Οπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο μας, η Δημοτική Αρχή του Μαρκόπουλου πραγματοποίησε  μια άτυπη συνεδρίαση με την παρουσία της βουλευτού και προέδρου νεοπαγούς κόμματος Ντόρας Μπακογιάννη, όπου συζήτησαν τα προβλήματα της πόλης.

Εμείς παρουσιάσαμε το γεγονός, χωρίς κανέναν σχολιασμό.

Λάβαμε όμως δελτίο τύπου από την παράταξη της μειοψηφίας  “Δύναμη Ελπίδας” με επικεφαλής τον Γιώργο Αδάμο, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση, όπου  καταγράφει τη δική τους παρέμβαση στα  θέματα. Γράφει μεταξύ άλλων:

 

«Λάβαμε μέρος στη συνάντηση γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει να συναντάς και να ενημερώνεις όποιον πολιτικό αρχηγό επισκέπτεται τον τόπο σου. Για μας το θέμα δεν είναι ποιόν συναντάς αλλά τι του λες και η «Δύναμη Ελπίδας» δηλώνει ότι θα είναι παντού παρούσα υπερασπιζόμενη τις θέσεις της για το συμφέρον του δήμου μας.

Ο επικεφαλής της κίνησής μας κ. Αδάμος Γιώργος αφού καλωσόρισε την κα Μπακογιάννη στο δήμο μας, την ενημέρωσε ότι η «Δύναμη Ελπίδας» είναι μια Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση που ένας από τους βασικούς της στόχους είναι η συμμετοχή του κόσμου στα κοινά και η λύση χρόνιων προβλημάτων με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Ευχήθηκε η λειτουργία των νέων γραφείων του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση, αναχαιτίζοντας την απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος, μέρος του οποίου είναι και η ίδια η Πρόεδρος του, με πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο και με το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί.

Οσον αφορά το βιολογικό καθαρισμό που ο κ. Δήμαρχος είχε νωρίτερα αναφέρει στην ομιλία του, την πληροφόρησε ότι εγκαινιάσθηκε πριν 16 χρόνια και ΠΟΤΕ δεν λειτούργησε και κατά την άποψη της κίνησης δεν θα λειτουργήσει, γιατί είναι τυφλός, το επεξεργασμένο λύμα θα χύνεται στο ρέμα και επιφανειακά θα πηγαίνει στη θάλασσα, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη λυματολάσπη.

Επίσης για την οικοδόμηση και την αλλαγή χρήσεων γης στο «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ» διαφώνησε κάθετα με τη δημοτική αρχή στην θέση της να οικοδομηθούν τα πάντα.

Τόνισε ότι ζούμε σε ένα ενιαίο δήμο που αποτελείται από δύο πόλεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά η κάθε μία. H πόλη του Πόρτο Ράφτη, με εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, δεν έχει ενταχθεί σε κανένα κεντρικό σχεδιασμό για την αποχέτευσής της, εκτός της στενής λωρίδας της παράκτιας ζώνης και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει αποχέτευση για το ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ στο άμεσο μέλλον.

Τέλος με αφορμή ότι τα γραφεία του κόμματός της, που θα εγκαινίαζε είναι όλης της Ανατολικής Αττικής,  αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κεντρικός δρόμος που ενώνει το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής με την πρωτεύουσα, είναι κλειστός για πάνω από ένα μήνα  και κανείς δεν ασχολείται. Οι κάτοικοι δίνουν ένα δίκαιο αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ και υπάρχει σχεδόν πλήρης αποσιώπηση τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τους τοπικούς Βουλευτές. Ρώτησε ευθέως, γιατί ενώ πέρασαν οκτώ χρόνια, πέντε από τα οποία η ίδια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβέρνηση, δεν πάρθηκε τελεσίδικα καμία απόφαση, δεν δόθηκαν οι αποζημιώσεις, δεν αποφάνθηκε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κ.λ.π. ώστε να είναι απολύτως σαφές τι είναι νόμιμο και τι παράνομο άλλα και τι πραγματικά θα κατασκευαστεί στην περιοχή αυτή και με ποια σειρά. Τέλος ζήτησε από την κ. Μπακογιαννη να είναι κοντά στα προβλήματα της περιοχής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 guests και κανένα μέλος