O Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

Οπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, διορίζονται νέοι Ειδικοί Γραμματείς, με απόφαση του Υπουργού Μάκη Βορίδη, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

Συμφωνα με την ανακοίνωση, «πρόκειται για στελέχη τα οποία έχουν υπηρετήσει σε διαφορετικούς νευραλγικούς τομείς, κυρίως στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφερειακής Διοίκησης, πάντα από θέσεις ευθύνης, και κρίνονται κατάλληλα για να επιτύχουν την αναμόρφωση της λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Κύριο χαρακτηριστικό των προσώπων αυτών είναι ότι διακρίνονται για την εμβρίθεια και την εμπειρία που έχουν αποκομίσει στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και για το βάθος των σπουδών τους σε πολλαπλά και διαφορετικά γνωστικά πεδία».

Η επιλογή αποτελεί ένα σύνολο ανθρώπων, εκ των οποίων ορισμένοι υπηρετούσαν ήδη ως Συντονιστές και η θητεία τους κρίνεται επιτυχημένη. Άλλοι έχουν μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση. Ανάμεσα στους επτά ειδικούς γραμματείς, μία είναι γυναίκα, δικηγόρο, μόλις 25 χρόνων· η Μαριάννα Νικολαΐδου.

Στόχος του Υπουργού, όπως ελέχθη, είναι «να απαλειφθεί κάθε δυσλειτουργία που παρουσιάζει μέχρι σήμερα ο θεσμός της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκη-

σης, έπειτα από τις παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και να αποκατασταθεί ο κρίσιμος ρόλος για τον οποίο συστάθηκαν: η εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών σε περιφερειακό επίπεδο και ο βέλτιστος συντονισμός μεταξύ των διαφορετικών επιπέδων διακυβέρνησης».

O Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

zafeiropoulos grΟ Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών για τις «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» επίσης από το ΕΚΠΑ. Έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών τον Δήμο Χαλανδρίου, αρχικά το 1994 ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από όλες τις παρατάξεις, ενώ από το 2002 έως το 2010 χρημάτισε Δήμαρχος Χαλανδρίου. Στη συνέχεια εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Υπήρξε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων και Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης (CONST), στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας (ENVE), καθώς και στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας (EDUC), όπως επίσης τακτικό Μέλος του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών, μέλος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) της ΕτΠ και μέλος του προεδρείου του, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων ELISAN και μέλος της Ευρω-Μεσογειακής διάσκεψης Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (ARLEM) ως εκπρόσωπος του EPP (Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα). Το 2014 υπήρξε υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 227 guests και κανένα μέλος