Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για το δεκαήμερο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, (19 έως 27 Ιουλίου). Ενας ιστιοπλοϊκός αγώνας με μακρά ιστορία που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης) και με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και του ΕΟΤ. Είναι το παλαιότερο λαμπρότερο και δυσκολότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο, λόγω των αντίξοων συνθηκών του Αιγαίου Πελάγους, και από το 1964 συγκεντρώνει διαγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Φέτος είχε επετειακή μορφή καθώς η διοργάνωση συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής και η διαδρομή του ήταν περί τα 335 μίλια με εκκίνηση από τον Φαληρικό όρμο και σταθμούς το Φοίνικα της Σύρου, την Πάτμο, το Κουφονήσι με τη διεξαγωγή μιας τοπικής ιστιοδρομίας και τερματισμό στο Σούνιο.

phoebus-cgs-alumni_crewΟ Ν.Α.Ο. Βούλας τίμησε, με παρουσία τεσσάρων σκαφών, σε σύνολο συμμετοχών σαράντα πέντε, τη διοργάνωση και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα.

Στην κατηγορία ORCi το σκάφος PHOEBUS CGS ALUMNI με κυβερνήτη το Φαίδωνα Κυδωνιάτη, στην παρθενική του εμφάνιση σε Ράλλυ Αιγαίου, κατέκτησε την 4η θέση της Γενικής κατάταξης και την 1η θέση στην ομάδα ORCi N καθώς επίσης κέρδισε τις τέσσερις (Race 1, Race 2, Race 4 & Race 5) από τις πέντε επιμέρους ιστιοδρομίες στην ομάδα ORCi N.

Στην κατηγορία ORC CLUB το σκάφος ALKYON με κυβερνήτη το Γιώργο Λούντρα κατέκτησε την 4η θέση της Γενικής κατάταξης και την 1η θέση στην ομάδα ORC CLUB 2 καθώς επίσης κέρδισε τη μια (Race 2) από τις πέντε επιμέρους ιστιοδρομίες στην ομάδα ORC CLUB 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το σκάφος ALKYON στην 4η ιστιοδρομία είχε μια άτυχη στιγμή στον εξοπλισμό καθώς κόπηκε στα δυο η μάτσα που βαστά το κεντρικό πανί και αφού τερμάτισαν την ιστιοδρομία αυτή, στη συνέχεια προμηθεύτηκαν μια προσωρινή μάτσα ώστε να συνεχίσουν στην 5η ιστιοδρομία.

Στην ίδια κατηγορία το σκάφος ATHINA με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Αλυσανδράτο κατέκτησε την 8η θέση της Γενικής κατάταξης και την 3η θέση στην ομάδα ORC CLUB 2 καθώς επίσης κέρδισε τις δυο (Race 4 & Race 5) από τις πέντε επιμέρους ιστιοδρομίες στην ομάδα ORC CLUB 2.

Στην κατηγορία IRC το σκάφος AFROESSA με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Γκρέτσο πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση δίνοντας μάχες με τα μεγαθήρια της κατηγορίας και τις ατυχίες που το έφεραν τελικά στην 5η θέση της Γενικής κατάταξης. 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 55 guests και κανένα μέλος