Παρά τις αντίθετες δηλώσεις και παρά την απόφαση του δικαστηρίου ως παράνομο


Επανέρχεται το χαράτσι πάνω στην κατοικία, για το 2012 με νέα εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομικών, το λεγόμενο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), που το ξαναβάζουν μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, που το έκρινε παράνομο.

xaratsi-dehΗ μόνη διαφορά είναι ότι δεν θα κόβουν το ρεύμα, αλλά ο πολίτης που θα έχει αδυναμία πληρωμής για να το δηλώσει στην αρμόδια ΔΟΥ θα πληρώνει και δεύτερο χαράτσι 50 ευρώ!!! για να αποσυνδεθεί από το λογαριασμό της ΔΕΗ και να πάει στην Εφορία. Εκεί το χαράτσι θα προστεθεί σε όποιες άλλες οφειλές του πολίτη (φόρος εισοδήματος) και θα πάνε “πακέτο”.

Φορολογούμενοι που δικαιούνται «απαλλαγή» ή μειωμένο χαράτσι υποβάλλουν στην αρμόδια Εφορία ειδικό έντυπο για τη διαγραφή των ποσών.

Αυτό προβλέπεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, όπου παρέχονται οδηγίες στις Εφορίες για τη βεβαίωση και είσπραξη Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., όπου επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

 

Εάν ο υπόχρεος του ακινήτου δικαιούται πλήρη απαλλαγή, υποβάλει αίτηση διαγραφής του τέλους στην αρμόδια ΔΟΥ, προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα σε αυτή δικαιολογητικά. Εάν η αίτηση γίνει δεκτή, συντάσσεται απόφαση απαλλαγής, η οποία καταχωρείται στο πρόγραμμα του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 και δεν απαιτείται η καταβολή του από τον υπόχρεο.

Εάν ο υπόχρεος δικαιούται την καταβολή Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. µμε μειωμένο συντελεστή, υποβάλει αίτηση επανακκαθάρισης του τέλους µμε μειωμένο συντελεστή, προσκομίζοντας και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Η ΔΟΥ, εφόσον κάνει δεκτή την αίτηση, προβαίνει σε νέα εκκαθάριση.

Στη συνέχεια, ο υπόχρεος καταβάλει την τρέχουσα δόση και τις τυχόν ληξιπρόθεσμες, όπως έχουν προκύψει μετά τη νέα εκκαθάριση, καταχωρείται ο αριθμός διπλοτύπου στην εφαρμογή Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2012 και το υπόλοιπο ποσό βεβαιώνεται στις δόσεις που υπολείπονται στη ΔΟΥ.

 

Η ανεργία καλπάζει, η φτώχεια γιγαντώνεται και οι κυβερνώντες στραγγίζουν και την τελευταία ρανίδα του πολίτη, έτσι που τον φτάνουν στην απελπισία και σε ακραίες λύσεις...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 182 guests και κανένα μέλος