Σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, ο Αντιδήμαρχος Γρηγ. Κωνσταντέλλος με τους εκπροσώπου του τοπικού Τύπου της περιφερείας μας, ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι Υποψήφιος Δήμαρχος Βούλας, επικεφαλής Συνδυασμού της Νέας Γενιάς, με σκοπό να φέρει ένα πνεύμα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού – όπως είπε ο ίδιος – στη μοντέρνα αντίληψη διοίκησης που απαιτούν οι καιροί...

Τη ΣΚΥΤΑΛΗ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ

θα διεκδικήσει

ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ

Σε προγραμματισμένη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, ο Αντιδήμαρχος Γρηγ. Κωνσταντέλλος με τους εκπροσώπου του τοπικού Τύπου της περιφερείας μας, ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι Υποψήφιος Δήμαρχος Βούλας, επικεφαλής Συνδυασμού της Νέας Γενιάς, με σκοπό να φέρει ένα πνεύμα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού – όπως είπε ο ίδιος – στη μοντέρνα αντίληψη διοίκησης που απαιτούν οι καιροί.

Την γνωστοποίηση είχαμε κάνει ήδη από το περασμένο φύλλο της «7ης»,  μις και μας βρήκε η συνέντευξη  «στο τυπογραφείο» αλλά όπως είχαμε γράψει, επανερχόμαστε με λεπτομέρειες.

Είπε λοιπόν ο Γρηγόρης Κωσνταντέλλος, μεταξύ άλλων:


«Η 30ετία των παλαιότερων, με το πολύ έργο που επιτεύχθηκε αλλά και με τις συντηρητικές παθογένειες και αγκυλώσεις που εμφάνισε, έκλεισε τον κύκλο της».

Κι αφού τόνισε ιδιαίτερα ότι ήρθε η ώρα για τη γενιά του – τους σαραντάρηδες και τους τριαντάρηδες ακόμη – συμπλήρωσε: «Η πόλη και οι κάτοικοί της χρωστάνε πολλά στη γενιά που απέρχεται, αλλά με ειλικρίνεια πιστεύω ότι η γενιά αυτή δεν έχει πια να δώσει κάτι σημαντικό στη Βούλα, αφού εκ των πραγμάτων αδυνατεί να δώσει νέα πνοή, να εφαρμόσει τα νέα συστήματα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και να εμπνεύσει τη Νεολαία του τόπου που πρέπει να βρίσκεται στην πρωτοπορεία.

Αναφερόμενος στους μεγαλύτερους ηλικιακά δημοτικούς συμβούλους, τόνισε ότι “η συμμετοχή αρκετών από αυτούς στην νέα προσπάθεια θα είναι πολύτιμη, ώστε να υπάρξει ομαλό πέρασμα από το παλιό στο νέο αφού θα είναι πολύ χρήσιμη η πείρα τους, με την προϋπόθεση να συμφωνούν στην ανάγκη της ανανέωσης και να συμμετάσχουν στην κίνηση ανανέωσης με ειλικρινή πρόθεση να βοηθήσουν».


Επί της «νέας γενιάς», εν προκειμένω, έχουμε να κάνουμε δύο επισημάνσεις:

Πρώτον ότι τα “φρέσκα μυαλά” δεν χαρακτηρίζονται, μόνο από την εξοικείωση με τη νέα τεχνολογία, αλλά κυρίως από την τόλμη, τα οράματα και τη νοοτροπία της προόδου και της ρήξης με τις συντηρητικές δομές. Δεν θέλουμε να πούμε, με τις καλοπροαίρετες επισημάνσεις μας, ότι λείπουν οι ιδιότητες αυτές απ’ τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Απομένει να το αποδείξει αποτινάσσοντας τα “βαρίδια” και της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας περί “ανικανότητας»” του δημόσιου φορέα και περί “θαυματουργίας” του ιδιωτικού.

Δεν είναι αδύναμος ο δημόσιος τομέας – το αντίθετο – ανίκανοι και διεφθαρμένοι είναι – όταν και εάν είναι – οι ταγοί του και οι υπηρέτες του. Το “θαύμα” του ιδιωτικού τομέα, στην Ελλάδα τουλάχιστον, συνίσταται στην κάρπωση ποικιλοτρόπως και ποικιλομόρφως των δημοσίων και κοινόκτητων αγαθών – παραλίες, δημόσια κτήματα, φωτογραφικοί νόμοι, προσωποληψία, διαφθορά δημόσιων λειτουργών. Οι αγωνιστές επιχειρηματίες, οι εργάτες και «με το σταυρό στο χέρι» σπανίως κάνουν άλματα ή δεν κάνουν πολλά. Αυτά τα λίγα ακουμπάνε και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), των οποίων έχει υπεραμυνθεί ο υποψήφιος.


Το δεύτερο που υπενθυμίζουμε, για να τονώσουμε και την πίστη του Γρηγόρη στη νέα γενιά, είναι ότι και στον άλλο αντίπαλο συνδυασμό υπάρχει «το νέο» σε σύζευξη μάλιστα με το «παλιό», στο πρόσωπο της συμμαθήτριάς του Ηλέκτρας Τσιριγώτη. Μπορούν λοιπόν να αναπτύξουν έναν γόνιμο “πόλεμο” διαλεκτικής προόδου, για να θυμηθούμε και τον Ηράκλειτο.

