Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, επανερχόμαστε στο θέμα της υπ’ αριθμ. 1216/21-6-2013 ερώτησής μας σχετικά με τις αυξανόμενες αυτοκτονίες αστυνομικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ΠΟΑΣΥ: «Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν προσλάβει ως γνωστόν οι αυτοκτονίες στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, γεγονός που πλήττει και την αστυνομική οικογένεια ... Τα στατιστικά στοιχεία είναι σοκαριστικά. Από το 2007 έχουν καταγραφεί 25 αυτοκτονίες αστυνομικών εκ των οποίων οι τρεις αξιωματικοί, δυο συνοριακών φυλάκων (το 2007 και 2008) και δυο ειδικών φρουρών (το 2007 και το 2013)».

Έτσι και στην ανωτέρω ερώτησή μας είχαμε ιδιαιτέρως τονίσει ότι οι Ένστολοι έχουν περιέλθει σε δυσχερή κατάσταση λόγω των περικοπών και της οικονομικής εξαθλίωσής τους. Τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, όπως οι πιέσεις και οι εντολές από τους Ανωτέρους, η κόπωση και η φθορά λόγω του μη έγκαιρου υπηρεσιακού προγραμματισμού του ωραρίου τους, η διαρκής αποστράγγιση του μισθού τους, γεννούν ανασφάλεια και ποικίλες συναισθηματικές μεταπτώσεις.

Ενστερνιζόμενοι πλήρως τους προβληματισμούς της ΠΟΑΣΥ και θεωρώντας φλέγον το ζήτημα, κρίνουμε ότι χρήζει ιδιαίτερης ευαισθητοποίησης, επανεξέτασης και προσπάθειας επίλυσης των αναφερόμενων προβλημάτων.

Σε ποιες έμπρακτες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αυτοκτονιών αστυνομικών και για την επίλυση των αναφερόμενων προβλημάτων;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Δημήτρης Τσουκαλάς,

Στάθης Παναγούλης,

Χαρά Καφαντάρη,

Μαρία Διακάκη,

Δημήτρης Γάκης,

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης,

Αγνή Καλογερή,

Γιάννης Ζερδελής,

Κώστας Μπάρκας,

Δημ. Στρατούλης,

Νάντια Βαλαβάνη,

Αϊχάν Καρά Γιουσούφ,

Βασ. Κυριακάκης,

Νίκος Μιχαλάκης,

Θοδωρής Δρίτσας,

Μαρία Τριανταφύλλου,

Θανάσης Πετράκος,

Βασ. Χατζηλάμπρου.


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 guests και κανένα μέλος