Στην πανελλαδική κινητοποίηση αποτροπής πληρωμής των χαρατσιών, μέσω ΔΕΗ, προστέθηκε και η φωνή της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” στα 3Β.
Ετσι την περασμένη Δευτέρα 21/11 συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο, την ώρα που είχε συγκληθεί να συνεδριάσει η Επιτροπή Διαβούλευσης.
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να  εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τα άδικα, αντικοινωνικά και δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα (χαράτσια) που έχει επιβάλει το σημερινό καθεστώς και τα οποία αδυνατούν να τα καταβάλουν.
Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν επίσης την ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ. (23/11), όπου είχαν καταθέσει και ψήφισμα στο προεδρείο με αίτημα να συζητηθεί το θέμα του χαρατσιού, προ ημερησίας.
Η Δημοτική Αρχή δια μέσου του Αντιδημάρχου Σπ. Πανά, είχε φέρει δικό της ψήφισμα το οποίο διάβασε προ ημερησίας, τονίζοντας ότι διαφωνεί με την επιβολή φόρων σε κοινωνικά αγαθά, «αλλά δεν θα εφαρμόσουμε το νόμο της ζούγκλας».
Ο πρόεδρος Δ. Αναστασίου διάβασε το ψήφισμα της “Πρωτοβουλίας πολιτών ΒΒΒ” και ο Δ. Κοντονής ζήτησε να εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα προ ημερησίας, όπως και ο Κ. Πασακυριάκος.
Αρχισε η συζήτηση του χαρατσιού μετά τη σύμφωνη γνώμη του σώματος του Δ.Σ. και ο εκπρόσωπος της “Π.Π.ΒΒΒ” Στρογιόγλου Ελ. τόνισε ότι η μεσοαστική τάξη έχει εξουθενωθεί και εξαντληθεί.  Αιτιολόγησε γιατί δεν πρέπει να πληρώσουν οι πολίτες το χαράτσι και ζήτησε από το Δ.Σ. να ανταποκριθεί και να συμπαραταχθεί ο Δήμος στο πλευρό των πολιτών.
Μίλησαν ο Παν. Καπετανέας ο οποίος ζήτησε να αποδείξει έμπρακτα ο Δήμος ότι βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών.
Ο Κ. Πασακυριάκος παρουσιάσε προτάσεις που πρέπει να ληφθούν για αποφάσεις υλοποίησης δράσης και συμπαράστασης του Δήμου.
Ο Παν. Σωηρόπουλος τόνισε ότι «οι αιρετοί έπρεπε  να είμαστε μπροστά από το λαό. Θα έπρεπε να έχουμε φέρει το θέμα εμείς»
Ο Γ. Σκουμπούρης θεωρεί το «θέμα εξόχως πολιτικό και δεν έχει να κάνει με την Τ.Α. και καλούμαστε να τοποθετηθούμε πάνω σ’ αυτό».
Η Ηλ.Τσιριγώτη ζήτησε να αποσυρθεί το ψήφισμα της πλειοψηφίας και να συνταχθούν με το ψήφισμα της πρωτοβουλίας Πολιτών.
«Τη μορφή εθνικής μειοδοσίας παίρνει η κατάσταση» επεσήμανε ο Δ. Δαβάκης.

Γενικά θα έλεγα ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ταχθηκε υπέρ της δράσης και συμπαράστασης στους πολίτες ενάντια στα χαράτσια.
Η διαφωνία υπήρξε στις λεπτομέρειες· που τελικά ήταν εκείνες που τίναξαν στον αέρα το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από ένα πλήθος διαμαρτυρόμενο, έντονα ανήσυχο και ανυπόμονο.
Ο πρόεδρος προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη, αλλά η αίθουσα “εβραζε” και αφού κατ’ επανάληψιν ζήτησε να τηρηθεί η διαδικασία, εγκατέλειψε την έδρα και διέκοψε τη συνεδρίαση.
Μετά το διάλειμμα η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τον αντιπρόεδρο Δ. Γεωργουλόπουλο, που προσπάθησε με ηπιότερο τρόπο να προεδρεύσει.
Εδωσε το λόγο στους πολίτες και έφτασαν πλέον στο ψήφισμα, που η παρέμβαση του Σπ. Πανά αρχίζοντας να αφαιρεί προτάσεις και να επισημάνει ότι θα ρωτήσει τη νομική υπηρεσία, για τις δυνατότητες του Δήμου,  πυροδότησε το ακροατήριο, με αποτέλεσμα να ανακοινώσει τη διάλυση της συνεδρίασης ο αντιπρόεδρος.
Ετσι η συνεδρίαση δεν προχώρησε και απόφαση δεν πάρθηκε.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 581 guests και κανένα μέλος