Κυρίαρχο θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρκοπούλου,  στις 20 Απριλίου, ήταν η αξιοποίηση της «Πούντας» και οι προσπάθειες τις οποίες καταβάλει ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός «Μαρκό», για την εξυγίανση των οικονομικών και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Μεγάλη η ένταση, μεγάλο και το θέμα, η αίθουσα κατάμεστη, αλλά και ψυχραιμία.

Ο Συνεταιρισμός “ΜΑΡΚΟ” έχει δεσμευθεί, ότι απ’ την ήπια οικιστική αξιοποίηση της “ΠΟΥΝΤΑΣ”, θα δώσει το κέρδος των έξι – επτά εκατομμυρίων ευρώ, για κοινωφελή έργα στο Πόρτο – Ράφτη και στο Μαρκόπουλο!

Με την αξιοποίηση της Πούντας επίσης θα μπορέσει να ξεχρεώσει τις υποχρεώσεις του στην Αγροτική Τράπεζα και θα απελευθερωθούν και τα ακίνητα που του δεσμεύει καθώς επίσης θα προχωρήσει και σε αναπτυξιακό έργο με το χρηματικό περίσσευμα.

 

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ψήφισμα, το οποίο υπερψήφισαν η συμπολίτευση και η μείζων αντιπολίτευση («Ανθρώπινη Πόλη»).  Καταψήφισε η “Δύναμη Ελπίδας” και η “Λαϊκή Συσπείρωση”.

 

3_methenitis-Ο Δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης, επισημαίνει ότι η αναθεώρηση του ΓΠΣ έχει παρθεί με ομόφωνη απόφαση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μετά από τέσσερις δημόσιες διαβουλεύσεις των δημοτών. Το σχέδιο του ΓΠΣ περιλαμβάνει και τις προτασεις του Συνεταιρισμού για την Πούντα και για πάρκο Φωτοβολταϊκών, που έχει κατά νου να δημιουργήσει, αφού απεμπλακεί η περιουσία του.

Αλλωστε - τόνισε ο Δήμαρχος -  ο Συνεταιρισμός έθεσε τα θέματά του προεκλογικά στις παρατάξεις και οι παρατάξεις που συμφώνησαν με τις θέσεις του Συνεταιρισμού ψηφίστηκαν από το 80% των Δημοτών μας. Αυτό δεν λέει τίποτα στην δημοκρατική ευαισθησία της παράταξης ‘’Δύναμη Ελπίδας’’;

 

Κι ακόμη: «ο Συνεταιρισμός “ΜΑΡΚΟ” έχει δεσμευθεί, ότι απ’ την ήπια οικιστική αξιοποίηση της “ΠΟΥΝΤΑΣ”, θα δώσει το κέρδος των έξι – επτά εκατομμυρίων Ευρώ, για κοινωφελή έργα στο Πόρτο – Ράφτη και στο Μαρκόπουλο!

 

ΑΝΤΙΘΕΤΗ  Η “ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ”

    

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ” είναι ριζικά αντίθετη στη βίαια εκμετάλλευση της ΠΟΥΝΤΑΣ,  και για το λόγο αυτό απέστειλαν επιστολή στην Υπουργό Περιβάλλοντος όπου μεταξύ άλλων επισημαίνουν:

Αντίθετοι στην αξιοποίηση της Πούντας, μιας μικρής χερσονήσου ιδιαίτερης γεωμορφολογικής δομής και θέσης στο ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, με υψηλό Συντελεστή Δόμησης (Σ.Δ.) 0,4 αντί να δίνεται κατεύθυνση για αξιοποίησή της υπέρ των κατοίκων μετατρέποντάς την σε χώρο πολιτισμού, αθλητισμού και εκδηλώσεων (ανοιχτό θέατρο, πλατεία, ηρώο, χώρος περιπάτου, κλπ). Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΔ στι γύρω περιοχές είναι 0,2 για πάνω από 1000 τμ οικοπέδου.