Μετά τις εποικοδομητικές, ελπίζουμε, επισημάνσεις, επανερχόμαστε στη συνέντευξη.


Στις βασικές επιδιώξεις του Συνδυασμού, είπε ο Γρηγ. Κωνσταντέλλος, «είναι ένας Δήμος σύγχρονος, που να εκμεταλλεύεται στο έπαρκο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και των ευρωπαϊκών διαδικασιών, φιλικός προς τους δημότες, που να συζητεί μαζί τους τα προβλήματά τους (συνοικιακά και ατομικά), και πιεστικός και διεκδικητικός απέναντι στους Υπουργούς και τις δημόσιες υπηρεσίες, αφού χωρίς πίεση δεν χαρίζουν τίποτα (συνήθως περιπαίζουν την Αυτοδιοίκηση και την αγνοούν)».


Τέλος ανέφερε ότι, «κυρίαρχα για το νέο συνδυασμό, πέρα από τις λακκούβες ή τα κράσπεδα και το δημοτικό φωτισμό (που είναι σημαντικά, αλλά όχι κυρίαρχα) θα είναι η προσαρμογή της πόλης στις νέες τεχνολογίες, για πιο αποτελεσματική λειτουργία του δίπολου Δήμος – Πολίτης, και η εφαρμογή πολιτικών που θα μειώσουν το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της πόλης».


Δεν θέλει «χρίσμα» αλλά…


Επίσημη διακήρυξη, ο Συνδυασμός, θα κάνει την 1η Ιουνίου, όπως μας δήλωσε, όπου και θα δοθεί συλλογικά το όνομα αυτού.


Σε ερώτησή μας αν θα διεκδικήσει κομματικό χρίσμα, μας δήλωσε ότι: επιθυμία του είναι το κόμμα (Ν.Δ.) να μη δώσει κανένα χρίσμα ή υποστήριξη. Αν όμως κατευθυνθούν προς τα ‘κει τα πράγματα, τότε θα το επιδιώξει, και μάλλον βάσιμα προσθέτουμε, έναντι του ενδοπαραταξιακού του αντιπάλου Ανδρ. Κάσδαγλη, Προέδρου του Δ.Σ., ο οποίος δεν έχει προβεί ακόμη σε δημόσια ανακοίνωση ως προς τις προθέσεις του. Η πρόθεσή του όμως είναι δεδομένη, ενώ ήδη κινείται έντονα, παρασκηνιακώς, έχοντας λάβει και το «δακτυλίδι» της διαδοχής, από τον Δήμαρχο, Γ. Μάντεση.


Σε άλλη μας ερώτηση, ως προς τη συνέχεια της παρούσας κατάστασης, μιας και συμμετέχει επί δύο δημοτικές περιόδους στη διαμόρφωση των δρώμενων στη Δημοτική αρχή Μάντεση, μας απάντησε:

«Αναγνωρίζουμε το έργο που έχει παραχθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει λάθη. Δεν είμαι η συνέχεια, είμαι το νέο.

Αν και όπου χρειασθεί, δεν θ’ αποφύγω την ρήξη».

Οψόμεθα.                             

 

Ποιός είναι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος γεννήθηκε στη Βούλα το 1967. Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Γιάτση και έχουν τρία παιδιά, (την Αθηνά, την Πέλλη και τον Δημήτρη).

Εκπαιδεύτηκε στην Αεροπορική Ακαδημία “Flight Safety” των Η.Π.Α., από όπου έλαβε πτυχίο επαγγελματία χειριστή αεροσκαφών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master) στη Διοίκηση αερομεταφορών από το Παν/μιο CITY του Λονδίνου.

Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας (Ph.D) στη Διοικητική Επιστήμη της Αμερικανικής Σχολής Διοίκησης του Παρισιού (International School of Management – I.S.M).

Εργάζεται στην Ολυμπιακή Αεροπορία/Ολυμπιακές Αερογραμμές από το 1987 και είναι Κυβερνήτης/εκπαιδευτής στα Boeing 737-400.

Έχει αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση και έχει διατελέσει Μέλος Ταμίας, Γεν.Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας θέση που κατέχει και σήμερα, συμμετέχοντας, επίσης και στη διαχείριση του επικουρικού συνταξιοδοτικού της ταμείου των πιλότων της Ο.Α καθώς και στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (Ε.Κ.Α.) για πολλά χρόνια.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ Βούλας (Φεβ. 1982) και Πρόεδρος του 15μελούς του 1ου Λυκείου Βούλας επί διετία (83-84 και 84-85).

Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Βούλας 1990-1994 και 2002-2006 καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. (1990-1994). Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και πάλι στις εκλογές του 2006 με τον Δημοτικό συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΒΟΥΛΑΣ» του Γιώργου Μάντεση και στις 02/01/2007 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Οικονομικών και Αναπληρωτής Δημάρχου για την περίοδο 2/01/2007 έως 31/12/2008. Πριν λίγες μέρες η θητεία του ανανεώθηκε με απόφαση του Δημάρχου έως τις 31/12/2009.

 


Αφήστε σχόλιο...

Περιφέρεια Αττικής

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος