Φέτος η ημέρα είναι έχει αφιέρωμα με τίτλο «Μουσεία και Μνήμη». Το θέμα επιλέχθηκε για να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη διάσωση και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων καθιερώθηκε το 1977 και αποκτά όλο και περισσότερη δημοτικότητα, αφού συμμετέχουν τουλάχιστον 100 χώρες με πολλαπλάσια μουσεία.

Το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα και το εστιατόριο, που πραγματικά αξίζει κανείς να απολαύσει ένα γεύμα τη νύχτα εκεί.

Το βράδυ στις 8:30 μ.μ. το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει στο προαύλιό του τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η οποία θα παρουσιάσει έργα Beethoven, Musorgsky, Fauré και Borodin με σολίστα πιάνου τον Δ. Βεζύρογλου.

Θα μετάσχει και η Μικτή Χορωδία του Δήμου του Στ.Μπερή. Τη συμφωνική ορχήστρα θα διευθύνει ο Ε.Καλκάνης.

Η κεντρική εκδήλωση του φετινού εορτασμού θα γίνει στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», τιμώμενο μουσείο για το 2011. Ωρα: 19.30.

Οι Φίλοι του αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα θα ξεναγήσουν, τους επισκέπτες που θα δηλώσουν συμμετοχή, την Κυριακή 22 Μαΐου Συγκέντρωση στις 11πμ στην είσοδο του Μουσείου.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Λαμπρινή Σουγιά 2294090546 και 6976864596

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 293 guests και κανένα μέλος