βάζουν την ενέργεια στο Χρηματιστήριο και μας ζητάνε να γίνουμε τζογαδόροι


Εδώ και ένα χρόνο, και πλέον, η ελληνική κοινωνία βιώνει έναν γολγοθά όσον αφορά τα τιμολόγια της ενέργειας. Της ενέργειας, που στη σημερινή κοινωνία μοιάζει με το νερό, αφού δεν μπορείς πλέον να κάνεις τίποτα χωρίς αυτήν (επικοινωνία, επιστήμη, μετακίνηση κ.ά.).
Οι τιμές έχουν φθάσει στα ουράνια, έτσι που ο καταναλωτής αδυνατεί να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα να μένει χωρίς ρεύμα στην εστία του, να υποσιτίζεται και να κινδυνεύει να καεί ζωντανός, από τις εναλλακτικές πρακτικές θέρμανσης (μαγκάλια κ.λπ.).

Και πώς έγινε αυτό το έγκλημα;
Οι κατευθύνσεις βέβαια έρχονται από τις Βρυξέλλες, οι οποίες βρίσκουν πειθήνια όργανα της ελληνικής Βουλής, και η Ελλάδα, γίνεται για άλλη μια φορά πειραματόζωο, ξεκινώντας από τα μνημόνια.
Οι κυβερνώντες, λοιπόν - μείωσαν τεχνητά - ακριβαίνοντας δυσβάσταχτα το λιγνίτη για να προωθήσουν το φυσικό αέριο, τις ανεμογεννήτριες (τις οποίες παρεπιπτόντως ''πέταξαν'' οι Γερμανοί) και τα φωτοβολταϊκά με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η τιμή της κιλοβατόρας στα ύψη. Θυμηθείτε πόσο ακρίβηνε το φυσικό αέριο, αφού το προπαγάνδισαν στον κόσμο να το αλλάξει με το πετρέλαιο. Οι ανεμογεννήτριες αποδεικνύονται ότι προσφέρουν πολύ λίγα για το κόστος του περιβάλλοντος που προκαλούν. Τα φωτοβολταϊκά επίσης δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη. Άσε που καταργήσαμε τα αρώσιμα χωράφια και τα γεμίσαμε φωτοβολταϊκά, με χοντρές επιδοτήσεις από τις Βρυξέλες για να διαψευστούν όσον αφορά την παραγωγή και τα ...ξέχασαν.

Κι έρχονται σήμερα, βάζουν την ενέργεια στο Χρηματιστήριο και μας ζητάνε να γίνουμε τζογαδόροι, και κάθε μήνα να παίζουμε ρουλέτα με τα χρώματα, για να δούμε σε ποιον πάροχο θα πάμε; Στο μπλε ή στο πράσινο; Στο κόκκινο ή στο πορτοκαλί;

Οι μόνοι κερδισμένοι από την ιστορία είναι οι «πάροχοι», κάποια καλά παιδιά, αγαπητά στις κυβερνήσεις, που τους επιδοτήσαμε χοντρά εμείς οι πολίτες, μέσα από τις ειδοποιήσεις του ρεύματος.
Είμαστε η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης στην ενέργεια!

Εξαφανίσαμε το λιγνήτη και σήμερα εισάγουμε ρεύμα από άλλες χώρες! Γι' αυτό το έγκλημα δεν θα τιμωρηθεί κανείς;;;

Αννα Μπουζιάνη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 234 guests και κανένα μέλος