Η πρώτη μεγάλη και σημαντική δοκιμασία που περνάμε, ως έφηβοι ακόμα, είναι οι κατατακτήριες πανελλήνες εξετάσεις για την είσοδό μας σε ανώτερες - ανώτατες σχολές. Είναι η στιγμή που όλοι οι μαθητές βάζουν τα δυνατά τους να αποδείξουν τις γνώσεις που έχουν κι ότι είναι αρκετές για να περάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο το οποίο με την σειρά του θα τους εκπαιδεύσει και θα τους παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να καταξιωθούν επαγγελματικά στη ζωή τους.

Εντάξει, ειρωνικά τα γράφω... Σήμερα πλέον έχουν ανατραπεί τα δύο πιο σημαντικά μέρη αυτής της διαδικασίας.
Πρώτον, ένας πανεπιστημιακός τίτλος δεν σημαίνει ότι θα βρεις απαραίτητα και δουλειά και δεύτερον το ότι θα γράψεις καλά, δεν σημαίνει ότι θα περάσεις κι όλας. Τρελό; Κι όμως αυτή είναι η αλήθεια και γι’ αυτό φρόντισε ο Γ. Παπανδρέου, Υπουργός Παιδείας τότε, που θέσπισε και νόμο με τον οποίο οι Μουσουλμάνοι θεωρούνται ειδική κατηγορία και οφελούνται με πολλές χιλιάδες μόρια, μπαίνοντας σε υψηλόβαθμες σχολές με εξευτελιστικές βαθμολογίες.

Παρακολουθούσα λοιπόν τα αποτελέσματα στην τηλεοραση και μαζί μ’ αυτά την καταπάτηση της ισότητας. Γιατί όπως θα δείτε και στον πίνακα δεν μιλάμε για διαφορά λίγων πόντων όπως π.χ. αυτή των πολύτεκνων, αλλά για 4 φορές λιγότερα μόρια, με αποτέλεσμα να μπαίνουν  πρώτοι στις σχολές!

                                                          Κανονικές Βάσεις         Βάσεις Μουσουλμάνων
Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας         17.003                                       5.094
Φιλολογία Αθήνας                              17.781                                       7.463
Θεατρικών Σπουδών Αθ.                   14.387                                       3.974
Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου      14.245                                       3.158
Νομική Αθήνας                                  18.879                                      12.433
Επικοινωνία Μ.Μ.Ε. Αθ.                    18.414                                        4.225

Μήπως γίνεται και στους Χριστιανούς της Τουρκίας, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας; μου είπανε, δίνοντας μια δόση δικαιολογίας στο απαράδεκτο γεγονός. Δεν το έψαξα, (αν και δεν πιστεύω ότι συμβαίνει το ίδιο) για τον πολύ απλό λόγο, ότι δεν βρίσκω καμμία σχέση μεταξύ του Θρησκεύματος και της επιτυχίας ενός μαθητή στο moysoylmanoiΠανεπιστήμιο. Το ίδιο άδικο είναι να αντιμετωπίζεται με τόση ευμένεια κι ο Χριστιανός της Τουρκίας.
Δηλαδή αν με είχανε βαφτίσει Μουσουλμάνα και έμενα στη Θράκη θα είχα περάσει στο Πανεπιστήμιο που ήθελα, άνετα. Τι μου λέγανε τόσα χρόνια διάβασε και διάβασε. Να αλλάξω το θρήσκευμα έπρεπε...
Είναι εντελώς παράλογο τα θρησκευτικά μας πιστεύω να μας κατηγοριοποιούν. Δεν συνάδει ούτε με την λογική αλλά ούτε και με το Σύνταγμα.
Στο άρθρο 4 παρ.1 το Σύνταγμα ακολουθώντας την παράδοση όλων των ελληνικών συνταγμάτων διακηρύσσει ότι “οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου” ιδρύοντας ταυτόχρονα μια συνταγματική αρχή και ένα θεμελιώδες δικαίωμα. Η ισότητα των ανθρώπων προκύπτει από το γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε άλλες διαφορές, έχουν την επιθυμία της ζωής, της ελευθερίας και της ευτυχίας. Ενώ στο άρθρο 13 που αναφέρεται στα θρησκεύματα σημειώνεται ότι “η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός”!

Παρ’ όλα αυτά, από τους 80.615 επιτυχόντες οι 15.000 περίπου ήταν μαθητές που προήλθαν από ειδικές κατηγορίες.

Ενδιαφέρουσα είναι η ερμηνεία που δίνει το Υπ. Παιδείας, λέγοντας ότι πρέπει οι Μουσουλμάνοι να γίνουν κοινωνοί στην Ελληνική παιδεία.(;)

Ερώτημα: Στα 18 τους θα ενταχθούν στην Ελληνική παιδεία;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

 Οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης του έτους 2010 ή 2011 (για το 10%) ή όσοι συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ εντάσσονται σε ειδική κατηγορία υποψηφίων. Οι υποψήφιοι αυτοί, κατά την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι. Ο οικονομικός περιορισμός δεν ισχύει για τους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εάν διεκδικήσουν τις προβλεπόμενες γι αυτούς θέσεις. Όσοι δηλώσουν ότι εντάσσονται σε αυτή την ειδική κατηγορία, δεν μπορούν να δηλώσουν άλλη από τις ειδικές περιπτώσεις (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια).


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 281 guests και κανένα μέλος