Με τα παραπάνω και άλλα ακόμη απέστειλαν

Η πρόταση του Δήμου για πολεοδόμηση δεν γίνεται με πολεοδομικά κριτήρια και δεν είναι υπέρ του δημόσιου συμφέροντος που όπως είναι γνωστό υπερισχύει του ιδιωτικού συμφέροντος. Άλλωστε με βάση τις προτάσεις αναθεώρησης του Γ.Π.Σ. και δηλώσεις του μελετητή δεν προκύπτει καμία  οικιστική ανάγκη για επιπλέον ένταξη περιοχών στο σχέδιο, μια και στο ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ και γενικότερα στο Δήμο Μαρκοπούλου υπάρχει ικανό περίσσευμα αδόμητης γης τουλάχιστον μέχρι το 2030 που στοχεύει η αναθεώρηση, αφού ήδη έχουν ενταχθεί χιλιάδες στρέμματα.

...Η αδράνεια των Δημοτικών Αρχών διαχρονικά έχει οδηγήσει σε κίνδυνο απώλειας σημαντικών κοινόχρηστων χώρων λόγω μη αποζημιώσεως των, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας  ζωής των κατοίκων.

...

Η πόλη του ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ το 2030 υπολογίζεται ότι θα έχει  24.000   μόνιμους κατοίκους και 40.000 παραθεριστές έναντι 16.000 μόνιμων κατοίκων της πόλης του ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ. Η πόλη του ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ είναι μια μεγάλη παραλιακή πόλη χωρίς υποδομές (αποχέτευση, οδικούς άξονες, κτίριο διοίκησης, πλατείες) και χωρίς δυνατότητα κοινωνικής συναναστροφής και συνοχής μιας και απουσιάζουν ανοικτοί χώροι εκδηλώσεων (θέατρο, αθλητικοί χώροι, κλπ)

 

 

Αντίθετη η Λαϊκή Συσπείρωση

 

Αντίθετη στην οικοδόμηση της Πούντας είναι και η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, η οποία όπως γράφει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Εμείς παλεύουμε -στη Βουλή, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους λαϊκούς αγώνες - να διαγραφούν τα χρέη των συνεταιρισμών με ταυτόχρονη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου!

Επί πλέον, εμείς  προτείνουμε στο λαό την κοινωνικοποίηση της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων και τη δημιουργία κρατικού και συνεταιριστικού δικτύου συγκέντρωσης του αγροτικού προϊόντος. Έτσι μπορεί να στηριχτεί επιστημονικά, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να αξιοποιηθούν καλύτερα οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Το αγροτικό προϊόν κάθετα θα επεξεργάζεται από μια επίσης κοινωνικοποιημένη βιομηχανία τροφίμων. Μόνο έτσι μπορεί ο λαός μας να απολαύσει φθηνά και ποιοτικά αγαθά!

......Είναι φανερό, ότι μόνο μια άλλη πολιτική εξουσία μπορεί να βάλει τον παραπάνω στόχο, να συσπειρώσει τις λαϊκές δυνάμεις και να εξασφαλίσει το συμφέρον παραγωγών και καταναλωτών.  

 

Χώρος περιπάτου η ΠΟΥΝΤΑ

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας απαντάμε με ευθύνη κι όχι με το μυαλό στην κάλπη. Εκ προοιμίου λοιπόν τονίζουμε, ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε τεχνητό διαχωρισμό του λαού της πόλης μας, τώρα που αντίθετα αυτός χρειάζεται τη συσπείρωση και τον ενωμένο αγώνα!

Για μας τους κομμουνιστές η γη δεν είναι εμπόρευμα. Δε δεχόμαστε καμιά συζήτηση περί υπεραξίας-κέρδους όσον αφορά στη γη, άλλωστε ζητάμε εδώ και τώρα την κοινωνικοποίησή της! Το κριτήριο χρήσης της γης για μας είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών!

