«...το σχέδιο αυτό έχει  στόχο  την αποκρατικοποίηση της περιουσίας του ελληνικού κράτους. Ιδίως της κρατικής γης μέχρι και της “τελευταίας σπιθαμής”» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε!

«...το σχέδιο αυτό έχει διπλό στόχο: πρώτον την αποκρατικοποίηση της περιουσίας του ελληνικού κράτους. Ιδίως της κρατικής γης μέχρι και της “τελευταίας σπιθαμής”»1
Είναι η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βολφγκανγκ Σόιμπλε!
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξεκάθαρο.
Αν αυτό δεν φτάνει, δεν επαρκεί για να ξυπνήσει η πολιτική ηγεσία ου τόπου, η κυβέρνηση και τα κόμματα και κάποιοι που είναι δέσμιοι ιδεολογικών αγκυλωσεων και ιδεολογημάτων διαφόρων τάσεων, τότε είμαστε άξιοι των όποιων εξελίξεων θα δρομολογήσει η λαϊκή οργή και αντίδραση, ή οι σκευωρίες των άνομων οικονομικών συμφερόντων.
 
Ο πρόστυχος και προδοτικός ρόλος που παίζουν μερικοί προβεβλημένοι “ρεαλιστές” και μια μεγάλη μερίδα των ηλεκρονικών κυρίως και έντυπων ΜΜΕ, για τον αποπροσανατολισμό και την παραπληροφόρηση του Ελληνικού Λαού δεν θα κατορθώσει να υπνώσει και να παροπλίσει τη λαϊκη πατριωτική συνείδηση.
 
Και συνεχίζει ο κύριος Σόιμπλε: «το μοντέλο που προκρίνεται είναι η δημιουργία μιας εταιρίας Διαχείρισης των Αποκρατικοποιήσεων (Ε.δ.Α.) κατά το πρότυπο της ανατολικογερμανικής Trenhand, που στο διάστημα 1990-1994 μετέτρεψε το σύνολο των κρατικων επιχειρήσεων της πρώην Ανατ. Γερμανίας (8.500 κρατικές επιχειρήσεις) σε ιδιωτικές. (Για ένα κομμάτι ψωμί). ...Η μαγική λέξη λέγεται “τιτλοποίηση”, συμπλήρωσε.
Μήπως σας θυμίζει τίποτα η Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ Α.Ε.) που ίδρυσε ο Σημίτης και υπερψήφισαν τότε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Τα ΕΤΑ Α.Ε. μετονομασθέντα σε Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα από τη Ν.Δ., που ευαγγελιζόταν ότι αν εκλεγεί (ο Καραμανλής) θα τη διαλύσει, συνεχίζουν το ...θεάρεστο έργο τους.
Να θυμίσουμε - τι να πρωτοθυμηθούμε - ότι ο ΟΤΕ δεν ιδιωτικοποιήθηκε, κρατικοποιήθηκε στην ιδιοκτησία της κρατικής Γερμανικής Εταιρίας Ντόιτσε-τέλεκομ!
Σε υποτέλεια η Ελλάδα έγραψαν οι Financial Tims
 
Φοβούνται για την ευρωζώνη
και ο Ομπάμα για το δολλάριο
 
Την επομένη, στις 8/6, ο Σόιμπλε έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ και τους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ζητώντας τους να δοθεί βοήθεια (έντοκο δάνειο, δηλαδή) προς την Ελλάδα ΤΩΡΑ!
Γιατί τον έπιασε ξαφνικά, ο “πόνος” για την Ελλάδα και θέλησε να τη “σώσει”;
Μας το λέει ο άνθρωπος, χωρίς υποκρισίες: 
«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, εάν δεν δοθεί τώρα βοήθεια προς την Ελλάδα, να έρθουμε αντιμέτωποι στην Ευρωζώνη, με την πρώτη ανοργάνωτη χρεωκοπία εντός της ζώνης του ευρω».
Αυτό είναι! Αυτή είναι η Δύναμη του Αδυνάτου, που είχα γράψει πέρυσι το Μάιο2, μετά το πρώτο Μνημόνιο. Αν η Ελλάδα κάνει στάση πληρωμών ή έστω αναστείλει μονομερώς την εξόφληση τοκοχρωλυσίων, - άσχετα με την τελική άρνηση εξόφλησης του επαχθούς χρέους - δημιουργείται πρόβλημα στο ευρώ και στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. (Υπάρχει συνέχεια).
Να παρατηρήσω πως όταν τα έγραφα εγώ, που δεν ειμαι “καθηγητής οικονομικών”, σε μια εφημερίδα της Περιφέρειας, δεν με ελάμβαναν προφανώς σοβαρά υπόψιν τους. Ε, τώρα τα λέει ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας!
 
Τί γίνεται στη συνέχεια;
“Ανοργάνωτη χρεωκοπία” εντός της ευρωζώνης οδηγεί στη μείωση της συναλλαγματικής αξίας του ευρώ έναντι του δολλαρίου, άρα μείωση της ανταγωνιστικότητας των Αμερικανικών προϊόντων, έναντι των ευρωπαίκών. ¨Να πως εξηγείται και το ενδιαφερον του Ομπάμα να “βοηθηθεί” η Ελλάδα...
Και αντί να τα χρησιμοποιεί αυτά ως ισχυρά διαπραγματευτικά ατού η κυβέρνησή μας, υπεραμυνόμενη και της Ε.Ε., της Ευρωζώνης και του ευρώ, καθώς και της διεθνούς οικονομικής σταθεροτητας, πήγαμε και δώσαμε “γη και ύδωρ” στους εταίρους μας, μεταφορικά και στην κυριολεξία!
Αλλά τι να περιμένεις από έναν ανυπόληπτο, και κατ’ επιλογη του, υπό επιτροπείαν Πρωθυπουργό;
―――――
1. “Το Βήμα”, 7/6/11, ώρα 22.09
2. ΕΒΔΟΜΗ, 15/5/10, φυλ. 633

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 173 guests και κανένα μέλος