Σκανδαλώδης η θητεία του Δημ. Λουκά στο Λαύριο καταγγέλει ο Στ. Παπασταυρόπουλος


“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωτοστάτησε στη διαφθορά αυτής της χώρας», δήλωσε ο Σταύρος Παπασταυρόπουλος, πρώην δήμαρχος Λαυρίου, πρ. Αντινομάρχης και νομ. σύμβουλος και ήδη αρχηγός μειοψηφίας του Δήμου Λαυρεωτικής, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε papastavropoulosτην περασμένη Τρίτη 20 Νοεμβρίου στο Λαύριο.

Αντικείμενο της συνέντευξης, η κακή διαχείριση του πρ. δημάρχου Δημ. Λουκά, την περίοδο 2007 - 2010, τον οποίο ο Στ. Παπασταυρόπουλος κατήγγειλε ευθεώς για σωρεία σκανδάλων, τα οποία τεκμηρίωσε με 15 ογκώδεις φακέλλους αποδεικτικών στοιχείων, διένειμε στους εκπροσώπους του Τύπου.

Οι καταγγελίες του Στ. Παπασταυρόπουλου επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις του πρ. Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ότι «ένας από τους πυλώνες της διαφθοράς στη χώρα μας μαζί με τις εφορίες και τις πολεοδομίες, είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η περίοδος αυτή, του Δ. Λουκά (2007-2010), είπε ο Στ. Παπασταυρόπουλος αποδεικνύει περίτρανα ότι η Τ.Α. πρωτοστάτησε στη διαφθορά σ’ αυτή τη χώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μας έφερε τον πεζόδρομο του Λαυρίου· την ψαραγορά, όπως την λένε. Είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό το μαγαζί, που ανήκει στον πεζόδρομο της πόλης, που είναι υπέροχος και το καλοκαίρι μαζεύει χιλιάδες κατοίκους, και το μαγαζί λέγεται “Πεζόδρομος”, αλλά δεν νομιμοποιείται. Διότι δεν υπάρχουν καθόλου αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα, ούτε Δημαρχιακής, ούτε οικονομικής, ούτε τιμολόγια· ούτε καν μελέτες. Δεν υπάρχει τίποτα. Μάλιστα οι εργασίες εγίνονταν τη νύχτα, γιατί δούλευαν πάρα πολύ με μαύρο χρήμα.

Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό, αλλά είναι όλο παράνομο· τον χαιρόμαστε και τον ευχαριστιόμαστε αλλά δεν γνωρίζουμε αν πληρώσαμε τη μαρίδα για ...μπαρμπουνάκι.

 

lavrio-limaniΗ συνέντευξη που κάνω, δήλωσε ο Στ. Παπασταυρόπουλος, δεν έχει προσωπικά κίνητρα· «εγώ δεν θέλω να τιμωρηθεί κανείς. Εχω διατελέσει δήμαρχος, δημόσιο πρόσωπο και δεν είναι ωραίο να σε σέρνουν οι διάφοροι πταισματοδίκες και να δίνεις αναφορές, αλλά έχω ορκιστεί και σαν αρχή μου είχα πάντοτε την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και την προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και με βάση αυτό λειτουργώ.

Τα δίνω αυτά στη δημοσιότητα για να ασχοληθεί η δικαιοσύνη. Γιατί δεν τους θεωρώ απλά κλέφτες, τους θεωρώ διεφθαρμένους· είναι πολύ πιο σοβαρό. Κλέφτης είναι αυτός που θα μπει μέσα στο μαγαζί, δεν θα δει κανέναν και θα πάρει μια φρατζόλα ψωμί, ένα πορτοφόλι και θα φύγει.

Ο διεφθαρμένος είναι αυτός που κάθεται σπίτι του και στήνει μια μηχανή για παράνομο χρήμα.

Για μένα η διαφθορά δεν είναι θέμα διαδικασίας, αλλά κουλτούρας...

 

Αυτό πρέπει να το χτυπήσουμε σαν χώρα. Ξεχείλισε πία το ποτήρι, η χώρα έφτασε στο απροχώρητο, δεν έχει άλλα περιθώρια».

Δήλωσε δε ότι τα στοιχεία, προτού κοινοποιηθούν στον Τύπο, τα κατέθεσε επισήμως στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα υπό διερεύνηση σκάνδαλα που κατήγγειλε ο ο Στ. Παπασταυρόπουλος, συνοπτικά αφορούν μεταξύ άλλων:

― τη συμφωνία με την “euroterra” (έχουμε ασχοληθεί αρκετά στην Εβδόμη)

― τη σύμβαση με την εταιρία “Kaperoni

― την πώληση μετοχών της “Olympic Marine

― Ανανέωση μίσθωσης σε ιδιώτη τμήματος της παραλίας.

― κατασκευή κτιρίου Συλλόγου Ποντίων

― Εισπράξεις, προμήθειες, ανεπίδεκτα τιμολόγια, άφαντες επιταγές, τον καταναλωτικό συνεταιρισμό, ψεκασμούς, περιφράξεις κλπ.

Το πλήθος των καταγγελιών και ο όγκος των σχετικών στοιχείων, σε συνάρτηση με την απαραίτητη διασταύρωση και διερεύνηση, δεν μας επιτρέπουν να τα παρουσιάσουμε αναλυτικά σ’ ένα τεύχος, γι’ αυτό και θα παρουσιαστούν τμηματικά από το προσεχές κιόλας φύλλο.

Από τον εκπρόσωπο της εφημερίδας μας έγινε η επισήμανση προς τον Στ. Παπασταυρόπουλο, ότι τα στοιχεία αυτά πρέπει να πάρουν την οδό της δικαστικής έρευνας, για να πάρει την απάντηση ότι αυτό είναι καθήκον του Δημάρχου.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διασπάθισης του χρήματος, είναι αυτό που επεσήμανε ο ο Στ. Παπασταυρόπουλος, ότι ο Δ. Λουκάς ξεκίνησε με ταμειακό πρόσημο ένα εκατομμύριο ευρώ, όταν ανέλαβε τη Δημοτική Αρχή το 2007.

Η έκθεση των ορκωτών λογιστών για το 2010, λέει ότι χρωστάει 3.300.000 ευρώ και ότι υπάρχουν πολίτες που έχουν κάνει αγωγή στο Δήμο, επίσημα κατατεθειμένη που ζητούν 19 εκατομμύρια ευρώ.

 

Πιστεύουμε λοιπόν ότι στην εποχή που ζούμε, όπου ο ελληνικός λαός στενάζει και η Ελλάδα κινδυνεύει, δεν δικαιούται κανείς να ολιγωρεί και να επιμένει στις παλιές νοοτροπίες των ανοχών, των συμψηφισμών, των κάθε λογής υπολογισμών. Οι 3000 αυτόχειρες απελπισίας και αηδίας, οι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, τα 200.000 λουκέτα, οι παραπαίοντες επαγγελματίες και μικρο-επιχειρηματίες απαιτούν δικαιοσύνη.

Απαιτούν να πληρώσουν οι υπαίτιοι· μικροί και μεγάλοι. Μόλις τέσσερις ημέρες πριν, την ώρα που έκανε τις καταγγελίες του ο Στ. Παπασταυρόπουλος, ο πρώην πανίσχυρος πρωθυπουργός της Κροατίας (2003-2009), Ιβο Σάναντερ καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για παθητική δωροδοκία...

Επειται λοιπόν συνέχεια

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 332 guests και κανένα μέλος