Με αυτό το κριτήριο παλεύουμε για την ελεύθερη χρήση της ΠΟΥΝΤΑΣ από ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους, την αξιοποίησή της ως χώρου περιπάτου και αναψυχής, μια και αποτελεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (άλλωστε ως φιλέτο έχει γίνει το μήλο της έριδος!).

 

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου με το παρόν ψήφισμα τοποθετείται στο ζήτημα της υπεράσπισης της περιουσίας του Συνεταιρισμού ΜΑΡΚΟ και δηλώνει την υποστήριξή του στην ήπια αξιοποίηση, μέρους της περιουσίας του, που βρίσκεται στην περιοχή της Πούντας στο Πόρτο Ράφτη.

Η λελογισμένη και ήπια αξιοποίηση που προτείνεται, θα δώσει τη δυνατότητα στον Συνεταιρισμό να ξεπληρώσει τα χρέη του, ενώ παράλληλα θα σωθεί η υποθηκευμένη έκταση της Πούντας καθώς και όλη η υπόλοιπη δεσμευμένη περιουσία του Συνεταιρισμού από την εκποίηση σε πλειστηριασμούς και την απόδοσή τους σε συμφέροντα, που καραδοκούν και εύχονται την πλήρη καταστροφή και διάλυση του ΜΑΡΚΟ.

Ο Συνεταιρισμός ¨ΜΑΡΚΟ¨ είναι το σημαντικότερο κομμάτι της νεώτερης ιστορίας του τόπου, με καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη και την κοινωνική και οικονομική πρόοδο του Δήμου μας για πάνω από 180 χρόνια. Το έργο του Συνεταιρισμού αφορούσε πάντοτε στο σύνολο των δημοτών και όχι ένα περιορισμένο αριθμό συνεταίρων.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΑ ΑΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ.

Ο Συνεταιρισμός ΜΑΡΚΟ μέχρι και σήμερα, ασκεί κοινωνικό έργο υψίστης σημασίας για τον τόπο μας σε πολλά μέτωπα:

1) Στη προστασία των σταφυλοπαραγωγών της περιοχής μας και κατά συνέπεια, στη σοβαρή προστασία της απασχόλησης. Η δραστηριότητα αυτή αφορά εκατοντάδες οικογένειες συμπολιτών μας.

2) Στην απόδοση σε κοινή χρήση σημαντικών εκτάσεων γης, μεταξύ των οποίων και ολόκληρη η πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, 300 στρέμματα στη Παραλία της Χαμολιάς, 4 στρέμματα πλατείας στην Γκράβα Χαμολιάς και χιλιάδες στρέμματα ελεύθερης γης, σε όλη την διοικητική περιφέρεια του Δήμου μας.

Οι εκτάσεις αυτές θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν αντικείμενα οικονομικής εκμετάλλευσης από τον Συνεταιρισμό και - στην πιο απλή περίπτωση – να περιφραχθούν για την διαφύλαξή τους. Αντ’ αυτού, ο ΜΑΡΚΟ επιτρέπει την χρήση τους από όλους τους Δημότες δίνοντας άδεια ακόμα και για έργα αθλητισμού, αναψυχής και περιπάτου, διάνοιξης δρόμων κλπ, εκεί που ο κάθε ιδιώτης - ιδιοκτήτης, δεν θα επέτρεπε ούτε την απλή διάβαση μέσα σε όλα αυτά.

3) Στην αναψυχή των συμπολιτών μας με την λειτουργία camping, κατασκηνώσεων και παραθεριστικών κατοικιών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην παραλία της Χαμολιάς.

4.) Στην συμβολή του στον πολιτισμό με την δημιουργία και κατασκευή, Μουσείου Οίνου, Μουσείου Ύδρευσης και επισκέψιμου Οινοποιείου. Όλα αυτά, πέραν του γεγονότος ότι η ίδια η ύπαρξη του Συνεταιρισμού από μόνη της, αποτελεί σημείο ιστορικής αναφοράς για τον τόπο μας, σε πανελλαδική κλίμακα.

