Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Νομάρχη  Λ. Κουρή το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (ΣΝΟ) της Νομαρχίας  με βασικό θέμα την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των απαραίτητων ενεργειών και σχεδίων για τη χειμερινή περίοδο 2008-2009...

Εν όψει ακραίων καιρικών φαινομένων...

η Νομαρχία οργανώνεται


Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Νομάρχη  Λ. Κουρή το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο (ΣΝΟ) της Νομαρχίας  με βασικό θέμα την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των απαραίτητων ενεργειών και σχεδίων για τη χειμερινή περίοδο 2008-2009.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Ν. Καντερές και Αθ. Μπαλής, εκπρόσωπος από την Περιφέρεια Αττικής, ο Πύραρχος Αν. Βλάχος επικεφαλής των προϊσταμένων των πυροσβεστικών υπηρεσιών, οι προϊστάμενοι των Δασαρχείων, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας Δημ. Σπαθής, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Διευθύνσεων, Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων και εκπρόσωποι των 44 ΟΤΑ Ανατολικής Αττικής καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων (ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Αττική Οδός κλπ).

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους των υπευθύνων της Νομαρχίας σχετικά με τις ενέργειες που έχουν προβεί για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων κατά την περίοδο του χειμώνα.

Συγκεκριμένα:

• Έχει ήδη γίνει η προμήθεια άλατος για τον αποχιονισμό των οδικών αξόνων αρμοδιότητας της Νομαρχίας και προωθήθηκε η διανομή του σε επιλεγμένα σημεία της Ανατολικής Αττικής για την εξυπηρέτηση των οδικών αξόνων με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

• Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μίσθωσης εκχιονιστικών και βαρέων μηχανημάτων.

• Ετοιμάζεται η διανομή ενημερωτικού υλικού για την προστασία των πολιτών από καιρικά φαινόμενα της χειμερινής περιόδου (χιονοπτώσεις, παγετός, καταιγίδες κ.λ.π).

• Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας θα είναι σε ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο προκειμένου να συντονίσει τους εμπλεκόμενους φορείς πολιτικής προστασίας.


Στη συνέχεια μετά την ενημέρωση ακολούθησαν οι εκτενείς τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κρατικών υπηρεσιών και της αυτοδιοίκησης και αποφασίστηκαν τα εξής:

• Να προωθηθεί άμεσα η προμήθεια άλατος από τους Δήμους και τις Κοινότητες για τον καθαρισμό των δρόμων αρμοδιότητάς τους.

• Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προγραμματισμένης μίσθωσης ιδιωτικών μέσων όπου αυτό απαιτείται.

• Να συγκληθούν τα αντίστοιχα Συντονιστικά Τοπικά Όργανα (ΣΤΟ) των Δήμων και Κοινοτήτων, σε περίπτωση που δεν έχουν συνεδριάσει, και να κοινοποιηθούν οι αποφάσεις τους στη Νομαρχία και στην Περιφέρεια.

• Να επικαιροποιήσουν τις καταστάσεις με τα μηχανήματα και το προσωπικό που διαθέτουν και να τις στείλουν άμεσα στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας έτσι ώστε να τις συμπεριλάβει στο Σχεδιασμό της χειμερινής περιόδου.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 guests και κανένα μέλος