barkiza-do-itΑνατριχιάζει κανείς όταν περνάει και βλέπει το τι ακριβώς άφησε πίσω της, εγκαταλείποντας αναγκαστικά με έξωση το χώρο που υπενοικίαζε από τις επιχειρήσεις ‘’ΑΚΤΕΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ’’, η γνωστή για τις αυθαιρεσίες της επιχείρηση DO IT!

Οι φωτογραφίες που παρατίθενται είναι μια πολύ μικρή άποψη από αυτό που πραγματικά συμβαίνει και αντικρίζει κανείς, αν μπορέσει και περάσει μέσα στην υποτιθέμενη οργανωμένη και κλειστή ιδιωτική παραλία, που είναι ιδιοκτησία της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (Ε.Τ.Α ΑΕ).

Όταν πριν από μερικά χρόνια η επιχείρηση DO IT, χωρίς να υπολογίζει τίποτα, έκτιζε αυθαίρετες κατασκευές πάνω στην παραλία, δημιουργούσε ιδιωτικά Parking στους εξωτερικούς χώρους της, ξερίζωνε και κατέστρεφε πεύκα και στη θέση τους ‘’φύτευε’’ τσιμέντο, τότε κάποιοι ίσως να επιχαίρονταν για τα ‘’κατορθώματα’’ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

 

Σε αντίθεση όμως με αυτούς τους λίγους (ευτυχώς) θιασώτες της αυθαιρεσίας, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Βάρκιζας και των γύρω περιοχών, προσπαθούσε με κάθε νόμιμο μέσο και ενέργεια να διαφυλάξει το περιβάλλον από την καταστροφή, χωρίς όμως να μπορέσει ποτέ να πετύχει κάτι το ουσιαστικό.   Οι φορείς της Πολιτείας (Δήμος, Αστυνομία, Πολεοδομία κλπ) έδειχναν και αυτοί αδύναμοι για να επιβάλλουν το Νόμο!

 

Και φτάσαμε σήμερα στο σημείο, που η παραλία της Βάρκιζας και μάλιστα το τμήμα της εκείνο που υποτίθεται ότι έχει παραχωρηθεί στην ιδιωτική πρωτοβουλία για να το αναδείξει, να παρουσιάζει εικόνα ‘’βομβαρδισμένης’’ περιοχής και χώρος εναπόθεσης πάσης φύσεως απορριμμάτων!

Και μετά έρχεται το επίσημο κράτος και μιλάει για τη .…’’βίλλα Αμαλία’’ και επιχειρεί εκεί με επιχειρήσεις εκκαθάρισης. Για τα χάλια όμως αυτά εδώ στην κλειστή παραλία της Βάρκιζας, που είναι ντροπή για τον πολιτισμό και τα οποία   δημιούργησε η αυθαιρεσία των ολίγων και όχι κάποια ‘’κατάληψη’’, ποιος άραγε θα ενδιαφερθεί, θα μιλήσει και θα ενεργήσει;

Το Υπουργείο Πολιτισμού; Ο Δήμος;   Η Δημοτική Τοπική Κοινότητα; ή   Οι διάφοροι Σύλλογοι της περιοχής;    

Προς το παρόν όμως φαίνεται, ότι κανένας δεν έχει πάρει ακόμη είδηση του τι ακριβώς συμβαίνει…

γράφει ο Δ. Κυπριώτης


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 136 guests και κανένα μέλος