Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο συζητήθηκε προ ημερησίας, μετά από αίτημα του Νίκου Στεφανίδη, η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της Πάρνηθας. Της Πάρνηθας που κλείνει ένα χρόνο από τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που την κατέκαψε...

Πάρνηθα: Ενα χρόνο μετά...

Ανοίγει η κερκόπορτα τσιμεντοποίησης με την Τροποποίηση Προεδρικού Διατάγματος


Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο συζητήθηκε προ ημερησίας, μετά από αίτημα του Νίκου Στεφανίδη, η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της Πάρνηθας. Της Πάρνηθας που κλείνει ένα χρόνο από τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά που την κατέκαψε. Τότε όλοι έσπευδαν, εκλογές βλέπεις, να διατυμπανίζουν ότι θα αναδασωθεί άμεσα, ότι ούτε πόντος δεν θα αλλάξει από το δασικό της χαρακτήρα.

Ενας χρόνος μετά, όλα ξεχάστηκαν.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο μετά από συζήτηση ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα.


Χαρ. Δαμάσκος:

Προσφύγαμε για τις αγροτικές εκτάσεις που μετατρέπονται σε αναψυκτήρια. Απορρίψαμε την επέκταση του Αυλώνα. Αγνοήθηκαν.

Είναι υποκριτικό. Αν κάποιοι θέλουν να προστατεύουν την Πάρνηθα ας μιλήσουν με τους φορείς.

Είναι υποκριτική η τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της Πάρνηθας.

Νομάρχης: Οντως είχαμε καταψηφίσει αλλά δυστυχώς το ΥΠΕΧΩΔΕ σε καμία φάση δεν έχει συνεργαστεί με τη Νομαρχία. Όταν η Νομαρχία έχει άποψη και τη δηλώνει, έρχονται και διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας.

 

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

 


Αρχές Σεπτεμβρίου και αφού έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την καταστροφική φωτιά στην Πάρνηθα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρνει νέο Προεδρικό Διάταγμα τροποποιητικό του προηγούμενου του Σουφλιά το οποίο καθόριζε ζώνες προστασίας της Πάρνηθας, προκειμένου να περάσουν τα σχέδια της για εμπορευματοποίηση της γης μέσα σε ορεινό όγκο και να ανοίξουν τον δρόμο στην τσιμεντοποίηση.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας σε ειδική σύνθεση της Ολομέλειας ενέκρινε στις 4.9.2008 το Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ ως προς τα εξής σημεία:

• Την ίδρυση του Τεχνολογικού Πάρκου «Τεχνόπολις», δηλαδή βιομηχανικές μονάδες και επιχειρηματικές δραστηριότητες σε έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων δίπλα στις  καμένες εκτάσεις.

• Την δημιουργία Κατασκηνώσεων με τη λειτουργία μέσα σε αυτές εστιατορίου, ιατρείου, χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, αθλητικών εγκαταστάσεων, μικρής εκκλησίας, κτιρίων διοίκησης και άλλων απαραίτητων εγκαταστάσεων.

• Για την συγκρότηση «Φορέα Διαχείρισης Κτήματος Τατοΐου» ο οποίος θα διαχειρίζεται το πρώην βασιλικό κτήμα το ΣτΕ αρκέστηκε να υποδείξει ότι πρέπει να αναφέρονται τα όργανα διοίκησης. Ανοίγει λοιπόν και ο φάκελος του Τατοΐου στο χώρο του οποίου προβλέπονται αναψυκτήριο, ιππικές εγκαταστάσεις, εκθεσιακοί χώροι, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, φυσικά με το αζημίωτο για τους επισκέπτες.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε τους υπεύθυνους για αυτά τα σχέδια σε βάρος του ορεινού όγκου της Πάρνηθας:

Είναι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόσο χρόνια που εφαρμόζεται, με τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων σταδιακά και το χάρισμα της δημόσιας γης σε επιχειρηματίες.

Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε το Προεδρικό Διάταγμα του Σουφλιά για να χωρίσει την Πάρνηθα σε ζώνες, ανοίγοντας τον δρόμο για ιδιωτική εκμετάλλευση. Όσα δεν μπόρεσαν να την εφαρμόσουν τότε, έρχονται σήμερα να την εφαρμόσουν με νέο Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ και έγκριση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου.


Καλούμε συνδικάτα, φορείς, συλλόγους, τη νεολαία να πάρουν πρωτοβουλίες, να δυναμώσουν την πάλη τους

Απαιτούμε:

• Να καταργηθεί το Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ

• Να συγκροτηθεί ενιαίος Δημόσιος Φορέας διαχείρισης της δασικής περιουσίας και δασοπροστασίας


ΚΚΕ - ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ    

Μενιδίου – Άνω Λιοσίων Βορείων Χωριών

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 30 guests και κανένα μέλος