Επικεντρώθηκεκυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Αττικής

Ημερίδα – τεχνική συνάντηση διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργείας με τη συνεργασία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔ ΥΜΕΠΕΡΑΑ και την υποστήριξη της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων την Παρασκευή 6 Ιουλίου προκειμένου να γίνει παρουσίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου Υποδομών Λυμάτων για την Αττική. Στη συνάντηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου, της Περιφέρειας Αττικής, των συναρμόδιων υπηρεσιών καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην παρουσίαση της πρότασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Αττική, έγινε ειδική αναφορά στη διαχείριση των λυμάτων και κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Ομιλητές στην ημερίδα στελέχη της Επιτροπής Καθοδήγησης καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχες, ενώ παραβρέθηκαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι δήμων και τεχνικοί.

Στην τοποθέτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου αρχικά δήλωσε ότι κρίνει πως είναι αναγκαίος ο προγραμματισμός του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου, με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες που υπάρχουν, και στη συνέχεια έθεσε το θέμα της αποχέτευσης του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού κάνοντας αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης και στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, τονίζοντας ότι η αρχή της εγγύτητας που λέγεται ότι πρέπει να επικρατήσει στον σχεδιασμό, τελικά ισχύει μόνο στην περίπτωση του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού.

Παράλληλα, τόνισε τον παραλογισμό που παρατηρείται, περιοχές όπως ο Γέρακας, η Παλλήνη, το Κίτσι Κορωπίου αλλά και ο Βαρνάβας, το Πολυδένδρι, το Καπανδρίτι και άλλες περιοχές της βόρειας Αττικής που έχουν μέτωπο στον Ευβοϊκό, να συνδέονται με την Ψυτάλλεια και για το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού να επιλέγεται η ακριβότερη λύση της δημιουργίας ΚΕΛ παρά την αρχική (από το 2012) έγκριση για σύνδεση με την Ψυτάλλεια, που αποτελούσε μια πιο οικονομική επιλογή.

Κάλεσε δε όλους τους αρμόδιους φορείς να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, και πρότεινε άμεσα να συγκληθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους φορείς προκειμένου να αποφασιστεί η πλέον κατάλληλη λύση.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 185 guests και κανένα μέλος