• «Forum: Ευρωπαίος Πολίτης» 2-3 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο
  • Η φιλοσοφία στη σκηνή: Μάρκος Αυρήλιος
  • “ΣΙΝΕ ΑΛΙΚΗ” - «Ο ΙΤΑΛΟΣ», του Αντρέι Κραβτσούκ, Ρωσία 2006
  • Θεατρική Παράσταση "Εφιάλτες"
  • Εκθεση ζωγραφικής
  • «Δεν βρήκε τίτλο», Μία τρελή κωμωδία
  • Εικαστική Αγωγή από το Εργαστήρι Παλλήνης
  • Μαθήματα Βιτρό στο Δήμο Παλλήνης
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: ΓΝΩΡΙΣΕ – ΠΡΟΛΑΒΕ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ
  • Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στο Δήμο Βάρης

 

«Forum: Ευρωπαίος Πολίτης»

2-3 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο Μέγαρο


Η Μ.Κ.Ο. Ευρωπαϊκή Έκφραση, διοργανώνει το «Forum: Ευρωπαίος Πολίτης», στο Ζάππειο Μέγαρο και την Αίγλη Ζαππείου, στις 2 & 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Money Show, του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού και επενδυτικού πολυσυνέδριου, με πορεία 16 ετών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το «Forum: Ευρωπαίος Πολίτης» περιλαμβάνει σειρά συνεδριακών εκδηλώσεων και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, με θεματολογίες που καλύπτουν το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και την δράση της κοινωνίας πολιτών στο πλαίσιο αυτό, καθώς επίσης και έκθεση. Είναι ένα ενδιαφέρον διήμερο.

Μέσα από τις ομιλίες και τον διάλογο θα προαχθεί η ενημέρωση και θα δημιουργηθούν ερεθίσματα για τη συμμετοχή και τον γόνιμο προβληματισμό γύρω από θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από τον ρόλο του Έλληνα στις εξελίξεις, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα, ως προς τα οποία η Ευρωπαϊκή Έκφραση θα συμβάλει στη διάχυσή τους.

Μεταξύ των ομιλιών επιλέγουμε:

Σάββατο 12:00 -14:00 Καμπάνια ΜΚΟ για το Σύνταγμα: MΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

14:00-15:00 Ελληνική Ένωση Για τα Δικαιώματα Του Ανθρώπου: Το Συμβούλιο της Ευρώπης και η προστασία των δικαιωμάτων.

Κυριακή 10.30-11.00: Διεθνής Διαφάνεια – Greek Project Management Institute Η διαφάνεια στη διαχείριση έργων στην Ελλάδα.

12:30-14:00 Δήμος Κερατέας:

Επενδύσεις στην προστασία περιβάλλοντος. Πόσο αξιόπιστες είναι οι επιλογές Ελλάδας-ΕΕ. Το παράδειγμα των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμάτων.

17:00-18:00 ΚΕΑΝ: Ευρωπαϊκές οργανώσεις και ελληνική νεολαία.

17:00-19:00 Δήμος Μαραθώνα: Ο Μαραθώνας της Ευρώπης

19:00-20:30 ΟΝΝΕΔ: Δυτ. Αττικής: Τα ΜΜΕ και όρια δημοσιογραφίας.

19:00-21:00 Ευρωπαϊκή Έκφραση:

Ευρωπαίος Πολίτης - Ελληνας Πολίτης

 

 

Η φιλοσοφία στη σκηνή: Μάρκος ΑυρήλιοςΟ Μάρκος Αυρήλιος «πρωταγωνιστεί» στη δραματοποιημένη διάλεξη του καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη στο πλαίσιο της Σειράς «Η φιλοσοφία στη σκηνή» του Megaron Plus