Ο ΜΑΡΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΑΡ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.

Ο Συνεταιρισμός ΜΑΡΚΟ, με συμπαραστάτες τόσο τη νέα Δημοτική Αρχή, όσο και τη μείζονα Αντιπολίτευση και φυσικά τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας αγωνίζεται, για την ήπια οικιστική αξιοποίηση εξήντα (60) στρεμμάτων της περιοχής της Πούντας, που ανήκουν στην ιδιοκτησία του!

Η μεγάλη προσπάθεια για την ρύθμιση των πολεοδομικών θεμάτων της περιουσίας του Συνεταιρισμού στην Πούντα, θα επιτρέψει την αξιοποίησή της, προκειμένου να αντιμετωπισθούν όλες οι οφειλές του ΜΑΡΚΟ προς την Αγροτική Τράπεζα και να συνεχιστεί το κοινωνικό του έργο.

Ο Συνεταιρισμός  ΜΑΡΚΟ επιδιώκει την αποπληρωμή της οφειλής, αλλά κυρίως την εξασφάλιση ενός επιπλέον (διόλου ευκαταφρόνητου) ποσού, της τάξης των έξι (6) και πλέον εκατομμυρίων Ευρώ, καθώς και την άρση της δέσμευσης που έχει επιβληθεί σε όλα του τα περιουσιακά στοιχεία (στο Μαρκόπουλο, στη Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη κλπ.), με μοναδικό στόχο την ουσιαστική ανάπτυξη των υποδομών της πόλης μας, με σειρά κοινωφελών έργων, όπως και ιστορικά έχει γίνει για πάνω από 180 χρόνια.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ, Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ¨ΜΑΡΚΟ¨ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ, ΣΕ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΜΕ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΙΡΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

Κρίσιμη γι’ αυτή τη στρατηγική, αποτελεί η στάση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Οργανισμού Αθήνας, που πρέπει να εξασφαλίσουν την δυνατότητα οικιστικής αξιοποίησης της Πούντας, η οποία είναι εφικτή, μόνο εάν επιτραπεί η χαμηλής κλίμακας δόμησή της.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του Δήμου μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις δίνει την κοινή μάχη, παραμερίζοντας μικροπολιτικές διαφορές και σκοπιμότητες.

Δυστυχώς διαπιστώσαμε, ότι οι εκπρόσωποι της ελάσσονος αντιπολίτευσης της παράταξης ¨Δύναμη Ελπίδας¨ επιχείρησαν να ακυρώσουν την προσπάθεια αυτή, με δόλιες μεθόδους, δηλαδή την εν κρυπτώ παράδοση Υπομνήματος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, χωρίς να ενημερώσουν ως όφειλαν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συμπολίτες μας, στο οποίο (Υπόμνημα) ζητούν να μην δοθεί καμία  δυνατότητα ήπιας οικιστικής αξιοποίησης, της περιοχής της Πούντας!!!

Η τυχόν αποδοχή της πρότασης της «Δύναμης Ελπίδας», θα έχει ως αποτέλεσμα:

1) Την πλήρη οικονομική καταστροφή του Συνεταιρισμού ΜΑΡΚΟ και την διάλυση ενός κοινωφελούς οργανισμού με ιστορία 180 χρόνων και τεράστιες δυνατότητες μελλοντικής κοινωνικής προσφοράς στον τόπο μας και τα παιδιά μας

2) Την εκποίηση σε εξευτελιστικές τιμές, του συνόλου της δεσμευμένης περιουσίας του σε Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Χαμολιά κλπ. και την αξιοποίησή της από επιτήδειους και μη, που περιμένουν σαν τα κοράκια τις εξελίξεις

3) Την εκποίηση της ιδιοκτησίας της Πούντας σε εξευτελιστική τιμή, σε αγοραστές που θα φροντίσουν αργότερα, για όλες τις ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν τελικά την οικιστική αξιοποίηση της,  πιθανότατα με δυσμενέστατους όρους.

