Καλοκαιρινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης: Στηρίζουμε την υλοποίησή τους, όχι την αδιαφανή και μεθοδευμένη διαδικασία προσλήψεων εκπαιδευτικών. Προσχηματικός ο δημόσιος διαγωνισμός; Ποιος προσλαμβάνει τελικά;  

Η Δημοτική παράταξη της μειοψηφίας του Δήμου Διονύσου, «Νέα Πνοή για το Διόνυση», υπερψήφισε τα καλοκαιρινά προγράμματα που θα γίνουν για πρώτη φορά στο Δήμο φέτος, αλλά θεωρεί την ανακοίνωση προσλήψεων γι’ αυτό το σκοπό προσχηματική.

Γράφει συγκεκριμένα:

Η οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά από το Δήμο, αποτελεί υπαρκτή και επιτακτική ανάγκη και έχουμε χρέος όλοι μας ανεξαιρέτως να τη στηρίξουμε και να την προωθήσουμε, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Μαϊου, λαμβάνοντας υπόψη την απρόσκοπτη οργάνωση και λειτουργία του συγκεκριμένου προγράμματος -το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου-, ήταν η μόνη παράταξη από τη μειοψηφία, που υπερψήφισε το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης για την Α΄ Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού ΘΕΣΠΙΣ Ο.Ε. 2015, προκειμένου να μην εκτεθεί ο Δήμος και να μπορέσει στα στενά χρονικά περιθώρια που απομένουν μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, να υπογράψει τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχη εταιρεία, που θα αναλάβει την πρόσληψη των εκπαιδευτικών του προγράμματος μέσω ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Δεδομένων δε των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας (17 «υπέρ» - 9 «κατά» - 1 «παρών» (του κου Πασιπουλαρίδη)), είναι φανερό πως χωρίς τις 4 ψήφους της Νέας Πνοής, το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και κατ’επέκταση και των καλοκαιρινών προγραμμάτων, θα ήταν στον αέρα.

Mε βάση λοιπόν τα προαναφερθέντα και επαναπαυμένοι με το σκεπτικό ότι όλα θα γίνουν σύννομα –έστω και με καθυστέρηση– θορυβηθήκαμε από τη δημόσια ανακοίνωσή σας, με την οποία ο Δήμος καλεί όσους θέλουν να εργαστούν στις καλοκαιρινές δράσεις με τον τίτλο “Summer Camp Διονύσου”, να συμπληρώσουν αιτήσεις (πρόσληψης;;;) και να καταθέσουν πιστοποιητικά σπουδών και βιογραφικά!

Θα πρέπει να γνωστοποιήσετε στους συνδημότες μας κύριε Δήμαρχε, και πολύ περισσότερο σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν, ότι οι προσλήψεις θα γίνουν από την εταιρεία που θα αναλάβει το έργο (καθ'υπόδειξη προδιαγραφών και ειδικοτήτων, που θα ορίσει ο Δήμος βεβαίως) και όχι από το Δήμο.

Θα πρέπει να τους γνωστοποιήσετε επίσης, ότι ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα προσλήψεων για την υλοποίηση προγραμμάτων αθλητισμού και πολιτισμού, όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλη τη χρονιά. Για το λόγο αυτό άλλωστε, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου “ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ” προκήρυξε ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό από αρχές Απριλίου, ώστε να αναθέσει το «έργο», προϋπολογισμού 190.000€, σε ιδιωτική εταιρία, η οποία και θα αναλάβει την πρόσληψη των εκπαιδευτικών που απαιτούνται. Διαγωνισμός, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος, καθώς δεν υπήρξε καμία προσφορά και επαναπροκηρύχθηκε για 10 ημέρες –έως τέλος Μαϊου– βρίσκεται δηλαδή αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και συγκεκριμένα στη διαδικασία κατάθεσης προσφορών από υποψήφιες εταιρείες-αναδόχους.

Δε θέλουμε με κανέναν τρόπο να πιστέψουμε κύριε Δήμαρχε, ότι με την ενέργειά σας αυτή, ουσιαστικά μας ανακοινώνετε ότι ο διαγωνισμός που προκηρύξατε είναι προσχηματικός, ότι οι προσλήψεις θα γίνουν από σας κι ότι –προφανώς– έχετε έτοιμη την εταιρεία που διεκπεραιωτικά θα “αναλάβει” την τυπική πρόσληψη όσων εσείς θα της υποδείξετε.

Εάν δεν είστε εσείς κύριε Δήμαρχε ο ηθικός αυτουργός και εμπνευστής αυτής της προκλητικής δημοσίευσης, τότε οι συνεργάτες σας σας άφησαν για μια ακόμη φορά εκτεθειμένο. Η μεθόδευση, η αδιαφανής διαδικασία προσλήψεων και η οικειοποίηση της διαδικασίας από τη δημοτική αρχή είναι μειωτική, παραπλανητική και άκρως προσβλητική απέναντι στην αγωνία των συνδημοτών μας για εύρεση εργασίας και αγγίζει τα όρια της νομιμότητας.

Είναι μεγάλο κρίμα ν'αποκαλύπτεται γι' άλλη μια φορά η πραγματική αντίληψη και νοοτροπία της διοίκησης σας κύριε Ζαμάνη, έτη φωτός μακριά από την ωραία βραδιά της Ανάβρας...



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 102 guests και κανένα μέλος