gyalino politistiko

Το κτίριο της φωτογραφίας είναι το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών στην παραλία της Βάρκιζας, που ανακαινίστηκε από τον τ. δήμαρχο Βάρης Παν. Καπετανέα.

Το απίστευτο είναι ότι ο ενοποιημένος Δήμος των 3Β προκάλεσε την κατεδάφισή του, στην αρχή της ανάληψης της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα ο τ. δήμαρχος Γρ. Κασιδόκωστας είχε καταγγείλει ως αυθαίρετο το Κέντρο εικαστικών τεχνών στη Βάρκιζα (το Γυάλινο) προς την Περιφέρεια και ζητούσε την κατεδάφισή του. (Σ.σ. δεν μας παραξενεύει γιατί έχουν προηγηθεί δύο κτίσματα στη Βουλιαγμένη (το Λίλα και οι Νηρηίδες), επίσης κοινόχρηστα κτίρια.

Οπως ενημέρωσε το σώμα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γρ. Κωνσταντέλλος (25/6 στο Δ.Σ.): «πήγαμε και αυτοκαρφωθήκαμε στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ότι αυτό το κτίριο είναι παράνομο· δώστε μας πρωτόκολλο κατεδάφισης. Κι αφού μας δώσανε, σήμερα προσπαθούμε να το αλλάξουμε και λέμε να προσβάλλουμε την απόφαση που εμείς προκαλέσαμε».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Λυδία Αργυροπούλου, που έριξε τις ευθύνες στην ηγεσία τονίζοντας: «εσείς κ. Δήμαρχε ανακινήσατε το θέμα της Βάρκιζας. Το κτίριο πριν ανακαινιστεί ήταν νόμιμο. Ο δήμος Βάρης επί Καπετανέα έβγαλε άδεια για την ανακαίνιση. Γιατί να πάμε να γκρεμίσουμε ένα κοινόχρηστο κτίριο και τώρα πάμε να προσβάλλουμε αυτή την αίτηση ανακοπής, που έκανε ο προηγούμενος δήμαρχος; Αυτό έχει ξεσηκώσει όλο τον κόσμο στη Βάρκιζα.

 

Ισως ο λόγος που πιθανόν να σωθεί το “Γυάλινο” είναι αυτό που είπε ο Ηλέκτρα Τσιριγώτη, ότι το κτίριο κρίθηκε παράνομο γιατί δεν έγινε μετά την ανακαίνισή του αλλαγή χρήσης. «Αν πρέπει να κατεδαφιστεί το “Γυάλινο” τότε πρέπει να κατεδαφιστεί και το “Καστέλλο” στο Καβούρι, που είναι η ίδια περίπτωση. Το περίεργο είναι ότι ο ΟΡΣΑ απάντησε για το “Γυάλινο” ενώ δεν έχει απαντήσει για το “Καστέλλο”.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 162 guests και κανένα μέλος