Την περασμένη Δευτέρα 17 Μαϊου την ώρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα προ ημερησίας, ότι οι επιχειρηματίες της  Β’ πλαζ είχαν πάρει χαρτί από την Περιφέρεια που τους έδινε το “πράσινο φως” να προχωρήσουν στην κατασκευή των καταστημάτων, που τους έχουν σταματήσει κατ’ επανάληψη, με αποτέλεσμα να είναι δέκα χρόνια περίπου κλειστή.

Το Δ.Σ. εκείνη την ημέρα παίρνει απόφαση να επισκεφθεί μία Επιτροπή την πλαζ μαζί με την Πολεοδομία για αυτοψία.

Ο Αποστολάτος ζήτησε μετ’ επιτάσεως προσφυγή στο ΣτΕ και στην Επιτροπή Αναστολών.

Είναι αλήθεια, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Κάθε τόσο συνεδριάζει εκτάκτως, παίρνει μία απόφαση και μετά …ξεχνάει το θέμα.

Γιατί όπως δείχνουν τα έγγραφα της Περιφέρειας, ο Δήμος εγνώριζε από τις 26 Απριλίου ότι οι ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι είχαν τέτοιο χαρτί στα χέρια τους. Χαρτί που κατ’ ουσίαν ακύρωνε απόφαση του Δ.Σ. για παύση εργασιών στη Β’ πλαζ.

Από τις 24 Απριλίου έχει περάσει ένας μήνας και.

Ο Πρόεδρος όπως είπε στο Δ.Σ., ενημερώθηκε από την Πολεοδομία για το έγγραφο την ημέρα της συνεδρίασης· δηλαδή δύο εβδομάδες μετά!!

Το έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής (Αρ.Πρωτ.70 26/4/10) καταδεικνύει ότι πρωτοκολλήθηκε τον Απρίλιο και εντέλλετο η Υπηρεσία να φροντίσει για την δημοσιοποίησή του με τοιχοκόλληση στο Δημοτικό Κατάστημα με παρουσία μαρτύρων!!

Εγιναν αυτά ή δεν έγιναν;  Αν δεν εγνώριζε η Δημοτική Αρχή, το έγγραφο, σημαίνει ότι δεν την ενημέρωσε η Αρμόδια υπηρεσία και τότε είναι ακόμη πιο σοβαρά τα πράγματα και πρέπει να διερευνηθούν, όταν μάλιστα έχει εντολή από την εποπτεύουσα Αρχή (το Δήμαρχο) να ενημερώνεται σχετικά.

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά

 

Οι επιχειρηματίες τους που έχουν εκμισθώσει τη Β’ πλαζ, ανανέωσαν την άδεια συνέχισης εργασιών από την Πολεοδομία της Βούλας(!) (23/7/09). Αυτή την άδεια προσπάθησε να σταματήσει το Δ.Σ.  με απόφασή του (16.10.09), όπου δίνει εντολή στο Πολεοδομικό Γραφείο Βούλας να μη χορηγήσει άδεια για «μερική συνέχιση εργασιών» για την καθαίρεση των αυθαιρέτων κατασκευών στο Β’ Αλίπεδο Βούλας, την οποία είχε σιωπηρώς απορρίψει(!) ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας. Αυτή λοιπόν την απόφαση έρχεται τώρα η Περιφέρεια και την ακυρώνει. Βέβαια ο νομικός του Δήμου στέκεται στο “αόριστο” της απόφασης και κρίνει ότι θα πέσει στα διοικητικά δικαστήρια.

 

Μετά τη γνωστοποίηση του πρακτικού της Περιφέρειας (Αρ.Πρωτ.70 26/4/10), το οποίο γράφει συγκεκριμένα: «από τις προπαρατεθείσες διατάξεις, πλήρως προκύπτει ότι ουδεμία αρμοδιότητα παρέχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο τοι οικείου Δήμου, να επιληφθεί επί αιτήσεων διοικούμενων για τη χορήγηση οικοδομικών αδειών, για την αναθεώρηση αυτών και μερική συνέχιση οικοδομικών εργασιών για τις οποίες αποκλειστικά αρμόδια παραμένει η οικεία Υπηρεσία Πολεοδομίας, ούτε βεβαίως (παρέχεται αρμοδιότητα στο Δ.Σ.) να διατάξει τη σφράγιση κτιρίου για το οποίο έχουν βεβαιωθεί πολεοδομικές παραβάσεις, για την αποκατάσταση των οποίων μάλιστα η αρμόδια Πολεοδομία έχει νομίμως χορηγήσει σχετική άδεια».

