Πέμπτη 14 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο

Κεντρική εορταστική εκδήλωση τιμής στον ανώνυμο εθελοντη αιμοδότη, πραγματοποιείται την Πέμπτη 14 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της ελληνικής διοργάνωσης του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018.

Στο πλαίσιο της ανάληψης της παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωσης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και άλλους φορείς, διοργάνωσε μία ανοιχτή καμπάνια με ποικίλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Η καμπάνια ξεκίνησε την  1η Μάρτη (Ημέρα μηδενικών Διακρίσεων του ΟΗΕ) και κορυφωνεται στις 14 Ιούνη 2018, με την συμμετοχή αντιπροσωπειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και από τα κέντρα αίματος χωρών της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.

 Το πρόγραμμα της Πέμπτης 14 ιουνίου περιλαμβάνει:

3μμ: Αίθουσα 3, Ζάππειο Μέγαρο

Έναρξη εικαστικών εκθέσεων (διάρκεια εώς τις 20 Ιουνίου)

α. Έκθεση έργων που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για τη φιλοτέχνηση σημαίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

β. Εικαστική έκθεση Φοιτητών Εργαστηρίου «Εικαστικές Εφαρμογές», Τμ. Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. (Μία προσπάθεια να μεταδοθεί οπτικά το μήνυμα της πανανθρώπινης αξίας της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στο δώρο της ζωής).

γ. Έκθεση «Δρόμοι Επιβίωσης» του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. (Φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, του αναγκαστικού ταξιδιού –στον δρόμο της επιβίωσης– των προσφύγων).

4.30μμ: Αίθουσα 4, Ζάππειο Μέγαρο

Στρογγυλό Τραπέζι- Workshop με θέμα: «Τα φώτα στoν Αιμοδότη»

"Being there for someone else" during hard times: the example of blood donors. Dr G. Koulierakis

“Donors as Citizens”. Giovanni Garozzo -  Direttore UOCC Immunoematologia e Medicina Trasfusionale - Ragusa

“Donation as a cultural expression of civic maturity and social solidarity”. G. Rigoldi (Milano, Italy)

“Significance of blood donors for safer blood”. K. Aranko, Executive Director - European Blood Alliance

6.30μμ: Εξωτερικός Χώρος, Ζάππειο Μέγαρο

Υποδοχή Σκυταλοδρομίας που έλαβε χώρα σε 12 πόλης της Ελλάδας, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Εθελοντών Αιμοδοτών και μαθητών.

7.30μμ: Αίθουσα 4, Ζάππειο Μέγαρο.

Κεντρική Εκδήλωση -Ομιλίες, Βραβεύσεις Αιμοδοτών, τελετή παράδοσης της Σημαίας της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 σε εκπροσώπους της χώρας που αναλαμβάνει τη διοργάνωση του 2019 (Ρουάντα).

Προβολές βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντη Αιμοδότη 2018 και Ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ, για το πρόγραμμα «Graffiti για την εθελοντική Αιμοδοσία στους τοίχους της Αθήνας», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, 6 Δήμων της Αττικής (Χαλάνδρι, Ν. Ιωνία, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτρη, Καλλιθέα, Νίκαια) και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

9μμ: Εξωτερικός Χώρος Ζαππείου

Μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. και τους καλλιτέχνες, ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ, HAIG YAZDJIAN και STRING DEMONS. Με τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού. Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι: Μάχη Νικολάρα, Εμμανουέλλα Αργείτη,                                    Μαρίνα Δεμερτζιάν.

H συναυλία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά από την ΕΡΤ.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Yπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

 

Να είσαι εκεί για τον Άλλον. Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή

(Be there for someone else. Give blood. Share life)

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 317 επισκέπτες και κανένα μέλος