Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί να ξεπουλήσει όσα μερίδια έχει ακόμα σε κρατικές επιχειρήσεις και όσα μερίδια τραπεζών αποκτηθούν με τα δανεικά του νέου Μνημονίου.

Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από απάντηση του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή.

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής αναφερόμενος στο σημείο της απόφασης της Σ.Κ. της ευρωζώνης (26/11/11)   ζητούσε να υπάρξουν διευκρινίσεις κατά πόσο υπάρχει ο κατάλογος των νέων ιδιωτικοποιήσεων αξίας 15 δις που μνημονεύεται στην απόφαση του Οκτωβρίου.

Στην απάντησή του ο Όλι Ρέν διευκρινίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει σε μερίδια σε κρατικές επιχειρήσεις από το προηγούμενο Μνημόνιο.

“Η Επιτροπή σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφέρει προς πώληση τα εναπομείναντα μερίδιά της σε κρατικές επιχειρήσεις, εφόσον κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους ιδιωτικοποίησης. Επιπλέον, μετά την αναδιάρθρωση του κεφαλαίου των τραπεζών (βλ. παράγραφο 12, συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011), τα μερίδια του δημοσίου που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να αποφέρουν έσοδα”.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 guests και κανένα μέλος