Ο φετεινός Μαραθώνιος πρέπει να δώσει ένα δυνατό μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει αξίες και ιδανικά και τα μοιράζεται με όλο τον κόσμο.

Ετοιμάζεται ο 29ος Μαραθώνιος και εφέτος με μια ιδιαίτερη - θα λέγαμε - σημασία, λόγω της κρίσης που βιώνουμε και της κατάπτωσης των ηθικών αξιών.
Ο φετεινός Μαραθώνιος πρέπει να δώσει ένα δυνατό μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει αξίες και ιδανικά και τα μοιράζεται με όλο τον κόσμο.

Ο Δήμος Παλλήνης καθαρίζει τη μαραθώνια διαδρομή

Στο μεταξύ ο Δήμος Παλλήνης διοργανώνει Εθελοντικό Καθαρισμό της Μαραθώνιας Διαδρομής και καλεί όλες τις ομάδες εθελοντών, τους φορείς της πόλης και τους πολίτες, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ώρα 10:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλλήνης στην Λεωφόρο Μαραθώνος να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.
Η δράση αυτή  πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ και την συμπαράσταση του ΣΕΓΑΣ και εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική που ξεκινάει ο Δήμος Παλλήνης με ενέργειες που προβάλλουν την έννοια του Εθελοντισμού και της συνολικής ατομικής ευθύνης και συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
marathon-mapsΣτον 29ο Μαραθώνιο Αθηνών θα συμμετάσχουν περίπου 20.000 δρομείς από 96 διαφορετικές χώρες, με το ενδιαφέρον κορυφαίων προσωπικοτήτων και διεθνών Μέσων Ενημέρωσης να στρέφονται για μια ακόμη φορά στη χώρα μας.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ξεκινώντας από τον Ειδικό χώρο Μαραθώνα, ώρα 9π.μ. και σημείο τερματισμού το Παναθηναϊκό Στάδιο και είναι αφιερωμένος στον αγωνιστή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθουν και οι αγώνες: α) αγώνας δρόμου 5 και 10 χλμ., β) αγώνας δρόμου παιδιών 700 μέτρων, γ) αγώνας δρόμου Special Olympics Hellas 1.000 μέτρων, δ) αγώνες δρόμου παιδιών των Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι διοργανωτές (Υπουργός Πολιτισμου & Τουρισμού Π. Γερουλάνος και εκπρόσωποι των σημαντικότερων χορηγών του αγώνα), όπου ο Υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Ένα πράγμα που μου προκαλεί χαρά είναι ότι βρίσκονται εδώ όλες οι δυνάμεις που θα όφειλαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια να είναι μαζί.

Για πρώτη φορά βρισκόμαστε όλοι μαζί ώστε να πετύχουμε την πιο σωστή θεσμική στήριξη του Μαραθωνίου. Ήταν κρίμα που ένας αγώνας, ο οποίος τραβά την προσοχή 8 εκατ. ανθρώπων, να μη μπορεί να βρει την έδρα που του αξίζει στην Αθήνα.
Επενδύουμε εδώ και δύο χρόνια σε ένα γεγονός που συνδέει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό και με πολύ λίγα χρήματα φέρνει σημαντικά αποτελέσματα. Στην μάχη λοιπόν μπαίνει ο ΟΠΑΠ -που κάνει μία συνεχή επένδυση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό- και ο ΕΟΤ διότι ό,τι προβάλλει ο Μαραθώνιος είναι ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η Ελλάδα προς τα έξω».

Η Αφή και Λαμπαδηδρομία της Φλόγας

Η «Φλόγα του Μαραθωνίου» ανάβει κάθε Νοέμβριο, την παραμονή του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια ενός ιδιαίτερου τελετουργικού γεγονότος με διεθνή απήχηση, το οποίο λαμβάνει χώρα στη γενέτειρα πόλη του Μαραθωνίου Δρόμου. 
Η Τελετή Αφής της «Φλόγας του Μαραθωνίου» πραγματοποιείται εντός του ιερού αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου του Μαραθώνα, όπου έχουν θαφτεί οι νεκροί πολεμιστές της Μάχης του Μαραθώνα. Σκοπός είναι να διαφυλαχθεί, αναπτυχθεί και διαδοθεί η ιστορική σημασία για το σύγχρονο πολιτισμό της Μάχης του Μαραθώνα που διεξήχθη το 490π.Χ., και παράλληλα να γνωστοποιηθεί ευρύτερα η ιστορία του αρχαίου ημεροδρόμου, ο οποίος έτρεξε από το Μαραθώνα στην Αθήνα μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης, ένας άθλος που αποτέλεσε την έμπνευση για την καθιέρωση του Μαραθώνιου Δρόμου.
Ο πρώτος μαραθώνιος της ελληνικής πρωτεύουσας διεξήχθη το 1972 υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ομοσπονδίας Στίβου, αλλά πήρε τη σημερινή του οργανωτική μορφή το 1983. Συγκαταλέγεται πλέον στους Χρυσούς Μαραθώνιους Δρόμους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 116 guests και κανένα μέλος