Με το θέμα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, και τις επιδοτήσεις μέσω Ευρώπης ασχολήθηκε η 2η Νομαρχιακή Επιτροπή και το ανέπτυξαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο αντινομάρχης...

 

Βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία

Νέοι αγρότες στην Αττική  – Γεωργικές ενισχύσεις 

Πρόωρη συνταξιοδότηση

 

Με το θέμα της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, και τις επιδοτήσεις μέσω Ευρώπης ασχολήθηκε η 2η Νομαρχιακή Επιτροπή και το ανέπτυξαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο αντινομάρχης Γρίβας και η διευθύντρια της Αγροτικής Διεύθυνσης της Νομαρχίας Τζώρτζη.


Ο Νομάρχης εξήγησε ότι το θέμα έχει να κάνει με το μόνιμο αίτημά μας της ανάπτυξης και της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών και πρέπει να το προβάλλουμε με ένταση προκειμένου να υλοποιηθεί από το Υπ. Γεωργίας.

Τον προβληματισμό τους ανέπτυξαν πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι για τους αγρότες της Αττικής που όλα αυτά τα χρόνια έχουν εξαιρεθεί από τις ενισχύσεις μέσω Ευρώπης (Μπαλής), για τις βιολογικές καλλιέργειες που  επιδοτούν μόνο  μεγάλες στρεμματικές εκτάσεις με αποτέλεσμα να περνάει ο αγροτικός κλήρος σε λίγα χέρια (Κοκκινόπουλος), για την τρομακτική μείωση της αγροτικής γης στην περιοχή και την έλλειψη ενδιαφέροντος από νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με το επάγγελμα (Στεργίου). Τα κηπευτικά και τα οπωροφόρα εξαιρούνται παντελώς από χρηματοδότηση. Μόνο τις αγελάδες, στο γάλα αυξήθηκαν οι επιδοτήσεις (Μπαρούτας).


Τα βιολογικά είναι πολύ σοβαρό θέμα και θα έπρεπε να έρθει προς συζήτηση μόνο του. Δεν υπάρχει υποστήριξη στα βιολογικά προϊόντα. Βάλλονται από παντού. Υπάρχει έλλειψη θεσμικού πλαισίου. Να ξαναμπεί το θέμα για να μπορέσουνε να το συζητήσουμε, ήταν τα λόγια που είπε η Χρ. Φράγκου, η οποία έχει μια ιδιαίτερη γνώση αφού ασχολείται με βιολογική καλλιέργεια.


Τα ευεργετήματα υπέρ των νέων αγροτών να επεκταθούν και στους αγρότες της Αττικής γιατί υπάρχει μία πικρία από τους αγρότες της περιοχής μας, ζήτησε  η Αγγ. Γκιόκα.

Να μη ξεχνάμε ότι οι αγρότες που εισάγουν αγροτικά μηχανήματα πληρώνουν φόρο, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δεν πληρώνουν (Κατσιμίχα).


Επιδοτείται και με πολύ καλά λεφτά το ξερίζωμα της αμπέλου, είπε μια μεγάλη αλήθεια ο Γ. Ξηντάρας.


Σ.Σ.: Και πράγματι υπάρχει ένας προβληματισμός για τις γεωργικές καλλιέργειες στην Ανατ. Αττική, αφού κάθε μέρα μειώνονται και στη θέση τους μπαίνει τσιμέντο. 


Εκείνο ίσως που θα έσωζε την περιοχή θα ήταν να στρέψουν το ενδιαφέρον όσων αγροτών απέμειναν στη  βιολογική καλλιέργεια, με μπροστάρη τη Νομαρχία, που θα την ενισχύσει ιδιαίτερα. 

Οι δρόμοι του κρασιού χάνονται...

 

 


Αφήστε σχόλιο...

Διαφήμιση (2)

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Διαφήμιση (1a)

ebdomi-dimosiefseis

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 guests και κανένα μέλος