“Κόλλα” για ...κρέατα!

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ μήπως αυτό το ωραίο λιπάκι ανάμεσα στο κρέας που τρώτε δεν είναι λίπος αλλά ... “κόλλα κρέατος”; Μετά τα μεταλλαγμένα, έρχονται τα “συγκολλημένα”, με σκοπό πάντα το μεγαλύτερο κέρδος. Εμποροι κρέατος θεώρησαν ότι συγκολλώντας δύο ή περισσότερα τεμάχια κρέατος το κομμάτι θα φαίνεται μεγαλύτερο και άρα ακριβότερο.

Το αμέσως πιο σοκαριστικό είναι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε με διαφορά μόλις μιας ψήφου τη χρήση βόειας ή χοιρινής θρομβίνης, του ζωικού ενζύμου που χρησιμεύει στη συγκόλληση κομματιών κρέατος πριν αυτά διοχετευθούν στην αγορά.

 

xoirinoΠροκειμένου να απαγορευθεί η χρήση αυτής της "κόλλας κρέατος" απαιτείτο απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή οι μισοί ευρωβουλευτές συν ένας, σύνολο 369 ψήφοι. Το ψήφισμα που απαγόρευε τη χρήση αυτής της πρόσθετης ουσίας πέρασε με 370 ψήφους και την Ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών να το αντιπαλεύει.

 

Το σχέδιο οδηγίας της Επιτροπής προέβλεπε τη χρήση ενός σκευάσματος ενζύμου βασιζόμενου στη θρομβίνη ως πρόσθετο για τρόφιμα ανασύστασης. Η θρομβίνη έχει το χαρακτήρα "κρεάτινης κόλλας" με σκοπό τη συνένωση ξεχωριστών τεμαχίων κρέατος για την παραγωγή ενός ενιαίου προϊόντος κρέατος, με συνέπεια τον αποπροσανατολισμό του καταναλωτή.

Αυξάνει τον κίνδυνο της βακτηριακής μόλυνσης και φυσικά την τιμή του τελικού προϊόντος του κρέατος γιατί εμφανίζεται ως ενιαίο τεμάχιο.

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής που καταψήφισε την πρόταση, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Ο νέος Επίτροπος  Dalli για δεύτερη φορά μετά τον πρόσφατο διορισμό του υποπίπτει σε νέο ολίσθημα αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της πολιτικής που προωθεί στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων και της δημόσιας υγείας.

Τόσο η έγκριση της μεταλλαγμένης πατάτας από τον αρμόδιο Επίτροπο όσο και οι προσπάθειές του για την έγκριση της "κρεάτινης κόλλας" αποτελούν στοιχεία ενός αναπτυξιακού μοντέλου που τοποθετεί το κέρδος πάνω από την ποιότητα διατροφής και τη δημόσια υγεία, ενώ αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της μέγιστης δυνατής προστασίας του καταναλωτή".

 

 

Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 κόμματα· αυτοί και εμείς

 

Συνεχίζοντας την παράθεση των τρόπων που μπορούμε να δηλώσουμε την αντίδρασή μας επώνυμα ή ανώνυμα, ηλεκτρονικά, για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, τα μέτρα που λαμβάνονται και ποιούς επιβαρύνουν, δημοσιεύουμε παρακάτω κείμενο που έχει συντάξει Διακομματική κίνηση πολιτών και στο οποίο προτείνει λύσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

 

Οι ίδιοι προτρέπουν όποιος συμφωνεί να το προωθήσει ώστε να γνωστοποιηθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων· αυτό κάνουμε και εμείς.

 

“ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ

 

1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ για παράδειγμα 200 (υπάρχει σχετικό άρθρο στο Σύνταγμα).

3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 8

4. ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΕΤΙΑΣ (χρειάζονται λιγότερα για ευθυγράμμιση του νόμου με την ηλικία)

5. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΞΤΡΑ

6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ

7. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

8. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ.

9. ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ) ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

10. ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ

ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 188 guests και κανένα μέλος