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, ώρα 7μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Ο στωικός φιλόσοφος Μάρκος Αυρήλιος είναι ο «πρωταγωνιστής» μίας ακόμη διαδραστικής παράστασης που στήθηκε με πρωτοβουλία του Θεοδόση Πελεγρίνη, καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας), και μιας εμπνευσμένης ομάδας καλλιτεχνών η οποία συμπράττει στην πραγματοποίηση της σειράς πρωτότυπων δραματοποιημένων διαλέξεων με τίτλο «Η φιλοσοφία στη σκηνή». Η Σειρά πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus.
Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, ο θεατής καλείται να έρθει σε επαφή με τον τρόπο σκέψης του «εστεμμένου φιλοσόφου» που, κατά τρόπο απαράμιλλο, πέτυχε να συνδυάσει τις αρετές του στρατιωτικού ηγέτη μιας μεγάλης αυτοκρατορίας με την ηρεμία και την σεμνότητα του πνεύματος. Για τη δραματοποιημένη παράσταση συνέπραξαν ο καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο συγγραφέας Γιώργος Μανιώτης, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 6 μ.μ. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης αρχίζει μισή ώρα νωρίτερα.

 

“ΣΙΝΕ ΑΛΙΚΗ”

Λ. Μαραθώνος 26, Νέα Μάκρη Τηλ. 22940 98500 www.apopeires.gr


ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 21:15
«Ο ΙΤΑΛΟΣ», του Αντρέι Κραβτσούκ, Ρωσία 2006
Ένα εξάχρονο παιδί μπορεί να κάνει ελάχιστα πράγματα και καταλαβαίνει εξίσου λίγα. Αλλά νιώθει πολλά. Ο μικρός Βάνια, που ζει σε ορφανοτροφείο, πρόκειται να υιοθετηθεί σύντομα από μια νέα οικογένεια στην ηλιόλουστη Ιταλία.
Ταινία ζωηρά σκηνοθετημένη από τον πρωτοεμφανιζόμενο Κραβτσούκ, με σκηνές που απεικονίζουν τη σκληρή πλευρά της ζωής. Ρεαλισμός που εξελίσσεται σταδιακά σε μια σφιχτά δομημένη περιπέτεια. Η ταινία έχει αποσπάσει 5 διεθνή βραβεία.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΦΙΑΛΤΕΣ»


Η Πειραματική Σκηνή ανεβάζει στις Απόπειρες το πρωτοποριακό θεατρικό έργο του Γιώργου Σκούρτη «ΕΦΙΑΛΤΕΣ», σε σκηνοθεσία Ελένης Φιλίππα.
Πρεμιέρα την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου. Παραστάσεις: 8, 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23 και 24 Φεβρουαρίου, στις 9:15 το βράδυ. Το έργο είναι ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 15 ετών.

 

Εκθεση ζωγραφικής


Την Τέταρτη 30 Iανουαρίου έγιναν στο ART GALLERY CAFÉ τα εγκαίνια ζωγραφικής του Γιωργου Μπακέλα με τίτλο “Ταξίδι στο σύμπαν” με πλοηγούς τον P. Picasso, την Μarilyn Monroe,την Frida Carlο.
Πλήθος επωνύμων και ανωνύμων φιλότεχνων συμμετείχαν στη εκδήλωση που κράτησε έως τα αργά μεσάνυχτα.
Παρουσιάζονται 29 ζωγραφικά έργα ποικίλων διαστάσεων, με ένα μοναδικό τρόπο, ώστε να αναδεικνύεται ιδανικά η δουλειά του ζωγράφου.
Η έκθεση παραμένει ανοικτή στο κοινό από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυκτα και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

 
 
 
«Δεν βρήκε τίτλο», Μία τρελή κωμωδία


Κυριολεκτικά και μεταφορικά το θεατρικό έργο που «Δεν βρήκε τίτλο» είναι μια τρελή κωμωδία.
Τρεις επιτυχημένοι καλλιτέχνες - ένας βραβευμένος σκηνοθέτης και 2 ταλαντούχοι ηθοποιοί – δίνουν μια αλλιώτικη συνέντευξη τύπου αλλά τους συνετίζει ο νοσοκόμος. Ποιος νοσοκόμος; Μα του ψυχιατρείου φυσικά!
Μια ανατρεπτική κωμωδία του Χρήστου Βάρφη, το τρίτο έργο που έχει γράψει κατά σειρά πλαισιωμένο από νέους ταλαντούχους ηθοποιούς, αντιστρέφει τον κανόνα που θέλει τα έργα να έχουν happy ending κι ενώ σε όλη την παράσταση γελάς, το τελείωμα είναι έκπληξη.

