Ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς έδειξε ότι έχει συναίσθηση των δύσκολων ημερών που βιώνει η κοινωνία με την οικονομική κρίση. Εξήγησε ότι τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα. 1301.000 τα έσοδα και 1.552.251 τα έξοδα. Δηλαδή υπερτερούν τα έξοδα των εσόδων...

Μηδενική αύξηση στα τέλη του Δήμου Παλλήνης

Αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο


Ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς έδειξε ότι έχει συναίσθηση των δύσκολων ημερών που βιώνει η κοινωνία με την οικονομική κρίση.

Εξήγησε ότι τα έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα. 1301.000 τα έσοδα και 1.552.251 τα έξοδα. Δηλαδή υπερτερούν τα έξοδα των εσόδων.

Προσπάθησε, όπως είπε, η υπηρεσία να βγάλει το λογιστικό κομμάτι και γι’ αυτό δεν εστάλησαν εγκαίρως οι εισηγήσεις*. Εγινε αγώνας δρόμου για να μπορέσουμε να ισοσκελίσουμε.


Παθητική η ύδρευση στα εκτός σχεδίου


Μικτό σύστημα ύδρευσης διατηρεί η Παλλήνη. Ένα τμήμα το έχει η ΕΥΔΑΠ και ένα τμήμα το έχει ο Δήμος. Τα εκτός σχεδίου ακίνητα υδρεύονται από το Δήμο και είναι παθητικά αλλά, όπως είπε ο Δήμαρχος η «συγκεκριμένη υπηρεσία είναι παθητική για το Δήμο, γιατί οι αποστάσεις είναι τεράστιες με υψηλά κοστολόγια κατασκευής. Η ΕΥΔΑΠ δεν τα αναλαμβάνει τα εκτός σχεδίου. Παίρνει μόνο ότι είναι εντός σχεδίου.  Κάνουμε ένα κοινωνικό έργο, γιατί στην αυθαίρετη δόμηση ζει φτωχός κόσμος. Περνάμε δύσκολες μέρες και ακόμα πιο δύσκολες οι κάτοικοι που εμείς υδρεύουμε γιατί είναι εργατόκοσμος και χαμηλόμισθος».

«Ποτέ δεν κλείσαμε νερό, αλλά κάποια στιγμή θα αναγκασθούμε να το κάνουμε. Μας χρωστάνε πάνω από 300.000 ευρώ. Από το 2000 είχαμε ειδικά τιμολόγια για τρίτεκνους, για άτομα με ειδικές ανάγκες και φιλανθρωπικά ιδρύματα».


Μηδενική αύξηση στα τέλη


Αν θέλουμε να ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό πρέπει να κάνουμε αύξηση 20%.

Αλλά από την άλλη πλευρά είναι και κοινωνική ευαισθησία και κοινωνική απόφαση της Διοίκησης του Δήμου.  Δεν θα κάνουμε καμία αύξηση!, δήλωσε καταλήγοντας.

 


Ο Γ. Σμέρος ζήτησε να γίνει μείωση κατά 3% των δημοτικών τελών, επισημαίνοντας ότι το Κράτος «μας χρωστάει». Χαρακτήρισε «μπακαλίστικη πολιτική» την εισήγηση του Δημάρχου.


Ο Αν. Μπουντουβάς αφού είδε προς τη θετική κατεύθυνση την πρόταση του Δημάρχου για μηδενική αύξηση, ψήφισε την πρόταση του Σμέρου για μείωση 3%.


Την ίδια απόφαση της μηδενικής αύξησης ακολούθησαν και όλα τα άλλα θέματα που αφορούσαν τέλη κοιμητηρίου, κοινοχρήστων χώρων, διαφημίσεων, στεγασμένων και μη χώρων κλπ.

 

* Εμμέσως ο δήμαρχος, έδωσε απάντηση γιατί δεν εστάλησαν οι εισηγήσεις στους Δημοτικούς συμβούλους μαζί με την πρόσκληση της συνεδρίασης, πράγμα που είχε καταγγείλει ο Γ. Σμέρος με επιστολή που μας κοινοποίησε. Στη συνέχεια με νέα επιστολή, μάς ενημέρωνε ότι οι εισηγήσεις δόθηκαν μετά από τη διαμαρτυρία του.

Ηρθε καθυστερημένος στο συμβούλιο, κατευθείαν από αεροδρόμιο, όπως είπε, και δήλωσε ότι λυπάται: «που μετά από 24 χρόνια έρχομαι ανέτοιμος στο Δ.Σ. Δεν είχαμε εισηγήσεις των θεμάτων και δεν μπορώ να πάρω θέση».

 


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 111 guests και κανένα μέλος