Ο methenitis_sotirisΔήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή, όπου σημειώνει ότι η δημοτική παράταξη της μειοψηφίας «Δύναμη Ελπίδας» με επικεφαλής τον Γ. Αδάμο, δηλώνει ότι έπρεπε να στείλουν τις λίστες των υπαλλήλων στα πλαίσια της εφαρμογής του νόμου!

 

Δημοσιεύουμε την επιστολή και δεχόμαστε τον αντίλογο.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                       Μαρκόπουλο, 22/11/2012.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

 

Όταν η «Δύναμη Ελπίδας» αποδεικνύεται περίτρανα, ότι λειτουργεί ως «Δύναμη Επίθεσης» κατά των εργαζόμενων!

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

 

Η παράταξη της ελάσσονος Αντιπολίτευσης «Δύναμη Ελπίδας», έχει βρει τον τρόπο να μας εκπλήσσει κάθε φορά αρνητικά! Όμως, η απαράδεκτη και δακτυλοδεικτούμενη σε όλη την Ελλάδα στάση, που υιοθέτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 19/11/2012, για τη λήψη απόφασης σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την απόλυση των εργαζομένων στο Δήμο Μαρκοπούλου, με βάση το Νόμο 4093/2012 και την πολιτική στάση του Δήμου μας, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!

Η «Δύναμη Ελπίδας», ανήκει πλέον στο θλιβερό 10% των δημοτικών παρατάξεων, ολόκληρης της Ελλάδας, που υποστηρίζουν ότι οι Ο.Τ.Α. πρέπει να αποστείλουν τις λίστες προγραφών και απολύσεων εργαζομένων, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, όχι μόνο για το 2012, αλλά και το 2013 και 2014!!

Στο όνομα της δήθεν τυπικής νομιμότητας, ο κ. Αδάμος, για μια ακόμη φορά, στοχοποιεί τους απλούς εργαζόμενους, στεκόμενος απέναντί τους! Τι κι αν θεωρητικά δηλώνει, ότι διαφωνεί με την απόλυση προσωπικού από το Δήμο Μαρκοπούλου; Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι πράξεις είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά! Από λόγια, χορτάσαμε!

methenitis_sotirisΠηγαίνοντας λοιπόν, κόντρα στο γενικότερο κλίμα αντίστασης των Δήμων κατά των μέτρων, που έχουν ως στόχο την απόλυτη και τελειωτική συντριβή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η «Δύναμη Ελπίδας» ισχυρίζεται πως το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει έτσι κι αλλιώς τα στοιχεία του προσωπικού των Ο.Τ.Α., οπότε δεν υφίσταται λόγος, για τη μη αποστολή των εν λόγω λιστών από τους Δήμους.

Όντως, το ΥΠ.ΕΣ. έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία. Ίσως να μην είναι εκατό τοις εκατό έγκυρα, άλλα τα κατέχει. Ο κ. Αδάμος, δεν κατανοεί τον προφανή συμβολισμό της πολιτικής θέσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων, για μη αποστολή των ζητούμενων στοιχείων;

Μέσα απ’ αυτή την κίνηση, φανερώνεται η συνολικότερη πολιτική αντίστασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απέναντι στην Κεντρική Διοίκηση, που ουσιαστικά επιδιώκει τον εκτοπισμό, έως και αφανισμό των Δήμων, του φορέα εκείνου που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, αφουγκραζόμενος τα καθημερινά του προβλήματα.

Οι Δήμοι, δεν μπορούν να μετατραπούν σε απρόσωπους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, που θα επιβαρύνουν φορομπηχτικά τους δημότες και θα απολύουν το απαραίτητο για την ορθή λειτουργία τους προσωπικό, δίχως την παραμικρή αξιολόγηση του παραγόμενου έργου τους, επειδή έτσι απαιτεί η Τρόικα!

Γνωστή είναι πλέον η τακτική της Πολιτείας για τη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε «σάκο του μποξ», που θα υποχρεώνεται να εφαρμόσει όλα τα βάρβαρα και άδικα εκείνα μέτρα, που επιβαρύνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Ως που θα φτάσει όμως, αυτή η πολιτική εξόντωσης;

Αυτή τη «νομιμότητα» φαίνεται πως θέλει να τηρήσουμε η «Δύναμη Ελπίδας»! Να σκύβουμε το κεφάλι και δίχως καμία αντίρρηση, να οδηγηθούμε οικειοθελώς στην καταστροφή! Φυσικά όμως, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο.

Όλοι μαζί, Δήμοι και εργαζόμενοι, θα παλέψουμε μέχρις εσχάτων για τη διεκδίκηση των απαραίτητων πόρων και εργαζομένων, για τη βιωσιμότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η «Δύναμη Ελπίδας» τάσσεται, δυστυχώς, απέναντί μας. Όταν συνειδητοποιήσει τη λάθος επιλογή στρατοπέδου που έκανε, τότε θα είναι πολύ αργά!

Ο κος Αδάμος, πολιτικά, θα ντρέπεται σε όλη του τη ζωή, για την συνειδητή ψήφο απόλυσης, το 2013 και 2014, των εργαζομένων του Δήμου μας, που έδωσε στην προχθεσινή συνεδρίαση, του Δημοτικού μας Συμβουλίου!

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,
Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 114 guests και κανένα μέλος