2-eidisi-marko2Δίωρη προ ημερησίας ανταλλαγή γνωμών και αιχμών ένθεν και ένθεν απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου, φθάνοντας μέχρι τις μεταμεσονύχτικες ώρες, αφού είχε στην ημερήσια διάταξη 40 θέματα.

Το να καταθέσει ένας σύμβουλος ένα ερώτημα και να περιμένει απάντηση είναι θεμιτό, αλλά το να γίνεται αναφορά με πολλά “κοσμητικά επίθετα” και τι έκανε ο νυν δήμαρχος ως αντιπολίτευση και τι δεν έκανε ως αντιπολίτευση, θεωρούμε ότι είναι λάθος.

Λάθος του Προέδρου που ανέχθηκε αυτή τη διαδικασία· λάθος και του Δημάρχου που παρασύρθηκε και έκανε απολογισμό των ημερών του ως Δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι, όσα ακούστηκαν ήταν και χρήσιμα και ενδιαφέροντα.

Η προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού καταγγέλθηκε από τον Ι. Πολίτη και από τον Γ. Αδάμο, ως τυπικά σωστή, αλλά ουσιαστικά λάθος διαδικασία. Δεν ενημερώθηκε ούτε η αντιπολίτευση καθώς άφησαν αιχμές για ενημέρωση των δικών τους ανθρώπων, αφού δημοσίευσαν την προκήρυξη όπως είπε ο Γ. Αδάμος, σε δύο εφημερίδες που δεν δίνουν φύλλο στην πόλη.

 

Κάποιες επισημάνσεις για την τακτική ενεργειών στην προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού, εν μέρει απεδέχθη ο Δήμαρχος,τονίζοντας ότι γα τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα επιτρέψει να συμμετέχει σε διαγωνισμό κανένα συγγενικό πρόσωπο μέλους του ψηφοδελτίου του.

Ο Α. Σιλελόγλου επεσήμανε ότι υπολειτουργούν οι κοινωνικές υποδομές σε όλους τους τομείς.

Οσον αφορά την έκθεση των ορκωτών λογιστών για τη διαχείριση στα έτη 2006-2010 επεσήμανε: «Στο έργο που μας έδωσαν οι ορκωτοί λογιστές για το 2006-2010 είναι πολύ έντονα τα σκάνδαλα που έχουν γίνει. Πρέπει να υπάρχει κάποια πολιτική ευθύνη. Απαιτούμε διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση.

Επίσης ο Δήμος δεν είναι εταιρία που αν βγάλει ζημιές κλείνει. Ο Δήμος πρέπει να παράγει κοινωνικό έργο και όχι να κοιτάζει αν θα βγάλει ισοσκελισμένα έσοδα-έξοδα».

Η Παν. Κατσικη αιφνιδίασε με την άποψή της για τις κοινωνικές παροχές του Δήμου.

Καυτηρίασε την επιχορήγηση της Φιλαρμονικής του δήμου, που την επέστρεψε και η Περιφέρεια καθώς και το κονδύλια για τον Αθλητισμό και την επικοινωνίας λέγοντας «Αλίμονο αν αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας προτεραιότητα είναι ο Αθλητισμός και η επικοινωνία».

Σ.Σ. Οταν στερήσεις την παιδεία και την άθληση από μία νεολαία, τι άλλο τις απομένει; Ερώτηση σκέψης.

 


ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ;

Εκείνο όμως μονοπώλησε ήταν το δεύτερο κατά σειρά «2) Λήψη απόφασης σχετικά με την αντίδραση του Δήμου Μαρκοπούλου, σε πιθανή πρόταση ή απόφαση της Κυβέρνησης για τον καθορισμό χώρου για τη μετεγκατάσταση των Αθίγγανων, στην περιοχή του Δήμου Μαρκοπούλου».

Η αίθουσα κατάμεστη από τον κόσμο, που έχει θορυβηθεί στην ιδέα ότι μπορεί να εποικιστεί το Μαρκόπουλο, με 2 και 3000 αθίγγανους, γιατί από τους λίγους που έχουν δίπλα στο ΒΙΟΠΑ και στο νταμάρι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, όπως δήλωσαν.

2-eidisi-markoΟ Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τη μελέτη, και τι έχει γίνει μέχρι σήμερα όπως σημειώνουμε και στην αριστερή σελίδα. Ανέφερε για άλλη μια φορά την αδυναμία της πόλης να υποδεχτεί μαζικό πληθυσμό λόγω των σοβαρότατων ελλείψεων σε υποδομές, αιτία που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

Η απάντηση του Υπουργείου δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, δήλωσε ο Δήμαρχος. Σε ερώτηση του βουλευτή Γ. Βλάχου, το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ότι πρέπει “οι διαθέσιμες εκτάσεις που υποδεικνύονται από τη μελέτη αυτή για τη μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ στην περιοχή του Λεκανοπεδίουνα να βρεθούν αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις”...

 

«Ζητήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου η υπόδειξη εκτάσεων ιδιοκτήσιας της, στις περιοχές του Λεκανοπεδίου, που προτείνονται από τη μελέτη», ήταν η ανησυχητική, όπως είπε ο Δήμαρχος, απάντηση του υφ. Κουκουλόπουλου.

Πρότεινε, γι’ αυτό, να ετοιμαστεί ένα ψήφισμα, από διαπαραταξιακή επιτροπή, για τη συγκέντρωση που ετοιμάζουν για αύριο Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου.

 


Ολοι δήλωσαν την αντίθεσή τους στην υποδοχή μαζικού πληθυσμού στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Ι. Πολίτης, δήλωσε ότι συντάσσεται στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής σ’ αυτό τον αγώνα, γιατί θελει να πάει καλά η πόλη.

Ο Α.Σιλελόγλου ζήτησε να κατέβουν οι τόνοι στο θέμα γιατί «η αντίθεσή μας δεν μπορεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά σε φαινομενα ρατσισμού”, είπε, ενώ χαρακτήρισε με μελανά χρώματα τις συνθήκες που βιώνουν περιοχές που έχουν εγκατασταθεί πληθυσμοί ΡΟΜΑ. «Είναι εγκαταλελειμένοι αυτοί οι άνθρωποι».

 

Ολη η κοινωνία να αναλάβει τις ευθύνες της

Γενικό προσκλητήριο απηύθυνε ο Δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης για την Κυριακή τονίζοντας ότι όλη η κοινωνία να αναλάβει τις ευθύνες της και θα κριθούν όλα από τον όγκο της συγκέντρωσης την Κυριακή.

 





Γνώμες κατοίκων

― Να διασπαστούν και να μπουν στην κοινωνία· στα Πατήσια, στην Κυψέλη;, τόνισε κάτοικος.

― Να το προλάβουμε παρά να το θεραπεύσουμε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 guests και κανένα μέλος