kon-nouΠραγματοποιήθηκαν για δεύτερη χρονιά οι εκδηλώσεις ανάδειξης της αρχαίας «Σφηττίας Οδού» στο αθλητικό κέντρο SAN SIRO. Πρωταγωνιστές στο πρώτο μέρος των εκδηλώσεων ήταν οι μαθητές με τις ομιλίες τους. Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ Σφηττός Αγγελική Γκίκα, όπου και αναφέρθηκε στη φετινή εκδήλωση ανάδειξης της Σφηττίας Οδού και στην πολιτική βούληση να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή με την υιοθέτηση προτάσεων, που καταθέτουν πρόσωπα και φορείς για το 2013. Στη συνέχεια ο καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης Σεραφείμ Κωνσταντίνου έκανε μια μικρή εισαγωγή στις ομιλίες των μαθητών και στο ιστορικό πλαίσιο της αναφοράς τους.

Πρώτη μίλησε η μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου, Άννα Παπανικολάου, με θέμα τα «Αγάλματα των αρχαίων θεών στα βουνά της Αττικής» και στη συνέχεια ο μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου, Γιάννης Σιδηρουργός, με θέμα τα «Μεσογείτικα Πανηγύρια». Την επιμέλεια είχαν, οι εκπαιδευτικοί Χριστίνα Μουντζούρη και Σεραφείμ Κωνσταντίνου.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, να αναδείξει τα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία του Δήμου, όπου δεσπόζουσα θέση έχει ο ορεινός όγκος του Υμηττού. Ο Δ. Κιούσης δήλωσε μεταξύ άλλων, μετά το πέρας της εκδήλωσης: «Πρέπει όλοι να καταβάλλουμε προσπάθειες να έρθει η νέα γενιά κοντά στη φύση, στα ιστορικά αρχαία μονοπάτια και δρόμους για να γνωρίσει, να χαρεί, να σκεφτεί και να πάρει δύναμη για τη συνέχεια».

moutzour-xrΟ αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Αθανάσιος Πουλάκης, ενημέρωσε τους παρισταμένους για τη διαδρομή που θα βάδιζαν στο δεύτερο μέρος, όσοι συμμετείχαν στα μονοπάτια...

Εξήρε τη συμμετοχή, της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος και το παράρτημα Ανατ. Αττικής στην οργάνωση, όπως και πέρσι του Σφήττιου Δρόμου, του ιατρού εθελοντή Αντώνη Γεωργάκη, και όλων όσων πρόσφεραν, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Αγώνας δρόμου

Μετά την ομιλία ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου και η πεζοπορία με την επίσημη συμμετοχή 1 80 δημοτών όλων των ηλικιών (από 4.5 έως 72 ετών). Η διαδρομή ήταν κυκλική μήκους 4.5 χλμ (περικλείει τις θέσεις Φουφάγια, Κάστρο Χριστού, Φιλιάτι) με αφετηρία και τερματισμό το αθλητικό κέντρο SAN SIRO στην οδό Σφηττού (λίγο πιο πάνω από τη Μονή Βηθλεέμ). Αλυτάρχες ήταν οι γυμναστές-εθελοντές Κώστας Φραγκούλης και Κώστας Πρόφης. Τις απονομές αναμνηστικών τίτλων και μεταλλίων στους συμμετέχοντες επέδωσαν, ο Δήμαρχος, Δημήτριος Κιούσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Σπέλλας, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ντούνης και Αθανάσιος Πουλάκης και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός Αντώνης Κορωνιάς.


Οι 10 πρώτοι δρομείς που τερμάτισαν ήταν οι:

Άνδρες: Γκέκας Βασίλειος (χρόνος: 17΄, 04΄΄), Κονταξής Παναγιώτης, Καπερώνης Ιωάννης

Γυναίκες: Κολοδούκα Δέσποινα & Ζάχου Αρετή

Παίδες: Σιώτος Σωτήριος, Μόσχος Θεόδωρος, Γκοβίνος Θανάσης

Κορασίδες: Άσμα Χαλίτ Αμπντίν

Διοργανωτές: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Σπέλλας, οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Πουλάκης και Ανδρέας Ντούνης, ο Πρόεδρος του «Σφηττός» Αντώνης Κορωνιάς και για το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, το μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ Σφηττός Αγγελική Γκίκα.

sfhtos-1


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος