Κάθε Ιούλιο διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή - επίδειξη με τα παιδιά

Η ζωή μακριά από τις μεγαλουπόλεις και δη σε απομακρυσμένα νησιά, έχει τις δυσκολίες της αλλά έχει και τις ομορφιές της. Νησιά άγονης γραμμής που η ζωή κυλάει σε άλλους ρυθμούς και με άλλα δεδομένα.

Αν μας βγάλει ο δρόμος μας προς τα εκεί τα γνωρίζουμε τους καλοκαιρινούς μήνες, με τον λίγο ή πολύ τουρισμό που έχουν στην έντονη περίοδο της καθημερινότητάς τους.

Έρχονται όμως οι χειμερινοί μήνες, τα χωρία ξανά «αδειάζουν» και οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι επιστρέφουν στην δική τους πραγματικότητα.

Την καθημερινότητα των παιδιών θέλησε να εμπλουτίσει για 5η συνεχή χρονιά η «Αναγέννηση και Πρόοδος» με την στήριξη του ΚΠΙΣΝ, με το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια», στέλνοντας καθηγητές φυσικής αγωγής σε νησιά άγονης γραμμής για μια ολόκληρη σεζόν, από Οκτώβριο μέχρι Ιούλιο, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν αθλήματα και δεξιότητες.

athlitika monopatiaΚάθε Ιούλιο διοργανώνεται μια μεγάλη γιορτή - επίδειξη και τα παιδιά προετοιμάζουν προγράμματα για να δείξουν στο κοινό ό,τι έμαθαν μέσα στον χρόνο.

Φέτος, για 2η συνεχή χρονιά, η σχολή χορού La Timba, σε συνεργασία με την «Αναγέννηση και Πρόοδος» και την υπεύθυνη του προγράμματος Ελένη Κόλλια, βρέθηκαν στους Φούρνους και τους Λειψούς 20 – 24 Ιουλίου και συμμετείχαν στην λήξη τελετής των «Αθλητικών Μονοματιών» παρουσιάζοντας χορογραφία και χορεύοντας με όλα τα παιδιά, παρουσία του Δημάρχου και πολλών κατοίκων που απόλαυσαν την εκδήλωση.

Την ομάδα των γυμναστών και χορευτών που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, συνόδευσε και η ομάδα τέχνης και εθελοντισμού Homo Ludens από το 7ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, καταγράφοντας καρέ - καρέ τα δρώμενα και παίρνοντας συνεντεύξεις από παιδιά και μεγάλους με σκοπό να δημιουργήσουν ένα mini ντοκιμαντέρ.

Επιπλέον, παρέδωσαν workshop για την τέχνη του video και του μοντάζ στα παιδιά των νησιών!

Ηλέκτρα Βενετσάνου

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 guests και κανένα μέλος