Παρατάθηκε για όλο το 2013


Ανάσα για έναν χρόνο στους δανειολήπτες που βρίσκονται στο «κόκκινο» και απειλείται η κατοικία τους, υποχρεώθηκε να δώσει το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά από την πίεση που ασκήθηκε από το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.

plistiriasmoiO Υπεύθυνος Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΙΝΚΑ /Γ.Ο.Κ.Ε Φώτης Αλεξόπουλος είχε αποστείλει πρόταση για ψήφισμα σε όλους τους Δήμους της Χώρας και προέτρεπε τα Δημοτικά συμβούλια των Δήμων να πάρουν ομόφωνες αποφάσεις, ώστε να πιέσουν το Υπουργείο Ανάπτυξης σε μια θετική απόφαση υπέρ των Δανειοληπτών-καταναλωτών.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τους δανειολήπτες δίνεται και για το 2013 «απαγορευτικό» στις τράπεζες για διενέργεια πλειστηριασμών στην α' κατοικία, εφόσον αυτή δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, αλλά και των ακινήτων για οφειλές έως 200.000 ευρώ.

 

Η αναστολή των πλειστηριασμών ίσχυε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 και παρατείνεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Επίσης Το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος τον Δεκέμβριο κέρδισε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών μια ιστορική απόφαση για το χαράτσι κατά της ΔΕΗ, όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο.

 

Το ψήφισμα του ΙΝΚΑ/Γ.Ο.Κ.Ε το έχουν υιοθετήσει ομόφωνα αρκετοί Δήμοι σε όλη την επικράτεια.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 guests και κανένα μέλος