Ο Δήμος 3Β όπως γνωρίζουμε, μετά την ασθένεια του δημάρχου, βιώνει κι αυτός μία άλλου είδους “ασθένεια”. Της κωλυσιεργείας ανάληψης αποφάσεων που θα λύσουν τα χέρια του Δήμου να λειτουργήσει.

Η θεσμική λειτουργία του Δήμου είναι πρώτιστο θέμα, κάτι που δεν κατάλαβε ούτε το ακροατήριο των πολιτών που είχαν το δικό τους καημό...

Η αίθουσα κατάμεστη από πολίτες που ζητούν τη συμπαράσταση του Δήμου για την αποτροπή πληρωμής του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, με επικεφαλής την “Πρωτοβουλία Πολιτών” που έχει καταθέσει και σχετικό ψήφισμα.

Ετσι προέτασαν επιμόνως να συζητηθεί το “χαράτσι” πρωτίστως και μετά η λειτουργικότητα του Δήμου.

Ο Δ. Κοντονής και Κ. Πασακυριάκος ζήτησαν να προταχθεί το θέμα του χαρατσιού από αυτό του Δημάρχου.

Ετσι ο Πρόεδρος το προέταξε, μετά την επιμονή και του κοινού.

Ο Σπ. Πανάς αναφερόμενος στο χαράτσι διαφώνησε στην επιλογή του και διάβασε σχετικό ψήφισμα της πλειοψηφίας.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας πολιτών μίλησε ο Στρογγιόγλου Ελ., ζητώντας τη συμπαράσταση και συμπόρευση του Δήμου στις δράσεις να μην πληρώσουν οι κάτοικοι το χαράτσι και να υποστηριχτούν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Αυτό υποστήριξαν πολλοί σύμβουλοι και γενικά η πλειοψηφία του Δ.Σ. ήταν σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Στην αίθουσα υπήρχε ένας βόμβος, μία ανησυχία και μία απαίτηση των κατοίκων να υποστηριχθούν από το Δήμο.

Η σκληρή έως αυταρχική στάση του Προέδρου, πυροδοτούσε ακόμη περισσότερο το κλίμα, έτσι που κάποια στιγμή ο πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση και αποσύρθηκε.

Ακολούθησε διάλειμμα και στη συνέχεια ανέλαβε την προεδρεία ο Αντιπρόεδρος Διον. Γεωργουλόπουλος.

Ο Δ. Κοντονής ζήτησε να συμπεριληφθούν στις ομάδες που δεν θα πληρώσουν το χαράτσι και οι εν εφεδρεία εργαζόμενοι του Δήμου.

Η Ηλ. Τσιριγώτη πρότεινε να αποσυρθεί το ψήφισμα της πλειοψηφίας και να αποδεχθούν ώς έχει το ψήφισμα της “Πρωτοβουλίας Πολιτών”.

Αρχίζοντας την ανάγνωση του ψηφίσματος ο Σπ. Πανάς, πρότεινε κάποιες αφαιρέσεις και δήλωσε ότι αν ψηφιστεί από το Δ. Σ. θα ζητήσει τη γνώμη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Αυτό ξεσήκωσε το ακροατήριο, γιατί αισθάνθηκε ότι δεν παίρνονται μέτρα και αυτά που θα παρθούν θα τεθούν υπό αίρεση.

Ο αντιπρόεδρος δεν κατάφερε να ηρεμήσει το ακροατήριο και διέλυσε το Δ.Σ.

Ετσι το Δημοτικό Συμβούλιο ακυρώθηκε.

Την επομένη ημέρα Πέμπτη, εγινε προσπάθεια να συνεδριάσουν, αλλά μετά από παρέμβαση του Δ. Κοντονή, ο οποίος επικαλέστηκε την ακυρότητα της συνεδρίασης (Ν. 3852, αρ. 88§3).

Ετσι ορίστηκε συνεδρίαση  για αύριο Παρασκευή στις 1 το μεσημέρι με πρώτο θέμα τη «συμπαράσταση και συμπαράταξη του Δ.Σ. και των υπηρεσιών του Δήμου στην «Πρωτοβουλία Πολιτών ΒΒΒ ενάντια στο χαράτσι με βάση σχετικό ψήφισμα-απόφαση».

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στο Δήμο εκκρεμούν ζωτικής σημασίας θέματα που περιμένουν να πάρει απόφαση το σώμα για να ενεργοποιηθούν

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 101 guests και κανένα μέλος