11h-lampadidromiaΗ 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι μια θεσμοθετημένη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), η οποία πραγματοποιείται από το 2002 και θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας από το 2007, και κάθε χρόνο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα τους. Η Π.Ο.Σ.Ε.Α είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός , ιδρύθηκε το 1987 και σήμερα απαριθμεί ως μέλη της 83 Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι μέσα από συνεχείς προσπάθειες και δραστηριότητες να αναπτύξει δυο πανανθρώπινες ιδέες της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας εντάσσεται και η 11η Λαμπαδηδρομία. Οι Λαμπαδηδρόμοι ξεκινούν με την ιερή φλόγα της αγάπης από τον διοργανωτή σύλλογο και η φλόγα διατρέχει ολόκληρη την Ελλάδα μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Η 11η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε φέτος από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας, στις 18 Αυγούστου και θα διατρέξει τον Δήμο Παλλήνης στις 25-26-27 Σεπτεμβρίου. Τις ημέρες της παραμονής στον Δήμο μας θα διοργανώσουμε εκδηλώσεις και πορείες στις 3 Δημοτικές Ενότητες.

Η υποδοχή της φλόγας θα γίνει στο Δημαρχείο του Δήμου, στο Γέρακα το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Σεπτεμβρίου.

Τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 26 του μήνα, θα υποδεχτούν την φλόγα στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη και

την Παρασκευή 27, στην πλατεία της Ανθούσας. Τις πρωινές ώρες μαθητές από τα σχολεία μας, θα μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης στο κέντρο των πόλεων με λαμπαδηδρομίες.

Ο Δήμαρχος με ανοιχτή πρόσκληση κάλεσε τους Δημότες και τους φορείς να συμμετέχουν και να στηρίξουν την 11η Λαμπαδηδρομία και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα όρια του Δήμου μας.

Θεωρώντας  ότι  η  συμμετοχή  των  μαθητών   αφενός   αλλά  και  των   πολιτιστικών  &  αθλητικών   φορέων   αφετέρου  είναι αυτή  που πραγματώνει  το  μήνυμα  της   αλληλεγγύης,   ο Δήμος τους περιμένει στις εκδηλώσεις.



Τηλ.  επικοινωνίας :
Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κα Γκίκα Φ.: 210-6600822
Δημοτικά Ιατρεία Παλλήνης κα Τασιοπούλου Θεοδώρα: 210-6668888
Αρμόδια Δημοτική Σύμβουλος: Ζινέλη Πόπη: 6974020778
Fax: 210-6600856
Email επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 guests και κανένα μέλος