koropi-brabeuseis2Η εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Κορωπίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (23 Δεκεμβρίου), πέραν της εορταστικής ατμόσφαιρας των ημερών, είχε ακόμη ιδιαίτερες βραβεύσεις και δρώμενα που ενθουσίασαν το κοινό.
Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και ο Αντιδήμαρχος  Παιδείας Ανδρέας Ντούνης ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης,  έκανε η δημοτική υπάλληλος Χριστίνα Παπαχρήστου.
Ειδικότερα, για πρώτη φορά βραβεύεται και Κορωπιώτης μαθητής που διακρίθηκε με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην 16η Μαθηματική Βαλκανιάδα (2012), ο Πέτρος Γ. Ντούνης, του 3ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου.
Επίσης διοργανώθηκε μουσική συναυλία από μαθητές, από ελπιδοφόρα μέλη του συγκροτήματος Steps of Destiny  μεταξύ των οποίων ήταν  οι: Ηλίας Μπούτσης, Θάνος Θεοχάρης, Χρήστος Μαλέσης, Αντώνιος Δόμπρης Αντώνιος Ναθαναήλ, Γεωργία Σβίγγου, Κυριάκος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μόσχος.
Όπως το 2011  έτσι και το 2012, ο Διεθνής Αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσέφερε σημαντικό χρηματικό βραβείο (1000 ευρώ) στους τρεις  πρώτους αριστούχους. Oι τρεις πρώτοι αριστούχοι είναι ο Γιώργος Ι. Γκίκας, Σωτήριος Βούλγαρης και η Δέσποινα Ρουμανέα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν,  ο Δήμαρχος Δημ. Κιούσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρ. Ντούνης και η εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου Εύα Αναματερού.

koropi-braveusisΟ Δήμαρχος στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους επιτυχόντες και γενικότερα στους μαθητές είπε ότι ο αγώνας για τη μάθηση ποτέ δεν πρόκειται να πάει χαμένος: «όσο και αν  προσπαθούν να σας μειώσουν τις προσδοκίες και τα όνειρά σας εσείς να επιμένετε να ζητάτε τα αυτονόητα για μια Ευρωπαϊκή χώρα δηλ. αξιοπρεπή εργασία και αξιοποίηση των γνώσεών σας, του χρόνου και των χρημάτων που δαπανήθηκαν για να γίνετε επιστήμονες και καλοί επαγγελματίες. Τους κάλεσε  «να διαφυλάξουν την φλόγα της επιθυμίας τους για πρόοδο και κοινωνική ευημερία όπως τη διαφύλαξαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες κάθε ιστορικής γενιάς της χώρας μας». Επισήμανε ότι «οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της Ελλάδας- που πρέπει να σταθεί ξανά στα πόδια της- είναι οι νέοι Ελληνες, που επιζητούν αξιοπρεπή εργασία, θεσμούς με κύρος, αξιοκρατία και εφαρμογή μιας κοινωνικά δίκαιης πολιτικής», τόνισε μεταξύ άλλων. 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Ντούνης εξέφρασε την καθημερινή αγωνία του για την επίλυση των προβλημάτων όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας  στον τομέα της αρμοδιότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ευχήθηκε όταν με το καλό αποφοιτήσουν οι σημερινοί φοιτητές και σπουδαστές σε 4 περίπου χρόνια να έχει ξεπεραστεί η μεγάλη κρίση και να έχει βελτιωθεί η θέση της χώρας και των θεσμών της.
Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές αναμνηστικών τίτλων στους 140 επιτυχόντες, από το Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους καθώς και εκπρόσωπο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 186 guests και κανένα μέλος