Με ειδικό δελτίο μαθητικής ταυτότητας

 

Σύσκεψη με τον Πρόεδρο της ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε. Γιώργο Παπαδομιχελάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας είχαν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και εκπρόσωποι των δήμων Μαραθώνα, Μαρκοπούλου και Σαρωνικού.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το θέμα της μείωσης της τιμής των εισιτηρίων για τους μαθητές της Ανατολικής Αττικής κατά 50% στα δρομολόγια που εκτελεί το ΚΤΕΛ στην περιοχή. Όπως είχε ήδη εξαγγελθεί από την ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε. σε προηγούμενη συνάντηση τον περασμένο Μάιο, από τη φετινή σχολική χρονιά θα ισχύσει η μειωμένη (μισή) τιμή εισιτηρίου για τις μετακινήσεις των μαθητών της Ανατολικής Αττικής για όλες τις διαδρομές με τα λεωφορεία της εταιρείας. Το αμέσως επόμενο διάστημα οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές θα εκδώσουν ειδικό δελτίο μαθητικής ταυτότητας για τους μαθητές, το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύουν όταν επιβιβάζονται στα μέσα μεταφοράς του ΚΤΕΛ.

Σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου, σημείωσε ότι «η απόφαση της διοίκησης της ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε. είναι ιδιαίτερα ανακουφιστική για πολλές οικογένειες ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της καθημερινής μεταφοράς των παιδιών τους» και επισήμανε ότι αυτή η θετική εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα διεργασιών μεταξύ των τοπικών αρχών της Ανατολικής Αττικής, των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ανατολικής Αττικής και της ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαρκοπούλου Χρήστος Δρίτσας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Μαραθώνα Δήμητρα Λαμπαρού, η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Νέας Μάκρης Αναστασία Ευαγγελίου – Ρίζου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Σαρωνικού Χάρης Κυνηγαλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μαραθώνα Ευάγγελος Κυπαρίσσης και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δημοσθένης Χαλκιάς.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το δίκτυο διαδρομών των ΚΤΕΛ σε ορισμένες περιοχές της Ανατ. Αττικής είναι πάρα - πάρα πολύ φτωχό, με πολύ μεγάλη διάρκεια αναμονής και σε πολύ μακρινές αποστάσεις. Εκείνο που θα πρέπει οι Δήμοι να φροντίσουν είναι να αποκτήσουν δημοτική τοπική συγκοινωνία για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι μαθητές.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 guests και κανένα μέλος