Πρωταθλήτρια ομάδα στα κορίτσια το 4ο Δημοτικό Σχολείο και στα αγόρια το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου

 

Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2017, η ετήσια αθλητική ποδοσφαιρική διοργάνωση «Πρίφτεια» προς τιμήν του αθλητή-Πανελληνιονίκη, Αντώνη Μ. Πρίφτη (1885-1913) που διοργάνωσε το ΝΠΔΔ Σφηττός του Δήμου Κρωπίας. Η διοργάνωση είχε ως κύρια χαρακτηριστικά, την πολύ καλή προετοιμασία όλων των φορέων της διοργάνωσης (ΝΠΔΔ Σφηττός, Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εθελοντές εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι και πολίτες) και την πειθαρχία των παιδιών στα αθλητικά ιδεώδη της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης σε δήλωσή του, ευχαριστεί όλα τα παιδιά του Κορωπίου που συμμετείχαν, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εθελοντές, αιρετούς και πολίτες που συνέβαλλαν στην ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση και επεσήμανε ότι «όλες οι ομάδες ήταν αξιόμαχες για να διεκδικήσουν κύπελλα και να φτάσουν στον τελικό. Παρακολουθήσαμε στους τελικούς-αλλά όπως με πληροφόρησαν και στους ημιτελικούς- πολύ μαχητικές ομάδες ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι πολλά ταλέντα που διακρίναμε είναι «προϊόντα» προπονητικής δουλειάς των ακαδημιών ποδοσφαίρου που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας. Είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Η όλη διοργάνωση ήταν πολύ όμορφη και γεμάτη πάθος αλλά σε πλαίσια αθλητικής παιδείας. Μπράβο στους εκπαιδευτικούς-γυμναστές. Μπράβο στα παιδιά μας!».

Βραβεύτηκαν όλα τα μέλη της διοργάνωσης, ο ιατρός του αγώνα Αντώνης Πανόπουλος, ο διαιτητής ΕΠΣΑΝΑ Κώστας Κορωνιάς, οι επικεφαλής-εκπαιδευτικοί των ομάδων και απονεμήθηκαν αντίστοιχα κύπελλα και μετάλλια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν. Βοήθησαν εθελοντικά, εκτός της συντονίστριας, μέλους του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σφηττός Ρούλα Νουχάκη, η Μαρία Δούζη, οι γυμναστές του ΝΠΔΔ Σφηττός, Κωνσταντίνος Φραγκούλης και Κωνσταντίνος Πρόφης, ο συμβασιούχος γυμναστής του Δήμου Κρωπίας και πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Βραυρώνιος» Δήμου Μαρκοπούλου, Σπύρος Δράκος, ενώ συνδρομή παρείχαν, ο δημοτικός υπάλληλος, Φώτης Τσεβάς (εξασφάλισε οδηγούς για τα δημοτικά λεωφορεία και τη μεταφορά των μαθητών), η συμβασιούχος δημοτική υπάλληλος, Κατερίνα Κερκύρα, υπεύθυνη φύλαξης του δημοτικού Σταδίου και η Μελίνα Χριστοφαρίδου, υπεύθυνη γραμματείας Ακαδημιών του ΑΟΚ.

Χορηγοί, επιχειρήσεις της περιοχής βοήθησαν πλούτισαν την εκδήλωση και δρόσισαν τους αθλητές, ενώ την ηχητική κάλυψη και τη μουσική επιλογή είχε ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος.

priftia 2

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ κατέκτησε το 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ

Στην κατηγορία των αγοριών προκρίθηκαν στον τελικό, το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιτσίου. Την πρώτη θέση και το κύπελλο της διοργάνωσης κατέκτησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο με επικράτηση 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι. Προπονητής ήταν ο έμπειρος γυμναστής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασίλειος Νομικός. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο, με προπονήτρια την γυμνάστρια, Βασιλική Ζέρβα, έφτασε στον τελικό ως το απόλυτο φαβορί σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν την δουλειά «βάσης» που έγινε στο Δ.Σ του 3ου αλλά και την καλή ποδοσφαιρική «φουρνιά» που έχει.

Τα αποτελέσματα που έφερε ήταν χαρακτηριστικά τόσο στην προημιτελική όσο και στην ημιτελική φάση (κέρδισε με 2-0 το 5ο Δ.Σ στην προημιτελική φάση και 4-0 στην ημιτελική του 1ο Δ.Σ). Ο τελικός αγώνας ήταν μαχητικός και από τις δύο ομάδες με το 3ο Δημοτικό Σχολείο να έχει τις ευκαιρίες αλλά να μη βρίσκει στόχο στην τελική προσπάθεια. Το 2ο Δ.Σ άντεξε στην πίεση του 3ου Δ.Σ και με προσόν του την καλή οργάνωση στο κέντρο και στην άμυνα κατόρθωσε να φτάσει τον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί μέτρησε το άγχος των παικτών του 3ου Δ.Σ που πίστευαν ότι έπρεπε να είχαν επικρατήσει στην κανονική διάρκεια. Οι παίκτες του 2ου Δ.Σ Κορωπίου είχαν επιτύχει τον στόχο τους οπότε φάνηκαν περισσότερο ψύχραιμοι και επικράτησαν ενώ φαίνεται ότι μέτρησε και η σχετική εμπειρία τους από την ημιτελική φάση που επικράτησαν πάλι στα πέναλτι επί του πάντα αξιόμαχου Δ.Σ Κιτσίου (Το Κίτσι χαρακτηρίζεται ως «ποδοσφαιρομάνα» στην ευρύτερη περιοχή).

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ στο 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Στα κορίτσια, προκρίθηκαν στον τελικό, οι ομάδες του, 4ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου (επικράτησε με 4-0 του 5ου Δημοτικού Σχολείου) και του 2ου Δημοτικού Σχολείου (απέκλεισε με 3-1 στα πέναλτι το αξιόμαχο Δ.Σ Κιτσίου στα ημιτελικά). Την πρώτη θέση κατέλαβε με άνετη επικράτηση 2-0, το 4ο Δημοτικό Σχολείο με σκόρερ και των δύο τερμάτων τη χαρισματική, Κυριακή Κωνσταντοπούλου. Το προπονητικό team (Δημήτρης Παπαηλιού και Αθανασία Βρατσίστα) έκανε πολύ καλή διαχείριση των παικτών του.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος