Όσοι χρησιμοποιούν το internet αρκετά, θα έχουν διαπιστώσει ότι ανάμεσα σε όλες τις ειδήσεις και τα νέα που κάνουν το γύρο του κόσμου βρίσκονται και κάποιες (πολλές ίσως) ψευδείς πληροφορίες που δυστυχώς είναι και δύσκολο να εντοπισθούν.
Θύματα αυτών των περιπτώσεων δεν πέφτουν μόνο απλοί χρήστες του internet, αλλά πολλές φορές ακόμα και Πρεσβείες, Υπουργεία, εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας κτλ. ...

Ακόμα:

  • “Εξαγωγή” νερού απ’ τον αέρα 
  • 1η Ιουλίου· η αντικαπνιστική εκστρατεία ξεκινά
  • Έλεγχος του κλίματος;

Όσοι χρησιμοποιούν το internet αρκετά, θα έχουν διαπιστώσει ότι ανάμεσα σε όλες τις ειδήσεις και τα νέα που κάνουν το γύρο του κόσμου βρίσκονται και κάποιες (πολλές ίσως) ψευδείς πληροφορίες που δυστυχώς είναι και δύσκολο να εντοπισθούν.

Θύματα αυτών των περιπτώσεων δεν πέφτουν μόνο απλοί χρήστες του internet, αλλά πολλές φορές ακόμα και Πρεσβείες, Υπουργεία, εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας κτλ.

Σε προηγούμενο φύλλο μας λοιπόν, δημοσιεύσαμε ένα κείμενο, για την Ελληνική γλώσσα.

Κάποιος αναγνώστης μας, μας έστειλε ενδιαφέροντα links τα οποία διαψεύδουν αυτό το κείμενο και δίνουν κάποια στοιχεία τα οποία «αποδεικνύουν» ότι το κείμενο που μιλάει για το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, Hellenic Quest (παρ’ όλο που το φιλοξένησαν και το προώθησαν πανεπιστήμια, Πρεσβείες, γνωστά sites, έγκριτες εφημερίδες και πολλοί άλλοι) είναι ψευδές ή όπως χαρακτηριστικά το ονομάζει, είναι ένας «αστικός μύθος».

Εμείς πάλι, δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστέψουμε κάποια απ’ τις δύο εκδοχές περισσότερο, καθώς όσο ψευδές μπορεί να είναι το πρώτο κείμενο, άλλο τόσο ψευδής μπορεί να είναι και η διάψευση αφού δεν είναι υπογεγραμμένη από κάποια έγκυρη πηγή. Όπως και να έχει εμείς, οι χρήστες του διαδικτύου, το μόνο αμυντικό όπλο που έχουμε είναι η διερεύνηση και η διασταύρωση των πληροφοριών από όσο περισσότερες πηγές είναι δυνατόν.

Γιατί μη ξεχνάμε ότι η παραπληροφόρηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αλλάζεις την ιστορία και τα γεγονότα.

Αυτό άλλωστε, το βιώνουμε με τους Σκοπιανούς τον τελευταίο καιρό, πολύ έντονα.

Και μετά άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας..

 

 

“Εξαγωγή” νερού απ’ τον αέρα

 


Η λειψυδρία των τελευταίων ετών, η δυσκολία μεταφοράς νερού με υδροφόρες λόγω κακοκαιρίας στα νησιά και οι συνεχείς ανακοινώσεις για μολυσμένους υδροφόρους ορίζοντες, προβλημάτισαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Ύδρας και τα ευαισθητοποίησαν στο να στραφούν σε νέες καινοτόμες εφαρμογές, προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα τους και ιδιαίτερα τους έντονους καλοκαιρινούς μήνες, που σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου οι ανάγκες στο νησί κυμαίνονται από 1.000 έως  2.000 m³  ημερησίως, ανάλογα με την περίοδο.

Έτσι η APOLLO Tech SA σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, προχώρησε μετά και από πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου, στην παραγγελία εγκατάστασης πιλοτικής μονάδας “εξαγωγής” νερού από τον αέρα, προκειμένου να αξιολογηθεί αυτή η νέα επιστημονική μέθοδος και να προχωρήσουν στην αγορά τέτοιων μονάδων.

Η μονάδα θα παραδοθεί στον Δήμο περί τα τέλη Μαΐου και θα είναι στην διάθεση των Δημοτών και αρμόδιων τοπικών αρχών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και δοκιμές.

Η κίνηση αυτή, του Δήμου της Ύδρας, όπου το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι σχετικά ηπιότερο από άλλα νησιά, θα αποτελέσει το αξιολογότερο μοντέλο (πιλοτική  εφαρμογή) της νέας αυτής επιστημονικής μεθόδου, υπολογίζοντας συγκριτικά το υψηλότερο κόστος προμήθειας νερού των υπολοίπων νησιών.

 

 

1η Ιουλίου· η αντικαπνιστική εκστρατεία ξεκινά

 


Τη συναίνεση της κοινωνίας για την εφαρμογή των νομοθετικών μέτρων που προβλέπουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από την 1η Ιουλίου 2009, ζήτησε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση «Εθνική Συμμαχία κατά του Καπνίσματος» στην οποία παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες της νέας αντικαπνιστικής εκστρατείας που ξεκινά το υπουργείο Υγείας.

Σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “έχουμε όλοι καθήκον και υποχρέωση να εργαστούμε και να συνεργαστούμε μαζί αποτελεσματικά. Η εκστρατεία θα αναβαθμίσει την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις βλαπτικές επιδράσεις του καπνίσματος, θα επηρεάσει την απόφαση των καπνιστών για να σταματήσουν το κάπνισμα και θα ενισχύσει την απαίτηση της κοινής γνώμης για την προώθηση και προαγωγή περιβάλλοντος, απαλλαγμένου από καπνό στους δημόσιους και εργασιακούς χώρους».

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας της κοινής γνώμης για την απαγόρευση του καπνίσματος που πραγματοποίησε η Κάπα research σε δείγμα 2.037 ενηλίκων καπνιστών και 2.006 ενήλικων μη καπνιστών. Σύμφωνα με την έρευνα:

• Περισσότεροι από 6 στους 10 καπνιστές και το 95% των μη καπνιστών θεωρούν θετικά τα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος  σε δημόσιους χώρους, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε  εστιατόρια και ταβέρνες.

• Το 10% των καπνιστών δήλωσε ότι θα διακόψει το κάπνισμα λόγω των νέων μέτρων και το 43% ότι θα το ελαττώσει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ομιλία του Patrick Reynolds, Ιδρυτή του “Ιδρύματος for a Smokefree America” και απόγονο πρώτης γενιάς της οικογένειας της γνωστής καπνοβιομηχανίας. «Η μόνη ανάμνηση που έχω από τον πατέρα μου είναι ενός ανθρώπου που πέθαινε από εμφύσημα, το οποίο οφειλόταν στο κάπνισμα. Η σημερινή μου διεθνής ενασχόληση με το ζήτημα του καπνίσματος, που αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή, ελπίζω να αλλάξει τα πράγματα», ξεκίνησε την ομιλία του ο P. Rey-nolds ο οποίος εξήγησε ότι «αυτό που επιθυμεί είναι να ενημερώνει τον κόσμο για τις επιπτώσεις του καπνίσματος και να συμβάλλει στην αποδοχή των μέτρων απαγόρευσης». 

Την εμπειρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μετέφερε στην εκδήλωση ο καθηγητής του School of Public Health του Πανεπιστημίου του Harvard Gregory Connolly, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την εφαρμογή των νέων μέτρων θα μειωθεί το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα ότι στις ΗΠΑ, όπου τα τελευταία χρόνια εφαρμόσθηκαν αυστηρά αντικαπνιστικά μέτρα, πάνω από το 50% των Αμερικανών συχνάζουν πλέον σε εστιατόρια και μπαρ στα οποία απαγορεύεται τελείως το κάπνισμα.

 

 

Έλεγχος του κλίματος;

 


Έχει τύχει ποτέ να δείτε κάτι άσπρες ή χρωματιστές γραμμές στον ουρανό σε περίεργα σχήματα;

Μια περίεργη είδηση έρχεται να μας πληροφορήσει ότι αυτές οι γραμμές, οι γραμμές εναιωρήματος όπως τις ονομάζει, είναι χημικές και αποτελούνται από βάριο, αλουμίνιο και πολυμερή πυριτίου. Απελευθερώνονται από συγκεκριμένα αεροπλάνα με ειδικό εξοπλισμό, όχι από αεροσκάφη αερογραμμών, και ψεκάζουν ουσίες. Μέσα σε λίγες ώρες απ’ τη ρήψη χημικών, ο άνεμος τα διασκορπίζει και σχηματίζονται τεχνητά σύνεφα από σκόνη που κρύβουν τον ήλιο. Τα τεχνητά σύννεφα ιριδίζουν εξαιτίας της σκόνης που τα δημιούργησε και έχουν αφύσικα σχήματα όπως, σύννεφα με τρύπες ή γωνίες.

Ο διάφορες κυβερνήσεις όταν ρωτήθηκαν από οργανώσεις τι ακριβώς είναι αυτό, απάντησαν αόριστα και διαφορετικά η κάθε μία, π.χ. ότι είναι μέρος ερευνών για το θερμοκήπιο ή για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας...

Το ενδιαφέρον αλλά συγχρόνως τροματικό στην είδηση είναι ότι υπάρχουν απόψεις που ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα, ερευνούν τον τρόπο ελέγχου του κλίματος κατά βούληση. “Η ικανότητα ελέγχου του κλίματος ισοδυναμεί με την κατοχή ενός πολύ ισχυρού όπλου, ίσως πιο αποτελεσματικού και από τα πυρινικά όπλα”, ισχυρίζονται.

“Η ξυρασία, οι πλημμύρες, οι κυκλώνες, καταστρέφουν “μόνο” τα έμβια όντα, αλλά αφήνουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στη διάθεση των “κυρίαρχων του κλίματος” και αποδίδονται στα φυσικά φαινόμενα”.

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή όχι, μπορείτε να μάθετε περισσότερα αναζητώντας στο διαδίκτυο με τις λέξεις scie chimiche και Chemtrail, ενώ στο youtube υπάρχουν πολλά σχετικά φιλμ και ειδικότερα ένα που αναλύει τον τρόπο διάκρισης των απλών φυσιολογικών σύννεφων συμπίκνωσης που παράγονται από τα αεροσκάφη σε συγκεκριμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες, απ’ τα χημικά ίχνη (chemtrail) που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του κλίματος.

Σχετικό άρθρο του Γρ. Ρώντα έχει δημοσιευθεί σε παλιότερο φύλλο της ΕΒΔΟΜΗΣ.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 192 guests και κανένα μέλος