Πρώτη παρουσίαση του διαγωνισμού για τον πλανήτη μας

Μέλισσες που ζευγαρώνουν σχηματίζοντας μια αλλόκοτη… τριχωτή μπάλα, νυχτερίδες που μοιάζουν με τέλειο… πτερόσαυρο, αστερίες που τρέφονται από μία πεθαμένη φώκια κι άλλες συνταρακτικές φωτογραφίες που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα του θεατή.

Πλούσιες βραβεύσεις, ειδικό βραβείο για Γυναίκες Φωτογράφους Άγριας Φύσης καθώς και παγκόσμια προβολή παρέχει ο διαγωνισμός με την ευφυές αγγλικό λογοπαίγνιο The Big Picture, δηλαδή η μεγάλη εικόνα σε ακριβή μετάφραση αλλά με γενικότερο συμβολισμό να κοιτάμε πάντα την μεγαλύτερη εικόνα, άποψη και οπτική των πραγμάτων που μας απασχολούν. Ο διαγωνισμός εδώ αναφέρεται στο πολύπαθο πλανήτη μας και προσπαθεί να αναδείξει μέσω της φωτογραφίας άγριας φύσης, την ανυπέρβλητη ομορφιά του αλλά και την πιο σκληρή πλευρά του.

Οι βραβευμένες φωτογραφίες όλων των κατηγοριών για το 2022 είναι πράγματι συναρπαστικές και μας εισάγουν σε έναν ζωϊκό μικρόκοσμο τον οποίον συνήθως δεν έχουμε την ευκαιρία να δούμε

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ | Karine Aigner. Μια σπάνια στιγμή που καταγράφηκε από κοντά: Diadasia rinconis (Μέλισσες Κάκτων) σμήνη μαζί σε μια μπάλα ζευγαρώματος, κάθε αρσενικό ανυπόμονο να ζευγαρώσει με ένα θηλυκό. Aυτές οι μέλισσες θεωρούνται μοναχικό είδος, που σημαίνει ότι ζουν χωρίς την ιεραρχία και τη δομή των ευρωπαϊκών μελισσών – αν και εξακολουθούν να εργάζονται για να επικονιάσουν τους κάκτους και να βοηθήσουν τα φυτά στα νοτιοδυτικά της Αμερικής να ευδοκιμήσουν.

Το κεντρικό βραβείο δόθηκε φέτος σε γυναίκα φωτογράφο άγριας φύσης, στην Karine Aigne από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η βραβευμένη φωτορεπόρτερ Karine Aigner ζει μια ζωή που διαβάζεται σαν πολλές νουβέλες. Μεγαλωμένη στη Σαουδική Αραβία, η Karine έχει ταξιδέψει εκτενώς σε μέρη όπως η Ταϊβάν, η Αφρική και τα Γκαλαπάγκος αναζητώντας τη φωτογραφία. Εν μέσω των ταξιδιών της, εργάστηκε ως Senior Picture Editor για το National Geographic επί εννέα χρόνια. Τώρα, η Karine είναι συνεργάτης του International League of Conservation Photographers και μέλος του Girls Who Click. Η δουλειά της έχει βρεθεί σε πολλές έγκριτες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιοδικών National Geographic, BBC Wildlife και Biographic.

πηγή: https://www.photo.gr/newss/art-news/the-big-picture-of-earth/

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 183 guests και κανένα μέλος