Ως θετική εξέλιξη, που εξυπηρετεί το συμφέρον του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, χαρακτηρίζεται η αναβολή εκδίκασης της αγωγής της Μ.Ε.Ε.Κ.Β. σε βάρος του Δήμου, με την οποία διεκδικούσε την καταβολή εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο του Δήμου.

Η αναβολή της εκδίκασης της αγωγής για την 21η Απριλίου του 2016, ήρθε ως αποτέλεσμα της προσεπίκλησης της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ως διάδοχο φορέα του ΕΟΤ από το Δήμο. Η ΕΤΑΔ από την πλευρά της έκανε προσεπίκληση στον ΕΟΤ. Για το λόγο αυτό η Έδρα αποφάσισε την αναβολή της δίκης προκειμένου να προετοιμαστεί ο ΕΟΤ.

Σημειώνουμε ότι έχουν γίνει πάρα πολλές δίκες (έχουμε γράψει συχνά) και για πρώτη φορά παρέστη δικηγόρος της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. (πρώην ΕΤΑ Α.Ε.).

Ο Δήμαρχος παρέστη αυτοπροσώπως την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, μια που το έχει πάρει επάνω του το θέμα. Οπως σημειώνουμε την περασμένη εβδομάδα, έκανε ανοιχτή ενημέρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά το δήμαρχο και τον νομικό πρόσωπο, κατέθεσαν τις απόψεις τους και πρώην αυτοδιοικητικοί και απλοί πολίτες.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται θετική γιατί πλέον καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της και η Πολιτεία μέσω της ΕΤΑΔ και του ΕΟΤ, ο οποίος είχε παραχωρήσει την έκταση στον πρώην Δήμο Βούλας.

Η εμπλοκή του Δημοσίου στη δικαστική διαμάχη μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή των μέχρι σήμερα δεδομένων της υπόθεσης.

Ελπίζουμε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει η σημερινή Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος Σ. Πανάς τη δικαστική διένεξη με την Μ.Ε.Ε.Κ.Β., θα έχει θετική εξέλιξη και θα ενημερωθούν οι δημότες, αφού μέχρι που ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν γνωρίζαμε τί συμβαίνει στην ...πόρτα μας.

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 guests και κανένα μέλος