με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

 

Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πέτυχε ο Δήμος Κρωπίας για την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Ο Δήμος Κρωπίας κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης τον Νοέμβριο του 2016 στο Πράσινο Ταμείο και συμπεριλαμβάνεται στους 150 δήμους της χώρας που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το ύψος της χρηματοδότησης για το Δήμο Κρωπίας ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ, ποσό που προκύπτει βάσει κριτηρίων, πυκνότητας πληθυσμού, περιφερειακής κατάταξης, ύπαρξης τερματικών σταθμών, τουριστικής έλξης-προοπτικών και της εποχικής πληθυσμιακής αύξησης, καθώς και στο βαθμό ωριμότητας του Δήμου, δηλαδή, στην ύπαρξη ή μη κυκλοφοριακών μελετών και πρόσφατων κυκλοφοριακών και πολεοδομικών δεδομένων.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος Κρωπίας να υπογράψει τη σύμβαση με το Πράσινο Ταμείο.

Με αφορμή την έγκριση της χρηματοδότησης, ο Δήμαρχος Δημήτριος Κιούσης δήλωσε: «Ο Δήμος Κρωπίας προσθέτει στις υπάρχουσες εφαρμοστικές μελέτες που αφορούν το κυκλοφοριακό και άλλες που –συμπληρωματικά- καλύπτουν ένα μεγαλύτερο αριθμό δεδομένων όλης της πόλης και των επεκτάσεών της. Έχουν ως σκοπό την γρήγορη αλλά με βάση τις αρχές της επιστήμης και της τεχνικής υλοποίηση της κατασκευής κοινόχρηστων έργων αστικής υποδομής που τόσο έχει ανάγκη το Κορωπί για να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο το αξιοποιούμε. Οι προτάσεις χρηματοδότησης που έχει καταθέσει ο Δήμος Κρωπίας σε φορείς όπως το Πράσινο Ταμείο ή φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν καταρτιστεί από υπαλλήλους, στελέχη του Δήμου Κρωπίας και εξωτερικούς συνεργάτες».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τα σχέδια Βιώσιμης αστικής κινητικότητας δίνουν έμφαση στον πολίτη και στην προώθηση αλλαγών στη συμπεριφορά μετακίνησης. Προκρίνονται στρατηγικές για την υποστήριξη των δημόσιων συγκοινωνιών, της πεζής μετακίνησης και του ποδηλάτου που περιλαμβάνει και δημόσια διαβούλευση.

Εξετάζουν συνολικά τον τρόπο λειτουργίας μιας αστικής περιοχής και προτείνουν την ενσωμάτωση των δράσεων για την αστική κινητικότητα σε μια ευρύτερη, βιώσιμη αστική και εδαφική στρατηγική. Καταρτίζονται λαμβάνοντας υπόψη διάφορα πεδία χάραξης πολιτικής και τομείς, όπως, οι μεταφορές, οι χρήσεις γης και η χωροταξία, το περιβάλλον, η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 86 guests και κανένα μέλος