πρόσωπα, πλάσματα φανταστικά, αλλά και θρύλοι της παγκόσμιας σύγχρονης ναυτιλίας

Από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020, και ώρες 11:00 έως 20:00, στην Γλυφάδα, στην αίθουσα Mueru, στο Ξενοδοχείο Congo Palace θα λάβει χώρα η έκθεση έργων ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Φάη με τίτλο "Θρύλοι", θρύλοι της αρχαίας ιστορίας και της μυθολογίας, πρόσωπα, πλάσματα φανταστικά, αλλά και θρύλοι της παγκόσμιας σύγχρονης ναυτιλίας, πλοία εντυπωσιακά και αξιομνημόνευτα διηγούνται την δική τους μοναδική ιστορία στους επισκέπτες μέσα από τριάντα μοναδικά έργα ζωγραφικής.

Ο νέος, αυτοδίδακτος καλλιτέχνης από την πόλη των Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει πολλά πρωτοποριακά έργα, η δημιουργία των οποίων βασίζεται στο πάθος του για την Τέχνη αλλά και την καταγραφή της Ιστορίας, στην διεξοδική μελέτη της ναυτιλίας, της αρχαιοελληνικής και ρωμαϊκής γραμματείας, ( TLG - TLL ) στη μελέτη μελανόμορφων και ερυθρόμορφων αγγείων, προτομών, γλυπτών, επιτύμβιων στηλών και νομίσματων που σώζονται μέχρι σήμερα.

Με υλικά τη σινική μελάνη και τα έγχρωμα μολύβια τα έργα γίνονται άλλοτε αυστηρά άλλοτε ζωηρά, ανάλογα με την πηγή στην οποία βασίζονται ενώ ποικίλουν στην τεχνική και στις διαστάσεις, οι οποίες είναι από 3x4 εκ. μέχρι και 70x40 εκ. Η ιδιαιτερότητα των εκθέσεων του καλλιτέχνη είναι η συνοδεία όλων των έργων με επεξηγηματικά λευκώματα, στα οποία καταγράφει το θέμα του έργου, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, αλλά και την αντίστοιχη πηγή. Δηλαδή εκθέτει όχι μόνο το αποτέλεσμα της έμπνευσής του αλλά και την εν συντομία πορεία της έρευνάς του. Οι δύο συλλογές θα είναι διαθέσιμες στο κοινό απο τις 11:00 μέχρι και τις 20:00 και τις τρεις μέρες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Congo Pallace, Λεωφ. Ποσειδώνος 81Α, Γλυφάδα

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 65 guests και κανένα μέλος