…Συνεπώς η προσβαλλόμενη απόφαση του Δ.Σ. Βούλας  [……] εξεδόθη χωρίς το Δ.Σ. να έχει την προς τούτο αρμοδιότητα και για το λόγο αυτό προεχόντως θα πρέπει η προσβαλλόμενη απόφαση να ακυρωθεί στο σύνολό της», καταλήγει η Επιτροπή.

 

Σ.Σ. Υπάρχει ένα θέμα, αφού δεν απφάνθηκε η Περιφέρεια μέσα στο μήνα, δεν μπορεί να συζητηθεί μετέπειτα. Μετά τη λήξη του μήνα, θεωρείται ότι αποδέχεται. Εγκρίνει την απόφαση, δηλαδή. Τότε πώς κινητοποιήθηκαν μετά!

 

Θυμίζουμε ότι στις 23 Ιουλίου 2009 υπεγράφησαν παρατάσεις των συμβάσεων των δύο πλάζ Α’ & Β’ της Βούλας,  μεταξύ της μισθώτριας εταιρίας και της ΕΤΑ Α.Ε., μέχρι το 2030(!) με ένα σκανδαλώδη καταχρηστικό και προκλητικό τρόπο και βεβαίως εν γνώσει της Δημοτικής Αρχής (γράφουμε σχετικά στο φύλλο 24ης/10/09 αρ. 604.).

 

Ετσι το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 17/5 αποφασίζει να στείλει επιτροπή στη Β’ πλαζ μαζί με την Πολεοδομία για αυτοψία. Την ώρα της επίσκεψής τους μέσα στο χώρο της πλαζ εμφανίστηκε ο Δήμαρχος, όπως μας ενημέρωσαν σύμβουλοι, που τους είπε να μη προχωρήσουν γιατί δεν χρειάζεται, αφού θα προσφύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια για να ανατρέψουν την απόφαση της Περιφέρειας, αφού είναι αόριστη και επί τόπου συγκαλούν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την ίδια ημέρα (Τετάρτη 26/5 μεσημέρι).

 

Η απόφαση του Δ.Σ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο με αρ.7/2010, στις 26.5.10 αποφάσισαν ομόφωνα με παρόντες συμβούλους 16:

Εντέλλεται το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Βούλας να αναβάλει την προγραμματισθείσα για σήμερα αυτοψία μέχρι να διευκρινιστεί αρμοδίως η υπάρχουσα αοριστία στο συνημμένο στον υποβληθέντα φάκελο πρακτικό υπ. Αρ. 5/8.4.2010 της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατ. Αττικής.

Εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος α) να εκτελέσει την παρούσα απόφασή μας και β) να δώσει εντολή στη Νομική Υπηρεσία για άμεσες νομικές ενέργειες σχετικά με την αντιμετώπιση του πρακτικού υπ’ αριθ. 5/8.4.2010 της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αν. Αττικής και ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου, συμπεριλαμβανομένου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

 

Δεν του έδωσαν το φάκελο!


Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης, όπως μας ενημέρωσε, ζήτησε το σχετικό φάκελλο από την Πολεοδομία, η οποία του είπε ότι πρέπει να καταθέσει αίτηση(!), να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και μετά να του ενεχειρίσουν τα ζητούμενα έγγραφα.

Οπως μας είπε λοιπόν, επειδή υπάρχουν πολλές ανακολουθίες και από τη Δημοτική Αρχή, αλλά και από την Περιφέρεια, θα μελετήσει εις βάθος το θέμα και θα δημοσιοποιήσει σχετικώς.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και κανένα μέλος