με υποψήφια τη σύζυγό του Χριστίνα Χριστοφάκη, η Ν.Δ. που αντιπαρατάσσει τον πρόεδρο της Κοινότητας Κουβαρά Σταμάτη Γκίνη, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν το Δήμο από τον αναμφισβήτητα αγωνιστή Δήμαρχο Καλυβίων Πέτρο Φιλίππου.

Ο νέος Δήμος, με έδρα τα Καλύβια Θορικού, περιλαμβάνει επίσης την Ανάβυσσο, τη Σαρωνίδα, τον Κουβαρά και την Παλαιά Φώκαια.

Στον «αγωνιστικό χώρο» συνωθούνται πλην των παραπάνω, η Νικολέτα Καπερώνη και ο Νίκος Βολάκος.

Για την ώρα τα πράγματα δείχνουν ότι η μεγάλη μάχη θα δοθεί μεταξύ Φιλίππου και Χρ. Χριστοφάκη.

 

Εμείς προς το παρόν επισημαίνουμε ότι ο Φιλίππου έκανε ένα δυναμικό πολυσυλλεκτικό – αυτοδιοικητικό ξεκίνημα (κοίτα «7» φ.644), περιλαμβάνοντας στο συνδυασμό του ακόμη και νεοδημοκράτες, ενώ η Χριστοφάκη πλην του «θωρηκτού» θα έχει και την κρυφή υποστήριξη μερικών της Ν.Δ. (ακούγεται κάτι για τον νυν δήμαρχο Αναβύσσου Σ. Γκέραλη), καθ’ ότι η Χρ. Χριστοφάκη εκτός της προσωπικότητάς της βεβαίως, της υποστήριξης του ΠΑΣΟΚ και του Θόδωρου, είναι και ανηψιά του Κ. Μητσοτάκη.

Τα συμφέροντα στο Σαρωνικό είναι τεράστια – εκτός απ’ το Λαγονήσι και τη γνωστή διαμάχη Φιλίππου – Μαντωνανάκη – και η μάχη θα είναι σκληρή. Θα τα ξαναδούμε και θα τα ξαναπούμε.

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 481 guests και κανένα μέλος