Αυτές είναι οι αναμενόμενες επιπτώσεις και αυτό το πολιτικό έγκλημα θα συντελεστεί, με την πρόφαση δήθεν της προστασίας του Περιβάλλοντος και της ιδιότυπης απαξίωσης της περιουσίας του Συνεταιρισμού ¨ΜΑΡΚΟ¨ για το κοινό δήθεν καλό στο Πόρτο Ράφτη!

Επίσης τονίζουμε, ότι το σχέδιο αναθεώρησης του ΓΠΣ για τον Δήμο μας, προέκυψε μετά από τέσσερις δημόσιες διαβουλεύσεις των δημοτών μας στις οποίες παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες των προτάσεων, συμπεριλαμβανομένων και των προτάσεων του Συνεταιρισμού.

Μετά από αυτές τις διαβουλεύσεις το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ το Σχέδιο Αναθεώρησης του ΓΠΣ συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των προτάσεων του Συνεταιρισμού ¨ΜΑΡΚΟ¨ για την Πούντα, το Πάρκο Φωτοβολταικών κλπ.

Από πού αντλεί η ηγετική ομάδα μίας παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης το πολιτικό δικαίωμα να ενεργεί εν κρυπτώ και με πλήρη αδιαφάνεια εναντίον της ομόφωνης απόφασης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, που έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από τέσσερις δημόσιες διαβουλεύσεις όλων των ενδιαφερομένων μερών;

Είναι η διαφάνεια, αξία, την οποία εφαρμόζουμε επιλεκτικά και όποτε μας βολεύει;

Πως πρέπει να χαρακτηρισθεί η πράξη αυτή, όταν αγνοεί την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και επιμένει να περάσει το δικό της με όλα τα μέσα; Όταν έχει κλείσει τα αυτιά της και δεν ακούει κανένα παρά μόνο τη φωνή των ολίγων, «ειδικών» επί παντός του επιστητού, που μας προέκυψαν ξαφνικά τα τελευταία χρόνια για να «νουθετήσουν» τους δημότες, κρύβοντάς τους τα πραγματικά δεδομένα του προβλήματος, ενεργώντας κρυφά και διασπείροντας ψεύδη στους πολίτες και τις υπηρεσίες των υπουργείων;

Ποιος φοβάται τον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο και γιατί;

Πόσο σοβαρές και αξιόπιστες είναι οι προτάσεις εκείνων, που χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, προσπαθούν να περάσουν την ιδέα στους κατοίκους του Δήμου μας (και κυρίως του Πόρτο Ράφτη) ότι «η Πούντα δεν είναι ιδιοκτησία του ΜΑΡΚΟ» ή ότι «η Πούντα δεν είναι εντός σχεδίου»;

Πόσο σοβαρά πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους δημότες και τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες των υπουργείων;

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΝΤΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Γιατί τότε εγείρονται και σοβαρά ζητήματα αξιώσεων, εκ μέρους των αδικημένων ιδιοκτητών της Πούντας.

Κατόπιν όλων αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου εκφράζοντας την κοινή πεποίθηση και γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών μας, ζητά απ’ την Κυβέρνηση, τα συναρμόδια Υπουργεία και τον “Οργανισμό Αθήνας”, όπως κάνει δεκτή την προτεινόμενη αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. Μαρκοπούλου, ιδιαίτερα δε στο σημείο που αφορά στον χαρακτηρισμό της περιοχής της “Πούντας”, ως Ζώνης Τουρισμού, με συγκεκριμένους ήπιους όρους δόμησης, όπως αυτοί προτάθηκαν απ’ τον Μελετητή, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και έλαβαν την ομόφωνη έγκρισή του, πριν από μερικούς μήνες!

 

 



Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 205 guests και κανένα μέλος