Μια καλή πρόταση για ένα ευχάριστο απόγευμα.


Παίζουν: Γ. Πλακίδης, Β. Ψυλλάς, Ειρ. Καρυωτάκη, Ν. Γεωργίου, Γ. Ανδρεαδέλης.
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο 9.15 μ.μ. Είσοδος : € 20, φοιτ.: € 15
"ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ" Ασωμάτων 6, Θησείο (Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο)

Πληροφορίες: 210.322.4664

Ηλέκτρα Βενετσάνου
 
 
 
 
Εικαστική Αγωγή από το Εργαστήρι Παλλήνης


Το Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλλήνης, έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων με κύριο στόχο να φέρει σε επαφή τους σπουδαστές του με την κοινωνική διάσταση της Τέχνης.

Έτσι στις 10 Ιανουαρίου, στα πλαίσια του προγράμματος Εικαστικής Αγωγής, προσκεκλημένος ήταν ο ζωγράφος και γελοιογράφος της εφημερίδας "Καθημερινή", Ηλίας Δελλόγλου Μακρής.

 

Μαθήματα Βιτρό στο Δήμο Παλλήνης

Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών


Η τέχνη του Βιτρό είναι εκείνα τα πολύχρωμα τζαμάκια που βλέπαμε κάποτε μόνο σε ναούς, ενώ σήμερα έχουν μπει και στις κατοικίες ομορφαίνοντας τα κτίσματα.
Εμφανίστηκε στον Ευρωπαϊκό Μεσαίωνα και στις αρχές του 19ου αιώνα, άρχισε να περνάει στις κατοικίες, ενώ, στο τέλος του ίδιου αιώνα ο Tiffany αντικαθιστά τις μολύβδινες ράβδους με χαλκοταινίες, για να κατασκευάσει πλήθος θεμάτων που συνοδεύουν την καθημερινή ζωή.
Στο Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Παλλήνης θα διδαχτούν και οι δύο τεχνικές. Ο σπουδαστής θα δημιουργήσει αντικείμενα που θα στολίσουν την κατοικία του -φωτιστικά, υαλοπίνακες, παραβάν κ.ά, παίζοντας με το φως και το ημιδιαφανές έγχρωμο γυαλί.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ:

ΓΝΩΡΙΣΕ – ΠΡΟΛΑΒΕ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ


Ενημερωτική Εκδήλωση στο Μαρκοπούλο

Ο Δήμαρχος Φώτης Μαγουλάς και η Πρόεδρος του Παν. Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, οργανώνουν Εκδήλωση με θέμα: «Καρκίνος Μαστού: Γνώρισε – Πρόλαβε - Αντιμετώπισε», στην Αίθουσα «Ιατρού Μαρίας Γιάννη – Πίντζου» του Δημαρχείου, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 18.30.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Δημήτρης Μαντάς, Λέκτωρ Χειρουργικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Λαϊκό Νοσοκομείο
Μαριάνθη Κιουρτσόγλου, Ψυχολόγο Υγείας Msc -Ψυχοθεραπεύτρια Παν. Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»
Αλεξάνδρα Βελονάκη, Εθελόντρια Παν. Συλ. Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, Μέλος Δ.Σ.

 

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στο Δήμο Βάρης


Ο Δήμος Βάρης οργανώνει στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών - Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τη ΝΕΛΕ.
Το πρόγραμμα μπορεί να ξεκινήσει μόνο αν συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων (τουλάχιστον 15).
 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 47 guests και κανένα μέλος