Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα-Στρογγυλό Τραπέζι εργασίας «Ολοκληρωμένη τοπική δράση για την κοινωνική και εργασιακή ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων των Δήμων Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής» την Τετάρτη 26/8/2015. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Λαυρεωτικής  με την ΑΤΤΙΚΗ Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΚΟ και είχε ως σκοπό την φυσική δικτύωση των ωφελουμένων του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ με επιχειρήσεις. Την Δευτέρα 24 Αυγούστου, είχε προηγηθεί ημερίδα με θέμα τη «Δικτύωση μεταξύ Αναπτυξιακών Συμπράξεων».

Στην ημερίδα ήταν παρόντες, o Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Λαυρεωτικής Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, η διευθύντρια σπουδών του Κ.Ε.Κ. ΑΚΜΩΝ Ευαγγελία Μαργαρίτη, η υπεύθυνη του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου Σοφία Ροκ Μελά, ο Βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και συμμετέχοντες ωφελούμενοι του ΤΟΠΕΚΟ από τον Δήμο Λαυρεωτικής, καθώς και εκπρόσωποι από τρεις αναπτυξιακές συμπράξεις της Αττικής.

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, διηύθυνε τον διάλογο που ακολούθησε με τοποθετήσεις εκπροσώπων κοινωνικών και οικονομικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Μέσα από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, προβλήθηκαν ενδελεχώς τα οφέλη τόσο για τους ωφελούμενους του προγράμματος όσο και για κάθε ομάδα δημοτών, διαπιστώθηκε το συνολικό θετικό κοινωνικό αποτέλεσμα, ενώ έγινε και ένας απολογισμός των κενών που είχε το πρόγραμμα. Ειδικότερα, έγινε παρουσίαση επιτυχημένων παρελθοντικών παρεμβάσεων από ανάλογα προγράμματα, αλλά και ολοκληρωμένες προτάσεις μελλοντικών τεχνικών επίλυσης των προβλημάτων που αφορούν την εργασιακή ένταξη, με προσανατολισμό στην αγροτική παραγωγή από τον Νίκο Κρημνιανιώτη.

Οι ομιλιτές, ενθάρρυναν τους παρευρισκομένους να συμμετάσχουν ενεργά στα στρογγυλά τραπέζια, μέσω διαλόγου κα συζήτησης, έτσι ώστε να ακουστούν εποικοδομητικές ιδέες και προτάσεις, με σκοπό την εφαρμογή αυτών σε μελλοντικά προγράμματα. Η συνάντηση εργασίας ολοκληρώθηκε, υπό το συντονισμό του Απόστολου Καραγιάννη, με τη διατύπωση συμπερασμάτων και προτάσεων που αφορούν τη βελτίωση των αποτελεσμάτων του έργου και τη διάχυση των πληροφοριών σε επίπεδο δικτύωσης μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων. Ως βασικό συμπέρασμα αναδείχθηκε η συμμετοχή στον συντονισμό αυτών των προγραμμάτων ανθρώπων από την τοπική κοινωνία, που να γνωρίζουν τις δυναμικές της και τις ιδιαίτερες ανάγκες της.

Οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν τους προβληματισμούς τους στους εισηγητές, αλλά και να εκφράσουν δικές τους ιδέες και σκέψεις. Συμπερασματικά, όλοι οι συμμετέχοντες στην ημερίδα συμφώνησαν για την ανάγκη της μέγιστης αξιοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων και στο μέλλον.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 139 guests και κανένα μέλος