θυμίζω ότι η σιωπή στο Δ.Σ. δεν είναι χρυσός, αλλά παραδοχή συνυπευθυνότητας

γράφει ο Βασίλειος Σιαμέτης*

Θεώρησα χρέος μου να αφιερώσω λίγα λόγια στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, να τους θυμίσω ότι έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από το Δήμαρχο, ο οποίος εκτελεί τις δικές τους αποφάσεις, αφού άλλωστε αυτός δεν ψηφίζει στο Δ.Σ. Επίσης να τους θυμίσω ότι η σιωπή στο Δ.Σ. δεν είναι χρυσός, αλλά παραδοχή συνυπευθυνότητας.

Κυρίες και Κύριοι της πλειοψηφούσας παράταξης στο Δ.Σ., δεν είστε γλάστρες σε σίριαλ της τηλεόρασης, ούτε κομπάρσοι ταινιών κινηματογράφου. Έχετε αντιληφθεί ή όχι, ότι σε λίγο καιρό από τώρα θα αποχωρήσετε από τα δημοτικά έδρανα και οι δημότες δεν θα έχουν ακούσει τη φωνή σας; Αυτό δεν το σκέπτεστε καθόλου; Δεν είναι κρίμα;

Κάποιοι από εσάς ίσως να ζητήσετε και πάλι τη ψήφο του λαού, στην ίδια ή σε άλλη δημοτική παράταξη και τότε σε ποιον θα ρίξετε τις ευθύνες, για ό,τι δεν έγινε στο Δήμο; Στο Δήμαρχο; στον Κορονοϊο; ή στον άσχημο καιρό;

Φίλοι μου αγαπημένοι, καλό στον τόπο δεν προλαβαίνετε τώρα να κάνετε, τουλάχιστον όμως φροντίστε να κάνετε το λιγότερο κακό. Αν η σκυτάλη αλλαγής στο Δήμο δεν γίνει με συνθήκες συνεννόησης και «παράδοσης», όπως έγινε την τελευταία φορά, αλλά γίνει απρόβλεπτα όπως συμβαίνει πολλές φορές, τότε να είστε σίγουροι ότι θα βρεθείτε στον ιστό της Αράχνης. Εκεί, όπως ίσως να ξέρετε, την πληρώνουν οι «κουλουράδες», γιατί το μεγάλο ψάρι τον τρυπάει τον ιστό και φεύγει. Γι’ αυτό σας επισημαίνω να προσέξετε.

Ζητήσατε πριν από λίγα χρόνια, τη ψήφο των φίλων, των γνωστών και των γειτόνων σας, αλλά και γενικότερα των δημοτών, για να είστε όπως τους λέγατε η φωνή τους στο Δ.Σ. και εσείς ξέρετε τι κάνατε γι’ αυτό; Ξεχάσατε στο σπίτι σας ακόμα και τη δική σας φωνή.

Κατανοώ, παρότι ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ, την ανθρώπινη αδυναμία για βιοπορισμό, ακόμα και μέσα από τη συμμετοχή στα κοινά. Κατανοώ ότι κάποιοι ενδιαφέρονται να τακτοποιήσουν τα παιδιά τους, είτε στο Δήμο είτε σε κάποια Ναυτιλιακή Εταιρεία, ακόμη και να τακτοποιήσουν τα σπίτια τους που έχουν κτιστεί παράνομα σε ρέματα, για τα οποία μάλιστα έχουν αποζημιωθεί και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Αρκετοί είμαι σίγουρος ότι βλέπουν τον εαυτό τους όπως ζωγραφίζεται στις παραπάνω λέξεις, αλλά φαίνεται ότι τον δικαιολογούν, αφού ακόμη και η λαϊκή σοφία τους δικαιολογεί που πολύ απλά λέει: «Ποιος έβαλε το χέρι στο μέλι και δεν το έγλειψε;»

Όμως παρά ταύτα, θα μου επιτρέψετε φαντάζομαι και εμένα να ρωτήσω: Όραμα γι’ αυτόν τον τόπο δεν είχατε; Δεν είχατε σκεφθεί ότι πρέπει να κάνετε κάτι μωρέ γι’ αυτόν τον τόπο, γι’ αυτούς που σας ψήφισαν; Κρίμα, γιατί θα σας ρωτήσουν κάποτε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας για την προσφορά σας σε αυτόν τον τόπο. Σκεφτήκατε τι θα τους απαντήσετε ή θα σκύψετε το κεφάλι και θα αλλάξετε συζήτηση;

Αγαπητοί φιλέβδομοι αναγνώστες,

Το δικαίωμα στο εκλέγεστε είναι ιερό και σεβαστό, αλλά αν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις, δεν έχεις τη δύναμη και την τόλμη να συγκρουστείς με οργανωμένα συμφέροντα και δεν μπορείς τελικά να προσφέρεις στον τόπο, τότε επέλεξε καλύτερα το δικαίωμα του εκλέγειν.

Υ.Γ: Έχω δηλώσει επανειλημμενα ότι δεν είμαι εχθρός, ούτε καν αντίπαλος κανενός, παρά μόνο των προβλημάτων του τόπου. Μοιραία έρχομαι σε αντιπαράθεση και αντιπαλότητα με την πλειοψηφούσα παράταξη το Δήμου ΒΒΒ, γιατί όμως; Σας το λέω πολύ απλά και σύντομα.

1. Γιατί υιοθέτησε το δόγμα του αλάθητου του Πάπα.   2. Γιατί κατήργησε το διάλογο και υιοθέτησε τους ατέλειωτους μονόλογους ο Δήμαρχος και

3. Γιατί απέρριψε το πνεύμα συναίνεσης, ως αχρείαστο.

Γι’ αυτούς τους λόγους και όχι μόνο, τόσο για εμένα, όσο και για πολλούς άλλους ενεργούς δημότες, ο καλός ΑΓΩΝΑΣ μας συνεχίζεται.

«Καλή αντάμωση στα γουναράδικα», Άρης Βελουχιώτης

――――――――

* Ο Βασίλης Σιαμέτης είναι ανεξάρτητος τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Βάρης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 168 guests και κανένα μέλος